Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 23:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Czy warto zmieniac g5 na g6 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 17 września 2004, 15:34
Posty: 44
Post Czy warto zmieniac g5 na g6
Obecnie mam g5 ale trafila mi sie dosc tania okazja zmiany tego aparatu na g6.

Jestem ciekaw czy warto. W zasadzie jest to model nowszy ale czy lepszy ??
Czy upchniecie tak duzej ilosci pikseli w g6 7,1 mb na tej samej matrycy co g5 nie odbija sia na zdjeciach?

Zmieniliscie by g5 na g6 ??
Mozecie podac plusy i minusy za zmiana g5 na g6 bede wdzieczny


wtorek, 19 października 2004, 12:02
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ostatnio była dyskusja na ten temat. Poszukaj.

PS. Zakładaj wątki w odpowiednich działach...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 19 października 2004, 13:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Gdzieś czytałem (jakieś forum) że podobno troche szybciej i pewniej ostrzy, lepiej leży w dłoni i coś jeszcze ale nie pamiętam co :oops:
Jakbym miał dopłacić 100 - 200 zł to OK ale jak więcej to chyba bym nie zamienił.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 19 października 2004, 15:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Podobno wcale tak nie szumi, jak by na to parametry wskazywały.

Zależy, ile musiałbyś dopłacić.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 19 października 2004, 16:16
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 17 września 2004, 15:34
Posty: 44
Post 
Doplacalbym 120 zl wiec chyba warto prawda


wtorek, 19 października 2004, 16:28
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
nowy23 napisał(a):
Doplacalbym 120 zl wiec chyba warto prawda

To ja bym się zamieniał - 120 zł to nie pieniądz a zawsze to nowy aparat :)

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 19 października 2004, 17:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Tylko tyle? Na pewno bym zmienił.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 19 października 2004, 17:34
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Nie bądźcie takcy do przodu ;) Bo jeśli on ma G5 za 2600, a G6 za 2720 zł, to nie wiem, czy to dobre wyjście. Wszystko zależy od ceny wyjściowej.

Jakoś nie wierzę, aby miał dostęp do G6 w cenie 2000 zł, a G5 można mieć już za 1900 zł...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 19 października 2004, 18:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
No wlasnie tez mam obawy - popatrzcie na pytanie "zmienic...." - podkreslam ZMIENIC a nie ZAMIENIC.
Czlowiek ma G5 i chce wziasc G6, czyli zapewne musi sprzedac G5, jezeli jest 120pln roznicy to musi dosc drogo sprzedac tego G5. w tym wypadku ten G6 musi byc masakrycznie tanio aby roznica w uzywanym G5 i nowym G6 wynosila 120pln

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


wtorek, 19 października 2004, 18:14
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 17 września 2004, 15:34
Posty: 44
Post 
Ok w takim razie chyba zamienie.
O aparat nie mam obaw bo to od mojego znajomego.

Byl w teraz w Niemczech i kupil canona eos 20d, a tego canonca chce sie pozbyc.

Nawet jest na gwarancji ten g6 wiec macie racje nie bede sie zastanawial i go wezme.


wtorek, 19 października 2004, 19:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL