Teraz jest środa, 19 września 2018, 09:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 zdjęcia mi nie wychodzą :/ CANON A510 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 24 września 2005, 13:27
Posty: 2
Post zdjęcia mi nie wychodzą :/ CANON A510
czesc, mam problem ze zdjęciami. kiedy robie zdjęcie, np. rybką w akwarium. opcją "w ruchu" dodaje jeszcze makro ale wyłanczam lampę bo mam pokrywe z lampą. zrobione zdjęcie na ekraniku w aparacie jest jasne, ładnie zrobione lecz kiedy już przeżuce na komputer to jest ciemniejsze :/ czego to jest wina?? nie włączonej lampy?? ale zaś nie mogę jej włączyć bo odbije się od akwarium. tak samo miałam z innymi przedmiotami w pokoju do których nie mogłam użyć lampy i to samo (w aparacie jasne ale na komputerze ciemne) :/


sobota, 24 września 2005, 21:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 4 stycznia 2005, 15:27
Posty: 424
Lokalizacja: W-wa
Post 
Rybka w akwarium to jeden z trudniejszych tematów. Jeżeli nie wychodzi Ci na "w ruchu", to przecież masz ustawienia manualne... Zobacz, na jakich ustawieniach jest źle i po prostu jej zmień. Wszystkie automatyczne układy aparatów głupieją w takich sytuacjach :(

_________________
EOS 300D


sobota, 24 września 2005, 21:48
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 24 września 2005, 13:27
Posty: 2
Post 
sprobuje sie pobawic tą opcją manualną :) ale to nie dotyczy tylko zdjęć które robiłam rybką, też robiłąm inne przedmioty które w ramce w aparacie wyglądały dobrze ale gdy sie przeżuciło na komputer to zdjęcie było przyciemnione, widać że jestem początkująca :D musze się jeszcze dużo nauczyć :D


niedziela, 25 września 2005, 20:49
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 22 sierpnia 2005, 17:52
Posty: 12
Post 
to wrzuć na komputer i rozjaśnij :) od czego są programy :)

_________________
SONY H1+dobre chęci :)


niedziela, 25 września 2005, 21:05
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
rybką to rób zdjęcia w dzień - jak światło wpada przez okno. Wyłącz lampe. Jak nie masz statywu to ustaw tryb Tv i 1/60. jak to będzie za któtko (przesłona bedzie podświetlana na czerwono) to zmień odpowiednio iso na większe 100, potem 200. Nie zapomnij o ostrości !
Obrazek
Canon A510 1/60 F.2.6 ISO 100

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


niedziela, 25 września 2005, 21:14
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Gdzie Ty takiego paszczonurka wyczaiłeś?! :shock: Masz takie coś w akwarium?!


niedziela, 25 września 2005, 21:20
Zobacz profil

Dołączył: środa, 5 października 2005, 18:22
Posty: 3
Lokalizacja: Płock
Post 
To nie "paszczonurek" tylko Skrzydlica
http://www.rafy.pl/leksykon/skrzydlica.php

A gdzie?
Z tego co widzę pod awatarem Wywara to prawdopodobnie w Płockim ZOO


środa, 5 października 2005, 18:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
Cytuj:
Z tego co widzę pod awatarem Wywara to prawdopodobnie w Płockim ZOO


zgadza się :)

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


czwartek, 6 października 2005, 08:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL