Teraz jest środa, 19 września 2018, 09:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 zgranie zdjec na twardy dysk EOS 20D - problem!!! 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 29 października 2004, 23:55
Posty: 17
Lokalizacja: paryz
Post zgranie zdjec na twardy dysk EOS 20D - problem!!!
Robie wszystko wedlug instrukcji. Podlaczam aparat i wlaczam EOS viewer. Po prawej stronie okna powinnam miec siec/drabinke plikow z ikonka Canona u gory. Nie wyswietla mi sie ta ikonka. A gdy klikam na ta na listwie gornej poziomej, programu EOS viewer, odpowiedz jest natychmiastowa : camera is not recognized.
mimo tego, komputer rozpoznaje nowy sprzet, przy wlaczeniu aparatu.

Mam nadzieje, ze jest to jako tako zrozumiale...Jesli ktos mial podobny problem...prosze o pomoc.


piątek, 26 listopada 2004, 12:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
levander napisał(a):
Mam nadzieje, ze jest to jako tako zrozumiale...

Dla mnie nie :lol:
A zobacz czy możesz zobaczyć zdjęcia i zgrać z poziomu "mój komputer" to bedzie wiadomo czy aparat się łączy z komputerem.
A tak z ciekawości to z 20d nie zgrywa się zdjęc jak w większości Canonów czyli przez ZoomBrowser ?

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 26 listopada 2004, 14:02
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 29 października 2004, 23:55
Posty: 17
Lokalizacja: paryz
Post 
Nie, potrzebny jest do tego oprogramowanie sprzedawane w zestawie : EOS Viewer Utility.
Juz zgralam na czyims komputerze, u mnie sie nie udaje. Nadal nie wiem dlaczego.
Pozdrawiam.


piątek, 26 listopada 2004, 17:18
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Czegoś tu nie rozumie :?
Też mam Canona i Viewer Utility jest do plików RAW (obrabianie i zapisywanie np. jako JPEG)
a ZoomBrowser do przeglądania i zgrywania zdjęć z aparatu.
Ale przez Mój komputer możesz zgrać zdjęcia bez problemu jeżeli są w JPEG a jak są w RAW to już przez ZoomBrowser.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 26 listopada 2004, 18:51
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 20:57
Posty: 84
Lokalizacja: Warszawa
Post 
i jest chyba jeszcze program do bezpośredniego zgrywania zdjeć na dysk bez pośrednictwa karty (wraz z podgladem na monitorze) w warunach studyjnych ?
Prawda to ?


sobota, 27 listopada 2004, 12:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
tak czy inaczej, jezeli korzystasz z windowsa, to po podlaczeniu aparatu do komputera, pojawic Ci sie powinnien nowy zewnetrzny dysk w dziale Moj Komputer.
wchodzisz, kopiujesz i wklejasz gdzie chcesz.
jezeli korzystasz z linuksa, to srawa sie ma ciut inaczej, ale podejrzweam, ze jak wiekszosc ludzi - niestety korzystasz z windowsa... :?

_________________
remanent...


sobota, 27 listopada 2004, 13:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL