Teraz jest piątek, 19 października 2018, 19:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Kodek do Canona 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 23 października 2004, 00:47
Posty: 3
Post Kodek do Canona
Posiadam Canona S45 i nagralem sobie filmik. Jest jedno ale: brakuje mi jakiegos kodeka wideo i nie widze obrazu w Windows Media Playerze. Problem lezy w tym, ze nie za bardzo wiem jaki to moze byc kodek (slyszalem cos o AngelPotion, ale nie pomoglo). Z gory dzieki za pomoc!!!


sobota, 23 października 2004, 00:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Z

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano środa, 26 stycznia 2005, 23:07 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

sobota, 23 października 2004, 01:01
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: Kodek do Canona
DeJot napisał(a):
Posiadam Canona S45 i nagralem sobie filmik. Jest jedno ale: brakuje mi jakiegos kodeka wideo i nie widze obrazu w Windows Media Playerze. Problem lezy w tym, ze nie za bardzo wiem jaki to moze byc kodek (slyszalem cos o AngelPotion, ale nie pomoglo). Z gory dzieki za pomoc!!!


A jaki to jest format? Bo ja np. instalowałem sobie Real Player, aby odtwarzać filmy z Z1. Choć może da się prościej...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 23 października 2004, 01:30
Zobacz profil
Post a co w instrukcji piszą ? ;)
Canony (wiekszość albo wszystkie) bazują na AVI czyli pewnie takie kodeki byłyby potrzebne :)
Zresztą odtwarzacz (wraz z kodekami) powinien być na płycie z oprogramowaniem do aparatu. Jeśli go zainstalujesz, kodek powinien się zintegrować również z WMP.
Jeśli szukasz innego odtwarzacza, wybierz VideoLan Client - radzi sobie znakomicie prawieże z wszystkimi formatami.
Jeśli nie znasz kodeka, możesz sprawdzić co brakuje za pomocą AVICodec lub GSpot. Albo nawet za pomocą AllPlayer`a - wykryje brakujący kodek i zaproponuje jego ściągnięcie z sieci (niestety nie zawsze działa poprawnie).


sobota, 23 października 2004, 12:10
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL