Teraz jest sobota, 22 września 2018, 22:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Canon A 95 jako dysk? 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 17 maja 2005, 08:52
Posty: 1
Post Canon A 95 jako dysk?
czy ktos sie orientuje jak zrobic zeby w programie total comander
aparat canon byl rozpoznawany jako dodatkowy dysk bo na przyklad
aparat olympus E 1 jest rozpoznawany a canon nie moze ktos ma
jakies rozwiazanie


wtorek, 31 maja 2005, 12:56
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 grudnia 2004, 21:39
Posty: 26
Post 
no ja mam w moim komputerze taki plik jak aparat i to jest wtedy widoczne jako dysko.....ale w commanderze niewiem jak to zrobic


wtorek, 31 maja 2005, 14:26
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 czerwca 2005, 16:05
Posty: 2
Post 
Na innym forum -> http://www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?p=61915 Dorian opisuje to tak:

Cytuj:
Najpierw trzeba sciagnac nastepujace pliki z tych linkow:

http://totalcmd.nm.ru/tcwfx.7z

http://ghisler.fileburst.com/fsplugins/sdklibs.rar

http://www.7-zip.org/dl/7z313.exe

W katalogu Total Commadera zakladamy katalog "wfx"

Plik 7z313.exe zawiera program,ktorym trzeba rozpakowac archiwum tcwfx.7z sciagniete wczesniej do katalogu wfx w total commanderze.

Po rozpakowaniu powinien pokazac sie w katalogu wfx katalog Canon Cam a w nim katalog sdklibs.

Jest on pusty ale wgrywamy do niego zawartosc pliku sdklibs.rar.

Pozniej wywolac nalezy konfiguracje w total commanderze a tam w menu operacja jest przycisk Sp-wtyczki. Dodajemy plik canoncam.wfx z katalogu do canoncam w wfxie. Zatwierdzamy i podlaczamy aparat. W ikonie otoczenia sieciowego powinna sie pokazac opcja Canon Foto a w nim model canonka. Wszystko dziala tak jak dysk . Przynajmniej u mnie. Mam nadzieje,ze pomoglem jakos. Pozdrawiam.


Do modelu A95 podobno to działa ale do mojego A510 nie :( Czy ktoś wie jak można sprawić, by Canon A510 działał jako dysk?


poniedziałek, 27 czerwca 2005, 16:37
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 13:40
Posty: 23
Lokalizacja: wawa
Post 
smylu napisał(a):
Czy ktoś wie jak można sprawić, by Canon A510 działał jako dysk


w linuxie aparaty sa widoczne jako dyski...

_________________
electro spiro contra zanzarra
Start 66 + Sverdlovsk 4 + wezyk spustowy + ... brak statywu :cry:
FC3 + neo - YEAH :)


wtorek, 28 czerwca 2005, 01:11
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 czerwca 2005, 16:05
Posty: 2
Post 
jckob, co to znaczy
Cytuj:
ja mam w moim komputerze taki plik jak aparat i to jest wtedy widoczne jako dysk
?


środa, 13 lipca 2005, 15:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL