|
|
|
Teraz jest niedziela, 17 lutego 2019, 18:11
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
A75 jako dodatkowy dysk ?
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
 A75 jako dodatkowy dysk ?
Witam,
No właśnie, mam pytanko. Czy Canon A75 może pracować pod XP bez sterowników i Canonowego programiku .... a jego CF być wykrywanym jako dodatkowy dysk ?
Miałem kiedyś Canona G2, ale tam nie było takiej możliwości (zawsze trzeba było ZoomBrowser odpalać) .... Ale jak miałem Sony P93 i jakiś inny model CyberShot to tylko wpinałem kabelek do USB, otwierałem folder i można było zgrywać foty. Czy w A75 też się tak da ?
|
poniedziałek, 15 listopada 2004, 17:52 |
|
 |
Gość
|
rowniez razem z Toba czekam na odpowiedz!!!!ja nie wiem nic o cyfrowkach,dopiero czekam na swoja i mysle za ta informacja mi sie przyda!!!nie wiem czy mamw zestawie jakies programy, ale cos o sterownikach i jakis CD obilo mi sie o uszy!!!pozyjemy zobaczymy...
|
poniedziałek, 15 listopada 2004, 18:22 |
|
 |
superbike2001
Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59 Posty: 1321 Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
|
Na Win XP? Nawet Canon nie zaleca instalowania sterowników, bo XP zgłupieje.
_________________ ::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::
|
poniedziałek, 15 listopada 2004, 19:17 |
|
 |
Gość
|
ok dzięki .... mimo wszystko G2 musiał mieć u mnie ZoomBrowsera EX (czy jakoś tak) ale skoro można zgrywać na "żywca" to bardzo fajnie.
|
poniedziałek, 15 listopada 2004, 22:42 |
|
 |
DeJot
|
Posiadam S45 i pod XP nie potrzebowalem Zoombrowsera. Zdjecia mozesz skopiowac bezposrednio z folderu pamieci Twojego aparatu (powinien byc rozpoznawany przez system jako dodatkowy dysk) W WinXP z systemem masz instalowany sterownik TWAIN, dzieki czemu nie musisz zadnych innych instalowac (jak cos dziala, to po co to zmieniac...). Przed sekunda probowalem zrzucic plik MP3 do aparatu za posrednictwem Windows Explorera i kicha  Szkoda... sam po przeczytaniu Twojego pytania mialem nadzieje na darmowa przenosna pamiec
|
wtorek, 16 listopada 2004, 01:20 |
|
 |
marcipio
|
Oczywiście że można zgrywać bezpośrednio ale żeby np. Total Commander widział A75 jako dysk trzeba trosdzkę pokombinować.
http://grzybu.webd.pl/archives/2004/08/17/zgrywanie-zdjec-z-canona-a60/
Tu jest kilka sposobów, ja kożystam z Cam4you
|
wtorek, 16 listopada 2004, 10:53 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|