Teraz jest środa, 19 września 2018, 07:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jak przywrócić ustawienia fabryczne w Canonie G6 
Autor Wiadomość
Post Jak przywrócić ustawienia fabryczne w Canonie G6
Witam . Zastanawiam się jak i czy można przywrócić ustawienia fabryczne w G6. Jakiś czas temu oddałem go do serwisu (poprawa korekcji ustawienia ostrości przy portretach czyli małych przysłonach) serwis zrobł to (efekty praktycznie niewidoczne) ale pewnie tyle daje optyka i już (moje doświadczenia z serwisem Canona są ok miałem je dwa, A70 wymiana matrycy dead piksele i zrobili to super, G6 jeszcze nie wiem) . Po tym jednak aparat nie jest w stanie ustawić ostrości przy "zoomach" np gdy robię zoom np. 2X to daje znać że ostrość ustawił ale zdięcia wychodzą nieostre , a przy np. zoomie 3x lub 4x to daje sygnał ,że ostrości nieustawi (dotyczy to obiektów odległych tak od 10 m i dalej). Myślę że być może wystarczy przywrócić w jakiś sposób ustawienia fabryczne (z przed korekcji) i zoom działa , ale brak mi wiedzy na ten temat czy i jak to zrobić . Bardzo byłbym wdzięczny za informacje na ten temat .
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc


środa, 16 marca 2005, 11:34
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
poczytaj instrukcje to pomaga :mrgreen:
jak ma ostrzyć na zoom x4 od 10cm jak to zalicza się do makro i taka funkcje nalezy załączyć.
No i co mają ustawienia dabryczne do ostrości ?
Może a aparatem jest wszystko OK tylko (bez urazy) Tobie to nie specjalnie wychodzi.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 16 marca 2005, 12:10
Zobacz profil
Post 
niestety nie 10 cm a 10 metrów w etapie produkcji każdy obiektyw jest kalibrowany i zapamietane są koordynaty do konkretnego egzemplarza obiektywu ,dlatego można po długim czasie gdy mechanika obiektywu się rozstroi powtórnie go kalibrować .Dlatego nie jest tak jak myślisz . Ale no cóż chciałeś pomóc dzięki .


środa, 16 marca 2005, 14:22
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
:oops: :oops: :oops: 10 cm a 10m mała różnica :mrgreen:

no to teraz przywracanie ustawień fabrycznych:
przytrzymaj przycisk "MENU" przez czas dłuższy niz 5 sek. i wyskoczy pytanie czy chcesz przywrócić ustawienia fabryczne.
ale czy to coś da :?

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 16 marca 2005, 15:43
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
no niestety, nie da bo dotyczy toustawień które możesz zmieniać z poziomu menu a zmiany w kalibracji obiektywów może dokonać tylko serwis posiadający oprogramowanie. Ja bym reklamował porzednią usługę po której jest gorzej niż przed nią

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


środa, 16 marca 2005, 17:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL