Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 00:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jaka jakosc filmów z A75 
Autor Wiadomość
Post Jaka jakosc filmów z A75
Czołem koledzy
Mam pytanko jaka jakośc jest filmow z A75 i jaką kartę mam dokupić by filmiki sie nie cieły czy te tanie kingstony są wystarczające! i czy da sie to ogladac na pelnym ekranie


sobota, 16 października 2004, 21:17
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Po co dw takie same tematy?

Canon A75 kręci filmiki w rozdzielczości max. 640x480 do 30 sek.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 16 października 2004, 21:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Po co dw takie same tematy?

Canon A75 kręci filmiki w rozdzielczości max. 640x480 do 30 sek.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 16 października 2004, 21:26
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
superbike2001 napisał(a):
Po co dw takie same tematy?


Po co dwa takie same posty...? :twisted:

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 16 października 2004, 21:28
Zobacz profil
Post Sorki ale kliknolem 2 razy
Sorki ale kliknolem 2 razy
czy 15 kl/s w rozdzielczosci 640x480 da sie ogladac w miare plynnie i czy i w jakich warunkach najlepiej robic


sobota, 16 października 2004, 21:31
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Vendeur- za pierwszym razem wyświetlił mi się biały ekran z napisem: "Error, cośtam phpBB" więc myślałem, że nie wysłał.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 16 października 2004, 21:33
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
superbike2001 napisał(a):
Vendeur- za pierwszym razem wyświetlił mi się biały ekran z napisem: "Error, cośtam phpBB" więc myślałem, że nie wysłał.


Dokladnie "phpBB : Critical Error
Could not connect to the database"
Posypalo sie php zapewne albo mysql.

A jezeli chodzi o filmy w a75 to sa one na dosc dobrym poziomie, kart szybkich kupowac nie musisz bo i tak nic ci nie dzadza - w tym aparacie nie jestes w stanie wykorzystac w pelni nawet zwyklej najwolniejszej CF'ki wiec kupowanie drogich mija sie zupelnie z celem. Co do kingstonow to doszlismy tu do wniosku ze jest bardzo wiele bardzo kiepskich podrobek, ktore moga w najgorszym wypadku wogole nie dzialac - najczesciej bywalo tak w S1, badz moga byc faktycznie awaryjne w sensie ciecia sie filmow czy costam.

Polecam kupno zwyklej (standard" kart ale moze nie koniecznie kingstona (bardzo mozliwe ze trafisz na dobry egzemplarz ale lepiej przeczekac jeszcze ten wysyp dziwacznych kingstonow), ja polecam SanDiski, PNY, Perteck.

A tak wogole to kupujesz aparat a nie kamere wiec sie az tak na te filmiki nie nastawiaj - sa one dobre ale nie jest to kamera wiec rewelacji sie nie spodziewaj - zreszta masz limit 30sek na jeden filmik i duze czy tam szybki kart tego limitu nie zniweluja.,

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


sobota, 16 października 2004, 23:18
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
sq8shq napisał(a):
Perteck


Hehe, fajnie brzmi nawet ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 16 października 2004, 23:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
No, rzeczywiście. Kojarzy mi się z pyrkaniem i trabantem :D

A co do kart: na allegro są podróby Kingstonów, bez komentarza.

Co do samego Kingstona. Czytałem gdzieś, że zmienili rdzenie z Toshiby na Samsunga, czyli jakość gorsza, ale i cena niższa. Czyli będą jechać na opinii, którą se wyrobili. Generalnie teraz lepiej SanDisk (do Canonów szczególnie- one zawsze pasują), Pretec, Lexar.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 16 października 2004, 23:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Kurde "perteck" mialo byc tak jak teraz, czyli z "." - jakos nie lubie tej firmy, co nie oznacza ze jest zla ale ja poprostu jej nie lubie.

Co do podrobek kingstonow, to juz gdzies na ktoryms forum - bodajze na temat jakichs pda, bylo o podrobkach - karty sa nie sygnowane, numery seryjne nie odpowiadaja wogole kartom kingstona - ktos podobno rozkrecil rozrube i pisal do kingstona na temat braku wspolprac urzadzen z tymi kartami - kingoston odpisal ze nie ma kart o takich numkerach jak byly na owych kartach.

Co do rdzeni to ja wiem czy samsung jest az tak gorszy niz toshiba - tak naprawde to ciezko to ocenic. Samsung ogolnie zawsze robil nienajgorsze pamieci - w sumie to nawet trzymal sie w scislej czolowce i dalej to robi (przyklad pamieci do kart graficznych - od niedawna tez w masowej produkcji, kiedys jeden z 2 najlepszych producentow pamieci dla profesjonalnych kart kraficznych - PNY zawsze mialo i ma pierwsza pozycje ale samsung dotrzymywal im kroku), przy czym nigdy nie specjalizowal sie w pamieciach flash. Jezeli cos ma byc nie tak po przejsciu na rdzenie innych firm to poprostu chwilowe niezgranie nowych rdzeni z stara reszta.

A opinie kingston bedzie trzymal dobra caly czas, jako ze ta opinia zostala wyrobiona na deczko innych pamieciach, w ktorych nadal trzyma sie w scislej czolowce.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


sobota, 16 października 2004, 23:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
A ja czytałem, że te rdzenie Samsunga nie są wcale takie dobre. Niektórzy zarzucali Kingstonowi, że chce jak najbardziej obniżyć koszty produkcji, bo i tak się będzie sprzedawać.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 17 października 2004, 00:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Hm. no to zaczyna sie robic ciekawie - sporo firm zaczyna obnizac koszty produkcji oraz jakosc i jedzie na opinii - bardzo ciekawie sie zapowiada, za 3 lata bedziemy mieli kingstony na rdzeniach forever ;)

Co do samsunga to oni zawsze robili dobra pamiec ale jakos nigdy flash'ow nie tlukli wiec moze ten dzial nie jest ich najmocniejsza strona - widac w dzisiejszych czasach nie mozna zaufac juz niekomu nawet najlepsi zaczynaja tluc tandete.

Zaczynam powatpiewac czy dalszy taki rozwoj technologiczny ma jakis sens - wszystko zaczyna byc niby coraz lepsze, nowsze i wogole super ale tak naprawde to jest coraz bardziej tandetne, jakies wybrakowane, kontrola jakosci stoi na takim poziomie ze jakby jej wcale nie bylo to tez nikt by nie zauwazyl. Swietne firmy maja coraz wiecej straszliwych wpadek, tandetne firmy jada strasznie na super mega marketingowym belkocie i co najgorsze to do ludzi przemawia - no poprostu zaczyna sie robic straszna paranoja.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 17 października 2004, 00:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Nie, myślę, że jak wyskoczy więcej awarii Kingstonów i sprzedaż spadnie to zmienią zdanie. A jak tak ciągle będą pogarszać jakość, to ludzie w końcu przestaną aparaty kupować.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 17 października 2004, 00:18
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Nie liczylbym na to ze ludzie przestana kupowac cokolwiek - reklama robi swoje, jak spadnie sprzedaz to pojada takie reklamy z informacja ze dodatno super kosmiczna technologi, ktora tak naprawde bedzie tylko napisem ze zaraz podskoczy spowrotem albo i lepiej.

Naprawde jest bardzo wiele osob ktore kieruja sie tylko i wylacznie reklama, opiniami pseudo fachowcow pracujacych w np. MM, ktorzy to nie maja bladego pojecia co sprzedaja ale placa im za to aby cos pogadac i wogole marketingowym belkotem - swietnie widac to na przykladzie amerykanow, zreszta w polsce takie np. pentagramy, mediony i cala reszta dziwnych firm tlukacych straszna tandete sprzedaja sie mimo wszystko jak cieple buleczki.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 17 października 2004, 00:26
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 10:53
Posty: 1
Post podlączenie
ello. zaqpilem canona a75, ale ni da sie podlaczyc do kompa. :( zainstalowalem wszystko i nic nie wykrywa nowego sprzetu. czy to jest moze wina wylaczonych portow USB?

:arrow: a dwa to jakie czasopisma o fotografii polecacie?


wtorek, 26 października 2004, 11:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL