|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 07:36
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Data w 350D? jak ja wyswietlic?
Autor |
Wiadomość |
miechurzanka
Dołączył: czwartek, 8 kwietnia 2004, 20:45 Posty: 68 Lokalizacja: LINDEN N.J. USA
|
BartekB napisał(a): Data na zdjęciach szpeci je.
W I T A M ! ! !
A ja natomiast uważam, że : po pierwsze jest to sprawa gustu, a o gustach się nie
dyskutuje. A po drugie fotografowanie to nie tylko "ładne wyglądanie ect."
POZDRAWIAM
_________________ miechurzanka ...co masz zrobić dzis zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni wolne...
|
wtorek, 18 kwietnia 2006, 08:02 |
|
 |
muHa
Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01 Posty: 465 Lokalizacja: Poznań
|
Na 90% nie ma.
Zresztą nie widze sensu dodawania daty na zdjęcie, jedyne praktyczne zastosowanie jakie mi się nasuwa, to wszelkiego rodzaju zdjęcia na ogłoszenia (allegro itp.)
Z drugiej jednak strony jak wiadomo są to zdjęcia cyfrowe, wiec dodanie dowolnej daty na zdjęcie nie jest najmniejszym problemem. Ale to też broń obusieczna, bo i ty mozesz uczciwie dodać date rzeczywista, a ktoś inny możę dodać date "troshke" zmanipulowaną.
|
wtorek, 18 kwietnia 2006, 11:55 |
|
 |
miechurzanka
Dołączył: czwartek, 8 kwietnia 2004, 20:45 Posty: 68 Lokalizacja: LINDEN N.J. USA
|
W I T A M ! ! !
muHa napisał(a): Na 90% nie ma.
Zresztą nie widze sensu dodawania daty. Ja osobiście widzę i mam taką potrzebę. muHa napisał(a): Z drugiej jednak strony jak wiadomo są to zdjęcia cyfrowe,
A skoro jesteś posiadaczem D 5 D to bardzo proszę, napisz jak tego dokonać w wymienionym
modelu, gdyż posiadam taki sam i nie potrafię sobie z tym poradzić.
P O Z D R A W I A M
_________________ miechurzanka ...co masz zrobić dzis zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni wolne...
|
wtorek, 18 kwietnia 2006, 17:54 |
|
 |
muHa
Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01 Posty: 465 Lokalizacja: Poznań
|
No jak to jak - P(hoto)S(hop), podstawowe wyposażenie każdego lustrzankowca i nie tylko 
|
środa, 19 kwietnia 2006, 11:30 |
|
 |
jeden
|
miechurzanka napisał(a): Ja osobiście widzę i mam taką potrzebę.
Hmm, to jest lustrzanka cyfrowa, dość zaawansowana, mimo że ma się w zwyczaju nazywać ją dla amatorów. A wyświetlanie daty to jest raczej "przypadłość" kompaktów. Dlatego producent nie umieścił wyświetlania jej w funkcjach aparatu.
Pozostaje odczytywanie daty z EXIF i wpisywanie jej, jak już doradzili moi Przedmówcy, ręcznie w programie graficznym...
|
sobota, 22 kwietnia 2006, 00:06 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|