Teraz jest środa, 20 lutego 2019, 23:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Cała prawda o canon A75,A85,A95 . 
Autor Wiadomość
Post 
Nie jestem z takich co sie zaczerwienią :oops: na taką odpowiedż .
Wrrrr :twisted: :!: Dzięki, rozumiem przekaz 8)


środa, 5 stycznia 2005, 11:37
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
@mateusz4- bo taka jest prawda - można zasze na coś czekać bo tanieje - tyle, że z takim podejściem to najlepiej nic nie kupować bo po co byc stratnym po 2 tygodniach czy mieisącu.
Jak się jest na coś zdecydowanycm to trzeba kupić i nie szukać ile kosztuje za tydzień czy dwa tylko się cieszyć z tego co się kupiło.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 5 stycznia 2005, 11:59
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
Grisza[Gen] napisał(a):
więc potrzebujesz protezy, czyli statywu

hehehehehe dobra a wracając do statywu to znalazłem http://allegro.pl/show_item.php?item=38657533

tylko nie wiem czy nie bedzie za niski. Manipulacja wydaję się być oka tylko o wysokośc mi chodzi. Jakiej wysokości macie statywy? (hehehehe dziwne pytanie ;) )

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


środa, 5 stycznia 2005, 23:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Cytuj:
Jakiej wysokości macie statywy?
To bardzo yntymne pytanie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ale co tam - 165cm :mrgreen:

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


środa, 5 stycznia 2005, 23:44
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
Grisza[Gen] napisał(a):
Ale co tam - 165cm

hehehehehe nie jeden afroamerykanin mógłby sie zawstydzić ;)

spoko, bo własnie medrkuje nad nim, na statyw za 230zł nie wydołam a jakiś by się przydał :) co prawda ostatnio łykam magnez i rece mniej drżą ale przy kawie, którą lubie wypić szybko się wypłukuje :mrgreen:

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


czwartek, 6 stycznia 2005, 00:01
Zobacz profil
Post 
witam ponownie.
wywyołałem pierwsze foty na papierze, no i musze powidzieć, że całkiem, całkiem.
1. moje pytanie natomiast dotyczy szumów, czytałem, że pojawiają się takowe w a85 przy wyższych czułościach aparatu, ale niewiem jak to wygląda na zdjęciu??? czym się przejawiają te szumy? po prostu co to jest?
2. druga sprawa, to zdjęcia robione na powietrzu w niezbty obecnie sprzyjających warunkach oświetleniowych. nie bawię się na razie w przesłonę, migawkę. robię zdjęcia na tematycznych ewentualnie na funkcji P. chodzi mi o to, że jeśli nie uzywam zoomu, robię zdjecia bez przybliżenia w górnych rogach zdjęć mam denerwujace cienie. nie duże ale mnie drażnią.
to mój brak umiejętności??

pzdr


piątek, 7 stycznia 2005, 16:57
Post 
ja mam zamiar kupic sobie canona a95 a jestem poczatkujacym(bardzo poczatkujacym 8) ) fotografem wiec mam pytanie czy mi sie spawdzi taki aparat oraz czy akcesoria do niego sa dorogie i chcialbym prosta odpowiedz bo ze nie umiem robic zdjec to ja juz wiem, a jeszcze jedno czy jest jakis inny aparat w cenie ok 1200 zl ktory bylby dobry i porownywalny to tego canona


sobota, 8 stycznia 2005, 19:47
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
lublin napisał(a):
ja mam zamiar kupic sobie canona a95 a jestem poczatkujacym(bardzo poczatkujacym 8) ) fotografem wiec mam pytanie czy mi sie spawdzi taki aparat oraz czy akcesoria do niego sa dorogie i chcialbym prosta odpowiedz bo ze nie umiem robic zdjec to ja juz wiem, a jeszcze jedno czy jest jakis inny aparat w cenie ok 1200 zl ktory bylby dobry i porownywalny to tego canona

tak

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


sobota, 8 stycznia 2005, 23:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
BeHQ napisał(a):
Grisza[Gen] napisał(a):
Ale co tam - 165cm

hehehehehe nie jeden afroamerykanin mógłby sie zawstydzić ;)

spoko, bo własnie medrkuje nad nim, na statyw za 230zł nie wydołam a jakiś by się przydał :) co prawda ostatnio łykam magnez i rece mniej drżą ale przy kawie, którą lubie wypić szybko się wypłukuje :mrgreen:

hehe.. przy piwie jeszcze szybciej ;) ... popatrz za Velbon-em 888 digital.. może by Ci styknął.. o ile pamiętam to dałem za niego 130zeta.. i sprawuje się całkiem nieźle :)

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


sobota, 8 stycznia 2005, 23:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
@BeHQ- podobno seria DF jest bardzo dobra i tania.
np.
http://allegro.pl/show_item.php?item=38618815
http://allegro.pl/show_item.php?item=38166570

P.S.
Jeśli chodzi o statyw jaki używam to ma ok 180 cm.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


sobota, 8 stycznia 2005, 23:36
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
CHRIS DE napisał(a):
DLATEGO MOJA DOBRA RADA ZAMIAST OCENIAĆ PROPONUJE PRZECZYTAĆ KILKA DOBRYCH KSIĄŻEK I NAUCZYĆ SIE JAK SIE ROBI ZDJĘCIA ,WTEDY Z KAŻDEGO ZTYCH CANONÓW BEDZIECIE ZADOWOLENI-TO METODA MOZE MECZĄCA ALE ZAPENIAM SKUTECZNA!!

no to panowie robiliście kiedyś foty camerą obscura (nie jestem pewien pisowni) stosujac logikę pana "de" na aparat wystarczy wydać jakieś 2pln i można zrobić zdjecie jak profesjonalnym aparatem. dla tych co nie wiedzą co to camera obscura instrukcja:) :
weź pudełko zapałek
wyrzuć zapałki
zrób w pudełku dziurkę szpilką
włóż w ciemni w pudełko kaltkę błony fotograficznej
odpowiednio długo ją naswietl
daj do wywołania
zeskanuj byle czym:)
imasz fotkę jak z jakiegokolwiek cyfrowego aparatu no i w kieszeni zaoszczędzone jakieś parę set zł:)
pozdrowienia dla pana "de"

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


niedziela, 9 stycznia 2005, 02:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
@mario1275- ten opis aparatu to tzw "fotografia otworkowa" - mam znajomego co robił tak zdjęcia (puszką po piwie) i pokazywał zdjęcia już wywołane - rewelacja - aż nie mogłem uwierzyc, że to tak było robione więc nie masz co się nabijać z tego sposobu robienia zdjęć bo to już trzeba mieś spore pojęcie o fotografii.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


niedziela, 9 stycznia 2005, 12:23
Zobacz profil
Post 
Zrobiłem właśnie zdjęcia CANONEM a75, i a85. O wiele lepiej ostrzy A 75 z czego to wynika?


piątek, 14 stycznia 2005, 22:19

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
M napisał(a):
więc nie masz co się nabijać



M ja się nie nabijam tylko blagam nie mów mi że uważasz że jest to lepszy sprzęt niż aparat cyfrowy np.
Nie nabijam się bo sam kiedyś próbowalem robić takie zdjęcia. nie wiem czy wiesz że aparatem tez można zrobić takie zdjęcia - zamiast obiektywu wstawiasz krążek ze zrobionym malutkim otworkiem - ale to temat do innej kategorii:)

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


sobota, 15 stycznia 2005, 10:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL