Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 01:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 canon s1 is problem z filmami 
Autor Wiadomość
Post canon s1 is problem z filmami
witam
mam mały problemik (a może duży) z aparatem canon s1 is. na wyświetlaczu widać migające poziome czarne paski. zdjęcia robi ok. ale poczas kręcenia filmu te paski są również widoczne.
proszę o pomoc może ktoś sie już z czymś takim spotkał


Artiart
niestety nie potrafię dodać zdjęcia z rzutem z widoczną wadą.


czwartek, 27 stycznia 2005, 00:07
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 23 listopada 2004, 20:46
Posty: 85
Lokalizacja: Wolsztyn
Post 
Mi sie te paski kojarza z patrzeniem "aparatem" na monitor komputera lub ekran telewizora. Tylko ze na zdjeciach te pasy tez powinny byc widoczne... Chyba ze masz te pasy caly czas to inna sprawa.

_________________
Canon PowerShot A95
+ Canon CF 32 MB + Pretec CF 512 MB
+ 4 x aku GP 2100 + 4 x aku GP 2400 + Ładowarka GP PowerBank Quick 2 + Statyw Velbon CX-440


czwartek, 27 stycznia 2005, 19:00
Zobacz profil
Post 
to nie są takie szerokie pasy jak się filmuje telewizor. te paski kojarzą mi się raczej z obrazem telewizora w którym ruszamy anteną a on śnieży. tylko że tu to śnieżenie jest czarne.


czwartek, 27 stycznia 2005, 19:40
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 23 listopada 2004, 20:46
Posty: 85
Lokalizacja: Wolsztyn
Post 
to moze to sa pasy spowodowane zbyt duza czuloscia matrycy. Po prostu wtedy sa takie rozne kropki roznokolorowe. Robisz te filmy w ciemnym pomieszczeniu przy malej ilosci swiatla?? A ten efekt pojawia sie tylko na ekranie w aparacie, takze podczas normalnego patrzenia przez lcd??

_________________
Canon PowerShot A95
+ Canon CF 32 MB + Pretec CF 512 MB
+ 4 x aku GP 2100 + 4 x aku GP 2400 + Ładowarka GP PowerBank Quick 2 + Statyw Velbon CX-440


czwartek, 27 stycznia 2005, 19:56
Zobacz profil
Post 
Te paski tak jak już wcześniej pisałem są czarne i przebiegają poziomo na matrycy jak i wizjerze. nie są one długie przez całe lcd ale takie krótkie i jest ich dużo. dosłownie jak by coś nie łączyło i takie zakłócenia występywały. dzięki za podjętą dyskusję. na szczęsie ten sprzedawca zagwarantował mi wymianę sprzętu i teraz czekam aż dostanę drugi egzemplarz. dzięki i pozdrawiam

Artur


czwartek, 27 stycznia 2005, 23:07
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 23 listopada 2004, 20:46
Posty: 85
Lokalizacja: Wolsztyn
Post 
Nie ma za co. Chciałem pomóc, ale widzisz jeszcze mało się znam. Nie wiedzialem, ze w aparacie moze takie zjawisko zajsc. Myslalem, ze jak cyfrowo to takich zaklocen nie ma.... :oops: Ale na szczescie wymienia sprzet wiec temat zamkniety. Milego urzytkowania aparatu i swietnych zdjec.

_________________
Canon PowerShot A95
+ Canon CF 32 MB + Pretec CF 512 MB
+ 4 x aku GP 2100 + 4 x aku GP 2400 + Ładowarka GP PowerBank Quick 2 + Statyw Velbon CX-440


piątek, 28 stycznia 2005, 20:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL