Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 03:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Przenosny hdd w A95 ... 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 03:07
Posty: 150
Lokalizacja: Gdynia
Post Przenosny hdd w A95 ...
Mam pytanie czy jest mozliwosc zrobienia zeby windows windzial moja karte jako przenosny dysk twardy (tak jak to bylo w Oly C-4000) a nie jako aparat A95 ?

_________________
Canon A95 , 4x Sanyo 2500 ! , 512MB PRETEC HS

----------------------------------
http://www.ziemni.risp.pl/ - Polecam luknac


czwartek, 23 grudnia 2004, 11:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
mozna, polecam totalcommandera + twain od canona + pugin do totalcommandera. Bedziesz mial canona widoczego moze nie tyle jako drugi dysk ale jako komputer w otoczeniu sieciowym - w pratyce na jedno wychodzi.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


czwartek, 23 grudnia 2004, 14:15
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 03:07
Posty: 150
Lokalizacja: Gdynia
Post 
twain drivers sa tylko do windows 98/2000 a ja mam windowsa xp a do tego sa tylko drivery "WIA Driver 6.2.5 for Windows XP"

po zainstalowaniu ich nadal system widzi mi aparat a nie dysk twardy (dodatkowy naped)

Jakies sugestie ?

_________________
Canon A95 , 4x Sanyo 2500 ! , 512MB PRETEC HS

----------------------------------
http://www.ziemni.risp.pl/ - Polecam luknac


czwartek, 23 grudnia 2004, 20:18
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 10:23
Posty: 77
Lokalizacja: Lubartów
Post 
A ja mam jakiś plugin do total commandera, ale nim moge tylko pobierać zdjęcia a aparatu ( a75 ) Jak zrobić aby dało się uploadować na karte jakieś zdjęcia z dysku i potem przeglądać je juz na aparacie? Da się tak?
Pewnie jak bym miał jakiś czytnik kart to by się dało :/ Moze mam zły/stary plugin?
Jak by ktoś miał taki, ze da się nim wgrywać coś na aparat to niech mi go podeśle na maila, albo poda link tu na forum skąd go ściągnąć.

_________________
Canon a75 | 2x256 Kingston / 32 Canon | GP 2100 |
[ MOJE FOTKI NA PLFOTO]


czwartek, 23 grudnia 2004, 20:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 03:07
Posty: 150
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Poprzednio mialem Olympa C4000 nie wiem dlaczego go zmienilem ale to juz stara historia. Podobalo mi sie w nim to ze po podlaczeniu go do DOWOLNEGO windowsa , system widzial mi go jako przenosny dysk twardy i moglem na karte SM 128 nagrac Starcrafta :)

sq8shq mowil ze da sie takie cos zrobic na A95. Wiec prosze powiedziec jak ?!

_________________
Canon A95 , 4x Sanyo 2500 ! , 512MB PRETEC HS

----------------------------------
http://www.ziemni.risp.pl/ - Polecam luknac


czwartek, 23 grudnia 2004, 20:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
qrde no da sie bo ja sam uzywam a75 w ten sposob - pod xp tez uzywalem.

P.S.
Polecam przesiadke na w2k badz 2003 - o niebo lepsze niz xp, i sprawiaja o niebo mniej problemow

Napewno driver Twain sa potrzebne, nie wiem jakie ale postawilem te twainy co byly na cd - nie interesowalo mnie pod jaki system byly, grunt ze dzialaly.

Potrzeba plugin do tc oraz cannoncamera.dll czy canon.dll juz nie pamietam nazwy.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


czwartek, 23 grudnia 2004, 22:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Jutro moge skrobnac gdzies instrukcje wraz z plikami potrzebnymi do calego procesu - dzisiaj juz mi sie nie chce

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


czwartek, 23 grudnia 2004, 22:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 03:07
Posty: 150
Lokalizacja: Gdynia
Post 
sq8shq
Cytuj:
Jutro moge skrobnac gdzies instrukcje wraz z plikami potrzebnymi do calego procesu - dzisiaj juz mi sie nie chce


Czekamy na ta instrukcje :)

_________________
Canon A95 , 4x Sanyo 2500 ! , 512MB PRETEC HS

----------------------------------
http://www.ziemni.risp.pl/ - Polecam luknac


sobota, 25 grudnia 2004, 13:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
http://forum.swiatobrazu.pl/foto/viewtopic.php?t=2486

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


sobota, 25 grudnia 2004, 19:41
Zobacz profil
Post 
mam TC,
sciagnalem FS-plugins
ktory zawiera Canon Camera (v.1.6)



i za pomoca TC moge z aparatu (canon s1) sciagac fotki i je kasowac z karty, ale nie moge do aparatu nic wrzucic

czy sie nie da ? czy cos robie zle ...


niedziela, 26 grudnia 2004, 14:07
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL