Teraz jest środa, 19 września 2018, 11:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 A 95 warto doplacic ??? 
Autor Wiadomość
Post A 95 warto doplacic ???
Czesc wszystkim na poczatku chcialem powiedziec ze skorzystalem z funkcji SZUKAJ :) dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy ale chcialbym zadac pytanie "pod moje potrzeby" A mianowicie chcialbym kupic aparat canon zastanawiam sie nad modelem A75 na razie na taki mnie stac ale przeczytalem na forum ze A95 jest super. I moglbym poczekac i dolozyc do 95 ale zastanawiam sie czy warto. To bedzie moj pierwszy aparat cyfrowy. Chce fotografowac krajobrazy ale zdjecie w formacie a4 w zupelnosci mi wystarczy, I Macro ta opcja bardzo mnie interesuje chcialbym poprostu robic dobre fotki i nie wiem czy a75 mi wystarczy a A80 juz nie ma w sprzedazy takze mam opcje albo teraz A75 albo czekac na A95 Prosze pomozcie mi z gory dziekuje


środa, 10 listopada 2004, 18:09
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Z A75 zrobisz A4, ale nie będziesz mógł tego zdjęcia wykadrować, bo inaczej przy A4 wyjdzie pikseloza. Na pierwszy aparat A75 wystarczy.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 10 listopada 2004, 18:24
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 20:57
Posty: 84
Lokalizacja: Warszawa
Post jak uważasz
Przyt odbitce A4 będzie już widać róznice miedzy A75 a A95
Może róznica będzie akceptowalna dla CIebie, ale na pewno będzie ją widać. Zreszta nawet 5Mp jest troche mało do A4, teoretycznie powinno być 8MP.
Pozdrawiam
ps. tylko mnie nie napastujcie ze nie mam racji, wiem wiem.., A4 mozna wywołać nawet z 640/480 pixeli...:)
Pozdrawiam


środa, 10 listopada 2004, 21:03
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 20 lipca 2004, 12:17
Posty: 70
Post 
Przecież odbitek A4 nie wywołuje się na codzień. Na ogół robisz 10x15 - do tego celu A75 starczy. Moim zdaniem nie warto dopłacać - za cenę samego A95 będziesz już miał A75 + wszystkie potrzebne dodatki i jeszcze ci sporo zostanie. :)


środa, 10 listopada 2004, 21:28
Zobacz profil
Post 
To prawda A4 bede rzadko wywolywal glownie 10x15 ale chodzi mi tez o funkcje czy a95 jest duzo lepszy od a75


czwartek, 11 listopada 2004, 23:05

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 20:57
Posty: 84
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Chyba ma te same funkcje, być może zmienili troche szkoło bo jest mniej miejsca na obiektyw z racji zainstalowania obrotowego wyswietlacza.
Moim zdaniem 5MP jest to rozsądana ilość pixeli, za jakiś czas będzesz żałował, lepiej dołozyć trochę kasy i mieć lepszy aparat. Na moje oko A95 jest lekko za drogi, pewnie na wiosne kupisz go za 1000 :)) Kurcze, to się tak szybko rozwija ze szkoda się spieszyć jak nie potrzebujesz teraz.
Kompaktowe cyfróweczki robia się coraz rozsądniejsze, jeszcze tylko niech zredukują szumy przy wysokim ISO i zmniejszą opóźnienie migawki i będzie cacy.


piątek, 12 listopada 2004, 10:16
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 20 lipca 2004, 12:17
Posty: 70
Post 
Nie sądze że jego cena az tak spadnie, nie ma przecież nowszego modelu z serii A.


piątek, 12 listopada 2004, 12:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Zdecydowanie bym dopłacil do A95 na plus ma:
+ lepsza matryca bo CCD 1/1.8" (lepiej łapie światło)
+ LCD obrotowy i bardzo dobry 1,8"
dla mnie to wystarczy żeby dołozyć

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 12 listopada 2004, 15:05
Zobacz profil
Post 
Ale to bedzie moj pierwszy aparacik i nie mialem doczynienia z fotografia cyfrowa a dla mnie 1600 za A95 to sporo a za ta cene mam a75 z dodatkami a jeszcze male oytanko czy warto doplacic do szybszej karty dla CanonaA75 ?? czy wystarczy standardowa


piątek, 12 listopada 2004, 15:23
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
A95 kupisz taniej i to dużo.
za 1250 zł możesz sobie kupić S50 z matrycą CCD 1/1.8" 5 MP, aku i ładowakra w kompecie oraz super format zapisu RAW - bardzo dobry aparat.
A szybka karta do A75 to śmiech - jak masz format zapisu RAW to można sobie kupić bo plik ma ok 5 MB a nie do A75.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 12 listopada 2004, 16:27
Zobacz profil
Post 
OKA to na podsumowanie Dla mnie czyli zupelnego amatora Canon A75 bedzie dobry TAK ?????????? zdjecia 10x15 beda zadowalajace nie musze kupowac szybkiej karty czyli caly zestaw (bo aku juz mam) wyniesie mnie cos ok 1000 a czytajac to forum to ludzie sa zadowoleniz a75 mysle ze ja chyba tak. Takze decyzje podjelem mam nadzieje ze nie bede zalowal i bede zadowolony Pozdrawiam


piątek, 12 listopada 2004, 17:04
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
coś mi się wydaje, że już z góry zakładałeś że kupisz A75 bo pewnie kasy więcej nie masz więc po co był ten temat.
Piszesz, że 1600 za A95 to za dużo, 1250 zł za S50 nawet nie rozważasz a cieszysz się że zmieścisz się w 1000 zł z kartą - mogłeś napisać co polecanie do 1000 zł z kartą bo aku już mam.
Dla mnie ten temat jest bez sensu.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 12 listopada 2004, 17:17
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 15:31
Posty: 2
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
"M", a czy do A95 już warto kupić szybszą kartę?


niedziela, 14 listopada 2004, 00:49
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Wg. mnie nie, chyba, że będziesz zrzucał zdjęcia przez czytnik. Inaczej nie ma sensu, to się przydaje do RAWów.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 14 listopada 2004, 00:54
Zobacz profil
Post 
ja bym się chętnie dowiedział gdzie można tego s50 kupić za 1200 z hakiem ... i to jeszcze z ładowarką i pokrowcem ...


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 21:58
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL