Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 03:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 padnięty AF w 300D 
Autor Wiadomość
Post padnięty AF w 300D
Pytanko.Czy możecie odpowiedzieć czy padnięcie luster w 300D przytrafiło się komuś na originalnym sofcie czy tylko no washi(tak wywnioskowałem na canon-board),dalej czy dotyczy ono tylko seri srebnej czy zdarzyły się również na czyrnym body.Dzięki


sobota, 11 czerwca 2005, 06:31
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No to padł AF, czy lustra? Może edytuj temat sobie.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 11 czerwca 2005, 12:23
Zobacz profil
Post 
Może grzeczniej!Jak nie wiesz koleś to lustra są połączone z AF bo na manualu da się ostrzyć a może wgrałeś soft washi i ci padł i dlatego się wściekasz!


sobota, 11 czerwca 2005, 23:15
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
martoll napisał(a):
Może grzeczniej!Jak nie wiesz koleś to lustra są połączone z AF bo na manualu da się ostrzyć a może wgrałeś soft washi i ci padł i dlatego się wściekasz!


Że co? :lol:

PS. Co ma MF do AF?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 11 czerwca 2005, 23:28
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 4 stycznia 2005, 15:27
Posty: 424
Lokalizacja: W-wa
Post 
Wielu dziwnych ludzi pisze na tym forum... "...oni też mają swoją opowieść" :lol:

_________________
EOS 300D


niedziela, 12 czerwca 2005, 00:51
Zobacz profil
Post 
lekcja poglądowa.Dwa lustra slużą do ustawiania ostrości na zasadzie prawdopodobnie detekcji fazowej(pomiar ostrości przez dwa niezależne czujniki-różnica,obróbka sygnału i mamy ustawioną ostrość).Walnięte tylne lustro(zablokowane) i nici z autofokusa.Reczne ustawianie podlega innej zasadzie ale to fachowcy tacy jak wy wiecie naj lepiej.Po wgraniu washi dochodzi prawdopodobnie do zaburzenia synchronizacji obu luster(po około 2000-3000 zdjęć) i stąd te zacięcia.Więcej powiedzą panowie z serwisu.Pytanie brzmiało czy zdarza się to na oryginalnym sofcie.Koniec lekcji.


niedziela, 12 czerwca 2005, 06:26
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 4 stycznia 2005, 15:27
Posty: 424
Lokalizacja: W-wa
Post 
martoll napisał(a):
tak wywnioskowałem na canon-board

Daj jakiś link bo SZUKAJ nic mi nie wyrzuca.

_________________
EOS 300D


niedziela, 12 czerwca 2005, 11:20
Zobacz profil
Post 
http://canon-board.info/index.php


poniedziałek, 13 czerwca 2005, 16:29
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 4 stycznia 2005, 15:27
Posty: 424
Lokalizacja: W-wa
Post 
:mrgreen:

_________________
EOS 300D


poniedziałek, 13 czerwca 2005, 16:31
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 19 marca 2005, 18:21
Posty: 14
Lokalizacja: Brzostek
Post padniety AF
tak mialem tenprzypadek, dopadło mnie na oryginalnym sofcie, to jest nic innego jak wytarcie sie plastykowego bolca ktory odpowiada za ten bayerek, wyslalem do krakowa i zalozyli mi teraz metalowy - ma byc lepiej. bo normalnie zakladaja plastik. mam znajomego w warszawie ktory jest fotoreporterem i trzaska mnstwo zdjec wyciera mu sie ten bolec non stop i daje do Serwisu canona i naprawiaja. Ja polecam Krakow, dobrze robia i co najwazniejsze szybko. brzostekfoto@interia.pl - jakby co


sobota, 25 czerwca 2005, 16:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL