Teraz jest piątek, 21 września 2018, 00:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Canon a510 zaciecie obiektywu 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 12:40
Posty: 16
Post Canon a510 zaciecie obiektywu
Witam!
Kupilem Canona a510 miesiac temu w MM, wczoraj zrobilem kilkanascie zdjec po czym wylaczylem aparat, kiedy go wlaczam ponownie okazuje sie ze obiektyw sie zacial i nie chce sie wysunać- na ekraniku sa napisy wstepne ale obiektyw ani drgnie.... Pytanie: Co zrobic ? Da sie to naprawic jakos samemu ? Oczywiscie jest na gwarancji ale zeby go oddac do reklamacji musze jechac ponad 50km...dzieki za szybko odp.


niedziela, 12 czerwca 2005, 12:44
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja bym zrobił tak. To może być jakiś duperel i po prostu uderzyłbym w aparat dłonią od spodu. Tak mocniej jak jest wyłączony. Może coś tam odskoczy i się oblokuje. Jak nic nie da, to jedź do serwisu ;).

PS> Ale taka awaria dobrze nie rokuje i może lepiej od razu serwisować, aby coś takiego nie stało się ponownie po gwarancji...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 12 czerwca 2005, 13:14
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 12:40
Posty: 16
Post 
a myslicie ze uznaja gwarancje ? bo kolezanka powiedziala ze trzeba bedzie zaplacic ze swojej kieszeni... jak sadzicie ?

_________________
Canon a95 +512mb Fuji +4x Energizer 2500 Afvanced (narazie brak ladowarki)


niedziela, 12 czerwca 2005, 13:51
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Muszą uznać. To jest awaria aparatu. Idź, powiedz co się stało i Ci zrobią.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 12 czerwca 2005, 14:36
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 12:40
Posty: 16
Post 
zapomnialem dodac na ekraniku sie pojawia komunikat e18, moze wie ktos co to znaczy ? Vendeur dzieki za slowa otuchy ale nerwy troche mam bo to nowy sprzet...

_________________
Canon a95 +512mb Fuji +4x Energizer 2500 Afvanced (narazie brak ladowarki)


niedziela, 12 czerwca 2005, 14:40
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Bez nerwów. Tylko go oddaj jak najszybciej, bo pewnie nieco potrzymają go tam, a na wakacje to szkoda go tracić.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 12 czerwca 2005, 15:23
Zobacz profil
Post 
U mnie tez sie pare razy zacial obiektyw w G6 (czesto nosze w kieszeni i czasem sie otworzy) tez na poczatku sie przestraszylem ale pozniej spokojnie wyjalem akumulator na jakas minute i juz bylo ok.


poniedziałek, 13 czerwca 2005, 07:35
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
Lizu i jak sie skończyła twoja historia? Bo ja właśnie wróciłem z wypadu i mam to samo Chce strzelić fote, wyjmuje aparat i ....- ekran początkowy poczym E18 :evil: Aparat jest nóweczka, na gwarancji więc leci do serwisu Canona. Nigdy nie miałem do czynienia z serwisem Canona ... lepiej wysłac bezpośrednio do nich czy przez sklep w którym kupiłem? Mam nadzieje ze go tam naprawią i bedzie działał bo żeby upadł czy coś... ale traktowałem go jak jajeczko ... a on mi taki numer wykręcił. Ciekawe jak się serwis Canona zachowa - czy nie bedzie problemów i szybko mi go naprawią ? pozdro

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 17:12
Zobacz profil
Post 
Przykra sprawa... Pamiętam jak polemizowałem z kimś tutaj na forum, który aparat jest bardziej awaryjny (A400 i A510) i wychodzi na to że niestety miałem racje... Do A510 Canon sie nie przyłożył do końca... :(


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 19:14

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 12:40
Posty: 16
Post 
no skonczyla sie ze musialem postawic flaszke mojemu koledze, wyszedlem na chwile gdzies przychodze a on juz zrobiony aparat trzyma- nie wiem jak to zrobil ale 30zl za vodke musialem dac ;) chyba wstrzasl nim czy cos bo napewno nie rozkrecal ;)

_________________
Canon a95 +512mb Fuji +4x Energizer 2500 Afvanced (narazie brak ladowarki)


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 23:31
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 12:40
Posty: 16
Post 
o zapomnialem dodac ze juz mam Canona a95 :) Jestem duzo duzo duzo duzo duzo bardziej zadowolony niz z a510. to jakby porownywac niebo z ziemia- a95 jest poprostu boski.... - warto doplacac jesli ktos sie zastanawia....(dalem 1050zl + 2lata gw). A moze mi ktos da jakas ciekawa lekture(najlepiej w necie) o fotografowaniu ?? badz jakas strone ?

_________________
Canon a95 +512mb Fuji +4x Energizer 2500 Afvanced (narazie brak ladowarki)


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 23:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 15:47
Posty: 32
Post 
Lizu, a w czym ten A95 jest aż tak boski? Sam mam A510 i nie narzekam. Jakość fotek jest porównywalna do A95. Co do stron o fotografii - podaję parę linków:

http://horazy.republika.pl/
http://cyfrografia.pl/wiedza.html
http://republika.pl/dajton/index.html
http://www.agfa.imagecenter.pl/library/photocourse/
http://www.foto-rzeszow.abc-service.com ... adnik.html
http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=5&lewa=5&e=1551

_________________
---PENTAX K100D + kit 18-55 + Tamron 70-300 Di LD + drobne klamoty---
Moja galeria: http://www.briho.webd.pl/galeria


wtorek, 16 sierpnia 2005, 02:18
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 12:40
Posty: 16
Post 
dzieki ;) naprawde na odczuwam sporo roznice w zdjeciach- ale moze sie poprostu przyzwyczailem do a510 , a a95 mam dopiero 2 dni wiec moze to byc tylko zludzeniem, aczkolwiek obydwa maja multum funkcji...

_________________
Canon a95 +512mb Fuji +4x Energizer 2500 Afvanced (narazie brak ladowarki)


wtorek, 16 sierpnia 2005, 09:52
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
No dzisiaj wysłałem aparat kurierem do serwisu Canona na Żytnią. Zobaczymy co z tego wyniknie :? bede was informował na bieząco. Jak tylko go naprawią to go sprzedaje i kupie coś z UZ - albo S1 albo S5500 :P

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


wtorek, 16 sierpnia 2005, 17:13
Zobacz profil
Post 
hie hie ciekawe ile to potrwa :D ja ostatnio nabylem z10:)


wtorek, 16 sierpnia 2005, 17:36
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL