Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 04:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Jaka CF512MB do A95 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 21 października 2004, 12:30
Posty: 8
Post Jaka CF512MB do A95
Mam mozliwosc kupienia takiej karty firmy Kingston. Czy nie ma jakichs przeciwskazan do (tej karty + Canon A95). Widzialem jeszcze karty CF firmy DUAL (nigdy nie slyszalem o tej firmie) moze delikatnie tansza od Kingstona ale czy warto? Zna ktos ta firme ? Jak sie sprawuje te karty ? Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam.


czwartek, 9 grudnia 2004, 20:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 14:30
Posty: 18
Lokalizacja: Ełk
Post 
ja bym proponował Lexara

_________________
Stowarzyszenie Użytkowników Nikon


- Pi pokial zijes, po smrti sa nenapijes


piątek, 10 grudnia 2004, 16:55
Zobacz profil
Post 
Czesc! Ja mam podoby dylemat jak ossa. Też potrzebuje karty do A95. Chcem kupic jakąś o pojemności 512MB, lecz nie wiem za dobrze co wybrac: zwykła 512 Kingston kosztuje na allegro niecałe 150zł i właśnie zastanawiam się czy nie dołożyc pieniędzy żeby kupic jakąś szybsza kingstona tez 512 ...
Napiszcie czy sie opląca dołożyc kase, czy to dużo zmienia - na ile lepiej wpływa to na rejestracje fimów..??

Dzięki za odpowiedź . :)


niedziela, 12 grudnia 2004, 14:28
Post 
Czesc! Ja mam podoby dylemat jak ossa. Też potrzebuje karty do A95. Chcę kupic jakąś o pojemności 512MB, lecz nie wiem za dobrze co wybrac: zwykła 512 Kingston kosztuje na allegro niecałe 150zł i właśnie zastanawiam się czy nie dołożyc pieniędzy żeby kupic jakąś szybszął kingstona tez 512 ...
Napiszcie czy sie opląca dołożyc kase, czy to dużo zmienia - na ile lepiej wpływa to na rejestracje fimów..??

Dzięki za odpowiedź . :)


niedziela, 12 grudnia 2004, 14:29
Post 
Warto dopłacić do szybszej karty??


środa, 15 grudnia 2004, 00:09
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 03:07
Posty: 150
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Nie nie warto. Kup zwyklego Sandiska 512mb , mozna go dostac za 220zl.

_________________
Canon A95 , 4x Sanyo 2500 ! , 512MB PRETEC HS

----------------------------------
http://www.ziemni.risp.pl/ - Polecam luknac


środa, 15 grudnia 2004, 10:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
żadnego Kingstona z Allegro :!: :!:
Najlepiej jakieś normalne firmy :twisted:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 15 grudnia 2004, 11:31
Zobacz profil
Post 
To znaczy ,że karty Kingstona nie sa za dobre? Myślałem że to renomowana firma ... może i lepiej jest kupić w sklepie, pewniejsza jest katra, ale dlaczego nie Kingston ... ?
Wiec lepszym zakupem bedzie karta sandiska?
M !
Jak Ci słuzy Lexar, bo widze w opisie ,ze z niej korzystasz !?
Chcalbym zeby mi pohulała jakieś pare lat jak juz zainwestuje w 512 MB
Dzięki za odpowiedz :D


środa, 15 grudnia 2004, 13:28
Post 
To znaczy ,że karty Kingstona nie sa za dobre? Myślałem że to renomowana firma ... może i lepiej jest kupić w sklepie, pewniejsza jest katra, ale dlaczego nie Kingston ... ?
Wiec lepszym zakupem bedzie karta sandiska?
M !
Jak Ci słuzy Lexar, bo widze w opisie ,ze z niej korzystasz !?
Chcalbym zeby mi pohulała jakieś pare lat jak juz zainwestuje w 512 MB
Dzięki za odpowiedz :D


środa, 15 grudnia 2004, 13:28
Post 
To znaczy ,że karty Kingstona nie sa za dobre? Myślałem że to renomowana firma ... może i lepiej jest kupić w sklepie, pewniejsza jest katra, ale dlaczego nie Kingston ... ?
Wiec lepszym zakupem bedzie karta sandiska?
M !
Jak Ci słuzy Lexar, bo widze w opisie ,ze z niej korzystasz !?
Chcalbym zeby mi pohulała jakieś pare lat jak juz zainwestuje w 512 MB
Dzięki za odpowiedz :D


środa, 15 grudnia 2004, 13:28
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
mateusz4 napisał(a):
M !
Jak Ci słuzy Lexar,

bardzo dobrze :)
na 100% nigdy nie kupie Kingstona

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 15 grudnia 2004, 13:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 23 listopada 2004, 20:46
Posty: 85
Lokalizacja: Wolsztyn
Post 
Ja miałem podobny dylemat. Wybierałem między preteciem, kingstonem i sandiskiem.
Jednak wybralem PRETECA 512 MB HighSpeed i moim zdaniem jak do mojej A95'tki jest w sam raz. Mogłem jeszcze dopłacić gdzieś koło 50 złotych i kupić sandiska, który jest szybszy ale myślę, że pretec też jest wystarczająco dobry. Zamówiłem w internecie i doszło po 2 dniach (kurierem, ale mieli opóźnienie ;) ). Jestem zadowolony z zakupu. Może kiedyś kupię Sandiska ;). Ale to już odleglejsze trochę czasy.
Nom to udanych zakupów.

_________________
Canon PowerShot A95
+ Canon CF 32 MB + Pretec CF 512 MB
+ 4 x aku GP 2100 + 4 x aku GP 2400 + Ładowarka GP PowerBank Quick 2 + Statyw Velbon CX-440


środa, 15 grudnia 2004, 23:43
Zobacz profil
Post 
Dzięki, troszke poszperałem po necie i żeczywiście scandisk wydaje sie najlepszy, chodz bede musiałdoplącic jakieś 80 zl do niego doplacić wporównaniu np do kingstona - ale myśle ze nie ma co żałować , w końcu ma to służyć jakiś dłuższy czas ...
pozdrawiam :)


piątek, 17 grudnia 2004, 02:53
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL