Teraz jest wtorek, 18 września 2018, 21:38




Stwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
 Przesłona a czas 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post Przesłona a czas
Witam!
Będę beszczelny i się spytam wprost!
Jak ustawić przesłonę w EOS 300D by nie ingerować w czas? np. Chcę sobie ustawić przesłonę na f8 i czas na 15 sekund. Z tego co zauważyłem to przy M ustawianie czasu jest możliwe przy przysłonie 5,6. Ale jak ustawić przysłonę niezależnie od czasu i czas nie zależnie od wartości przysłony a nie tylko na f5,6

Dzięki!!!

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


piątek, 26 listopada 2004, 14:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
OK już doszedłem do tego!!

Można ten temat uznać za zamknięty :)

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


piątek, 26 listopada 2004, 18:22
Zobacz profil
Post 
i takie posty są THE BEST...
coś w stylu:
"ok już sobie z tym poradziłem..."
skoro sobie poradziłeś(-liście) to może nie bylibyście takimi egoistami i wytłumaczyli reszcie w jaki to sposób sobie poradziliście...
mnie osobiście ta informacja nie jest potrzebna, ale tego typu postów jest dość sporo (na różnych forach i w różnych tematach) i to człowieka irytuje

przecież kiedyś znajdzie się drugi delikwent który nie wie co jak zrobić i będzie te same pytania zadawał, bo... z tego typu postów się wiele nie dowie :|


niedziela, 28 listopada 2004, 01:50
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
Bishop - nie jestem egoistą! Było by miło gdybyś mnie tak nie nazywał :)
Po prostu nie wziąłem tej opcji pod uwagę - ale masz 100% rację więc napiszę co i jak.

Więc jak to jest z przesłoną i czasem w 300D??
Już piszę:

Trzeba dać na tryb M i gdy kręcimy kółeczkiem koło spustu migawki to ustawiamy sobie czas naświetlania od 1/4000sekundy do bulp. Z początku nie wiedziałem jak ustawić do tego przysłonę bo cały czas była ustawiona na 5,6 i co tu zrobić? Zacząłem próbować różnych kombinacji przycisków aż dostrzegłam że: naciśnięcie okrągłego przycisku Av +/- koło wyświetlacza i jednoczesne kręcenie kółkiem koło spustu migawki daje nam możliwość ustawienia przesłony. Więc już możemy ustawić czas na jakim chcemy naświetlać i przesłonę która nas interesuje :)

Pozdrawiam wszystkich a ciebie Bishop w szczególności :)

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


niedziela, 28 listopada 2004, 11:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL