Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 05:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Canon a60 - kopiowanie plikow na aparat ? 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 17 października 2004, 01:16
Posty: 6
Post Canon a60 - kopiowanie plikow na aparat ?
Chcialem sie dowiedziec czy istnieje mozliwosc wykozystania canona a60 jako czytnika cf ? Tzn. czy istnieje program, ktory umozliwia kopiowanie plikow (nie graficznych) na aparat ? Prosze o pomoc.


niedziela, 17 października 2004, 01:23
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Jest jakiś sposób. Musisz mieć chyba odpowiednie sterowniki i program, ale może niech ktoś bardziej kompetentny się wypowie.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 17 października 2004, 01:27
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 17 października 2004, 01:16
Posty: 6
Post 
Mam sterowniki i mam kilka programow: m.in. te dolaczone do zestawu i jeszcze jakies inne np. dosc ciekawy cam4you, ale zaden nie umozliwia kopiowania plikow innych niz zdjecia na aparat. Zaczynam watpic czy w ogole jest to mozliwe ...


niedziela, 17 października 2004, 01:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Poszukaj na forum - bylo juz o tym - wpisz sobie "canon mass storage"

A tak w skrocie dokonasz tego poprzez total commandera

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 17 października 2004, 02:55
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
mozna bez problemu... mialem kiedys jakies schizy z instalacja aparatu i szukalem sterownika - znalazlem cosik i nie wiem czy to od tego drivera czy nie, ale widzi mi aparat w eksploratorze windows xp. Plik sie nazywa k340benx.exe i ma 4,74 MB... szukaj

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 17 października 2004, 03:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
E w xp to mi widzi canona bez instalacji czegokolwiek - z tym ze nie pozwala zaladowac plikow innych niz zdjecia. Za pomoca totalcommandera mozesz zaladowac co ci sie tylko podoba - wtedy dziala jak zwyczajny dysk.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 17 października 2004, 03:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
No więc na plycie dolaczonej do aparatu są sterowniki ktore to umozliwiaja. Wiec moze sluzyc jako kawaleczek przenosnego dysku

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


niedziela, 17 października 2004, 12:08
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
hmm, sorry, sprawdzilem i faktycznie nie da sie nic wrzucic poza foto... zonk

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 17 października 2004, 13:38
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 17 października 2004, 01:16
Posty: 6
Post 
No niestety. To z tc juz prubowalem wczesniej i dzialalo, ale tylko jesli chodzi o zdjecia. Nie wiem moze cos zle mialem skonfigurowane.


niedziela, 17 października 2004, 13:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
http://forum.swiatobrazu.pl/foto/viewtopic.php?t=2486

wojtasl napisał(a):
sciagasz Total Commandera:
http://totalcmd.nm.ru/index_en.html
z tej samej stronki doinstalowujesz pluginy:
- Canon Camera (v.1.5) + Canon DLL (629,729b),

i masz Powershota jako dysk widoczny w kompie (w commanderze) a pozniej zrzucasz/wrzucasz co chcesz


Dziala w 100%.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 17 października 2004, 14:06
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 17 października 2004, 01:16
Posty: 6
Post 
Nie wiem czemu ale mi nie dziala. W ogole to nie moge znalezc tego canon DLL, na tej stronce tego nie ma. Nie wiem co robie zle.


piątek, 22 października 2004, 23:55
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 17 października 2004, 01:16
Posty: 6
Post 
W starszej wersji CanonCam widzi mi aparat i moge kopiowac zdjecia z aparatu, ale na aparat nie moge nic skopiowac, nawet zdjec. A w wersji ze strony, ktora ktos tu wczesnie podal (jest to wersja juz CanonCam 1.6) nie widzi mi aparatu, tzn. jak otwieram ikone aparatu to jest tam tylko katalog "No camera". Moze wie ktos co jest nie tak?


sobota, 23 października 2004, 10:21
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 20:11
Posty: 7
Lokalizacja: Tychy
Post 
odpowiedzi udzieliła niejaka p.Justyna, myslę że wyczerpująco:

http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=1457


piątek, 29 października 2004, 15:33
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 17 października 2004, 01:16
Posty: 6
Post 
Z pierwszym odnosnikiem jest cos nie tak, ale juz wczesniej mialem ten plik tylko, ze nowszy. Za to skopiowalem katalog sdklibs, ale i tak wyskakuje Błąd kopiowania plików. Ale mimo wszystko dzieki.
PS : Poddaje sie; kupuje czytnik.


piątek, 29 października 2004, 23:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL