Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 21:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 A75 - firmware 
Autor Wiadomość
Post A75 - firmware
Prosze o pomoc, czy możliwa jest edycja firmware'u w A75 ?? Widziałem, ze niektore osoby na tym forum mają ten aparat ze zcrakowanym firmwerem ?? Co jest do tego potrzebne i jakie profity można dzieki temu osiągnąć ??


poniedziałek, 27 grudnia 2004, 16:07
Post 
no właśnie też się z miłą chęcią przyłączę do ów posta, jest jakiś firmware do A75 ażeby np. filmy można było nagrywać dłuższe? też widziałem, że mają crackowany firmware. łosohozi? podzielcie się ;)


sobota, 1 stycznia 2005, 23:38
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
mozna osiagnac tylko i wylacznie to, ze aparat w rozdzielczosci 640x480 nagrywa nie 30 sekund filmu, ale 180 sekund... maly niuans jest tylko taki, ze filmow powyzej 30sek nie obejrzycie juz w aparacie, bo glupieje. a drugi niuans to objetosc takiego filmu :D

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 2 stycznia 2005, 02:10
Zobacz profil
Post 
no ale skąd to zassać? mam 512mb pamięć :) więc no problema :)


niedziela, 2 stycznia 2005, 16:21
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 17 września 2004, 23:04
Posty: 62
Lokalizacja: Warszawa
Post 
celownik78 jestem szczęśliwym posiadaczem "Google" i wpisałem sobie w okienko "firmware canon a75". Nie zdziwiło mnie, kiedy wyskoczyło mi kilka stron :) Nie podaje konkretnej, bo właśnie je wertuję :lol:


niedziela, 2 stycznia 2005, 17:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
jedno male ostrzezenie - zeby zrobic tego cracka softu - trzeba dysponowac jakims edytorem hex'u i czyms do sumy kontrolnej. Jak nie wiecie co to jest, to nawet nie podchodzcie do tego tematu, bo jak wam cos nie wyjdzie to aparat kaput i wizyta w serwisie konieczna... no i oczywiscie gwarancje szlag trafia.

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 2 stycznia 2005, 19:08
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
mily napisał(a):
mozna osiagnac tylko i wylacznie to, ze aparat w rozdzielczosci 640x480 nagrywa nie 30 sekund filmu, ale 180 sekund


mylisz sie, mozna osiagnac owiele wiecej. Mi udalo sie z powodzeniem zwiekszyc maxymalny czas otwarcia migawki z 15 do 20sek. N iestety uzywalnosc tego "moda" jest o tyle bez sensu ze odszumiacz w a75 nie daje sobie z tym zupelnie rady.
Nie wspominajac o tym ze ja mam filmy 192 sek a nie 180 ;)

Wszystko zalezy od Ciebie, ile masz zdolnosci i wiedzy tyle jestes w stanie osiagnac. Moja wiedza jest mocno ograniczona dlatego osignalem cale G ;)

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 2 stycznia 2005, 22:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
No ja nie wnikalem w ten soft, wpisalem tylko w hex'ie to co podawali na jakimstam forum, a podejrzewam ze mozna osiagnac duzo duzo wiecej... No ale ja nie porwalbym sie na samodzielne kombinacje

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 2 stycznia 2005, 22:42
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
no mi tak naprawde udalo sie osiagnac tylko filmiki 192sek (i opisalem to juz na pewnym forum) innych przerobek nie opisywalem bo ze tak powiem nie udaly sie w 100% badz poprostu nie mialy sensu z powodu ograniczen aparatu.

Przy 20sek otwarcia migawki sa juz same szumy - tak jakby sprzetowa redukcja byla zupelnie odcieta.
Filmy powyzej 192sek potrafia sie kaszanic po zgraniu z karty.
Daje sie zrobic ruchoma ramke AF ale tez finalnie pojawiaja sie deliktne problemy.
Innych modow nie probowalem i chyba nie bede bo juz mi sie tak naprawde nie chce.(filmy 180sek i 192sek sa bezpiecznymi modami - postepujac zgodnie z instrukcjami i sprawdzajac sumy kontrolne naprawde treba miec pecha abyc os popsuc)

Przerobki na wlasna reke sa bezpieczne dopoki wiesz co robisz, jezeli sie na tym nie znasz albo tylko sadzisz ze sie znasz, w tkim wypadku trzymaj sie jak najdalej od edytorow hexowych.
P.S.
Zawsze trzymajcie backup orginalnego softu, chociaz tak naprawde gwarancji nikt wam nie uzna nawet jak wgraci orginalny soft ponownie - soft bedzie orginalny aole nadl bedzie sie przedstawial nowa numeracja, wiec serwis to rozpozna bez problemu.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 01:08
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
W 300D na 100% daje sie odblokowac czas BULB - bez ograniczen (juz slyszalem o takiej przerobce) tyle ze i tak po pewnym czasie widac tylko szumy, w a75 tez sie daje - tylko po co skoro po 15sek wylacza sie sprzetowy odszumiacz.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 01:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL