Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 03:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 A75 i S1 --> ładowarka.czy może być taka sama? 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 24 października 2004, 12:15
Posty: 23
Post A75 i S1 --> ładowarka.czy może być taka sama?
a wiec- będe miała canona A75. niestety zakup łądowarki będzie musiał poczekać. <brak kasy> mój chlopak będzie miał S1. czy jego ładowarką będe mogłą ładować swoje baterie ??


niedziela, 24 października 2004, 13:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 18:18
Posty: 121
Lokalizacja: Białystok
Post 
ladowarka przy cyfraku jest niezbedna!! jezeli nie masz swojej i chcesz korzystac z ladowarki chlopaka to wierz mi - polaczy was to trwalej niz przysiega malzenska :wink:

tylko pamietaj, ze w ladowarce ladujsz akumulatorki a nie zwykle baterie, takie jak te ktore dostalas z aparatem. czyli tak czy inaczej czeka cie wydatek okolo 80 zlotych (allegro - 2 komplety po 4 akumlatorki energizer 2300 + koszty przesylki)

swoja droga to fajnie sobie to obmyslilas z ta ladowarka - moja dziewczyna tez chce cyfraka kupic, polecam jej wlasnie canona a75. moze tez powiem, zeby nie kupowala wlasnej ladowarki - bedzie musiala byc wierna... :twisted:


niedziela, 24 października 2004, 15:02
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 24 października 2004, 12:15
Posty: 23
Post 
ojej! no nie! to ja nie mam akumulatorków!!

:?

chlip...


dzięki Makak!!


niedziela, 24 października 2004, 15:13
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 18:18
Posty: 121
Lokalizacja: Białystok
Post 
tego niestety przy cyfrowce nie przeskoczysz - na poczatek od biedy starcza ci 4 akumulatorki, bo na bateriach za bardzo nie poszalejesz... moze chlopaka sproboj naciagnac na taki prezent? gwiazdka sie zbliza, a co... :D


niedziela, 24 października 2004, 15:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
makak napisał(a):
tego niestety przy cyfrowce nie przeskoczysz - na poczatek od biedy starcza ci 4 akumulatorki


Od biedy? A czemu to tak? Ja nie rozumiem po co polecacie kazdemu tak na zywca az 2 komplety akumulatorow? w a75 naladowane aku styarczaja na okolo 500zdjec wiec po coc kupowac 2 komplety? Czy tu wszyscy chodza i pstrykaja co popadnie i ile wlezie po 20-30x ten sam kadr, ze im tak aparaty zuzywaja akumulatory?

Moim zdaniem kup poki co jeden komplet z tym ze firmowych aku (Enhergizer, Sanyo, GP - kolejnosc przypadkowa) - wydasz na to okolo 40pln z przesylka jak dobrze poszukasz na allegro. Jezeli masz powiedzmy staly dostep do tej ladowarki, to tak na codzienny uzytek jeden komplet wystarczy ci w zupelnosci - podkreslam ja robie okolo 500 zdjec na jednym "ladowaniu" (okolo jako ze wszystko zalezy np. od ilosci zdjec z lampa) Problemy z jednym kompletem aku i brakiem ladowarki moga wystapic podczas kilkudniowych wyjazdow i robienia masy zdjec - przy czym zakladam ze nie bedziesz jezdzila sama wiec w takim wypadku to tez nie problem bo brak mozliwosci podpiecia sie gdzies z ladowarka jest bardzo znikomy - chyba ze gdzies na pustynie, lodowiec czy cos takiego pojedziesz, biwaki i inne nie stanowia problemu - w kazdym barze mozna sobie podpiac ladowarke.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 24 października 2004, 18:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 18:18
Posty: 121
Lokalizacja: Białystok
Post 
ja wraz z olympusem 220 od razu kupilem 4 akumulatorki, bo dla mnie oznaczalo to dwa komplety i nie wyobrazam sobie jak mialbym sobie radzic tylko z dwoma. oczywiscie, jeden komplet akumulatorkow jakos wystarczy, jednak teraz nadal mam tylko 4 sztuki i potwornie sie mecze bo zmienilem aparat na zasilany 4 bateriami.

sama musisz zdecydowac czy jeden komplecik ci wystarczy czy tez nie...


niedziela, 24 października 2004, 20:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Sory ale czym sie meczysz? wychodzac pofocic, wracasz z taka masa zdjec ze ci jeden komplet aku nie starcza? To co ty fotografujesz? 30x ten sam kadr? - ja rozumiem ze 2 komlety sie moga przydac na jakis wyjazd - jakos to rozumiem bo czasami sie nie chce isc gdzies podpinac ladowarke ale tak na codzien ?

Wez mi to wyjasnij? Co ty fotografujesz tak codziennie ze az tak zuzywasz aku ze potrzebujesz zawsze nosic 2 komplety przy sobie?

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 24 października 2004, 21:18
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Moim zdaniem do normalnego użytkowania dwa komplety to minimum - jedne się ładują, drugie są w aparacie. Oczywiście, na początek nie jest to konieczne, ale potem na pewno (Ni-MH rozładowują się same - pamiętajmy o tym!)


niedziela, 24 października 2004, 21:21
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 18:18
Posty: 121
Lokalizacja: Białystok
Post 
las, natura, zwierzatka - jak wychodze wczesnie rano to wracam wieczorem. aparat bardzo dlugo wlaczony i czesto naprawde baterie siadaja w ciagu dnia. wiadomo, jakos zyje z tym jednym kompletem, ale to oczywiste - on zawsze siadze w najmniej oczekiwanym momencie.

poza tym zgadzam sie z TomkiemK (TomekK'iem?... kurcze jak to odmienic?) :wink:... forumowiczem TomekK :D ze jeden komplet powinien sie ladowac a drugi siedziec w aparacie gotowy do pracy. ot takie moje male zboczenie


niedziela, 24 października 2004, 21:33
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
TomekK napisał(a):
Moim zdaniem do normalnego użytkowania dwa komplety to minimum - jedne się ładują, drugie są w aparacie.


Zakladam ze ta ladowarka to i tak pewnie jest jakies 1-3h wiec jaki sens ma aby jeden komplet siedzial caly dzien w ladowarce? skoro mozna spokojnie wieczorkiem zaladowac te obecnie uzywane i je naladowac - poki co odbiegam od wyjazdow gdzie moze sie przydac 2 komplet.

TomekK napisał(a):
(Ni-MH rozładowują się same - pamiętajmy o tym!)


No tak ale nie w takim tepie, one sie rozladuja jakos minimalnie ale to trwa dni, albo tygodnie jezeli jakos mocniej, wiec to nie moze miec wplywu na kupowanie 2 kompletow. Zreszta kazde aku sie rozladowuja samoczynnie - nie ma takich ogniw ktore sie nie rozladowuja - tylko rozne w roznym tepie.

Ja bym sprawe postawil tak. Jezeli bedziesz pstrykac 1000 zdjec dziennie to 2 komplety sie przydadza, jezeli aparat tylko na wyjazdy to tez. Jezeli w wiekszosci do uzytku w miescie, jakies wypady ze znajomymi czy tam wogole jakies wypady na miasto to spokojnie jeden komplet wystarczy.
Zreszta jak widze to kolezanka nie ma narazie kasy wiec kupowanie na sile 2 kompletow mija sie poki co z celem.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 24 października 2004, 21:40
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 24 października 2004, 12:15
Posty: 23
Post 
właśnie.

dziękuje wszystkim za odpowiedzi,
na allegro własnie zamówiłam sobie 1 zestaw 4 akumulatorki GP 2100.

potem najwyzej sama zobaczę, czy mi potrzeba dokupować czy nie.

dzięki!


niedziela, 24 października 2004, 22:20
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
@Makak - odmiana jest prosta - możesz pominąć ostatnią literkę K i odmieniać "Tomka", itd.
@Owoc_pomarańczy - świetny wybór (jeśli chodzi o test jednego kompletu).


poniedziałek, 25 października 2004, 18:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL