Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 01:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 A75 jako dodatkowy dysk ? 
Autor Wiadomość
Post A75 jako dodatkowy dysk ?
Witam,
No właśnie, mam pytanko. Czy Canon A75 może pracować pod XP bez sterowników i Canonowego programiku .... a jego CF być wykrywanym jako dodatkowy dysk ?
Miałem kiedyś Canona G2, ale tam nie było takiej możliwości (zawsze trzeba było ZoomBrowser odpalać) .... Ale jak miałem Sony P93 i jakiś inny model CyberShot to tylko wpinałem kabelek do USB, otwierałem folder i można było zgrywać foty. Czy w A75 też się tak da ?


poniedziałek, 15 listopada 2004, 17:52
Post 
rowniez razem z Toba czekam na odpowiedz!!!!ja nie wiem nic o cyfrowkach,dopiero czekam na swoja i mysle za ta informacja mi sie przyda!!!nie wiem czy mamw zestawie jakies programy, ale cos o sterownikach i jakis CD obilo mi sie o uszy!!!pozyjemy zobaczymy...


poniedziałek, 15 listopada 2004, 18:22
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Na Win XP? Nawet Canon nie zaleca instalowania sterowników, bo XP zgłupieje.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


poniedziałek, 15 listopada 2004, 19:17
Zobacz profil
Post 
ok dzięki .... mimo wszystko G2 musiał mieć u mnie ZoomBrowsera EX (czy jakoś tak) ale skoro można zgrywać na "żywca" to bardzo fajnie.


poniedziałek, 15 listopada 2004, 22:42

Dołączył: sobota, 23 października 2004, 00:47
Posty: 3
Post 
Posiadam S45 i pod XP nie potrzebowalem Zoombrowsera. Zdjecia mozesz skopiowac bezposrednio z folderu pamieci Twojego aparatu (powinien byc rozpoznawany przez system jako dodatkowy dysk) W WinXP z systemem masz instalowany sterownik TWAIN, dzieki czemu nie musisz zadnych innych instalowac (jak cos dziala, to po co to zmieniac...). Przed sekunda probowalem zrzucic plik MP3 do aparatu za posrednictwem Windows Explorera i kicha :cry: Szkoda... sam po przeczytaniu Twojego pytania mialem nadzieje na darmowa przenosna pamiec


wtorek, 16 listopada 2004, 01:20
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 9 listopada 2004, 14:21
Posty: 5
Post 
Oczywiście że można zgrywać bezpośrednio ale żeby np. Total Commander widział A75 jako dysk trzeba trosdzkę pokombinować.
http://grzybu.webd.pl/archives/2004/08/17/zgrywanie-zdjec-z-canona-a60/
Tu jest kilka sposobów, ja kożystam z Cam4you


wtorek, 16 listopada 2004, 10:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL