Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 12:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z Canonem D400 
Autor Wiadomość

Dołączył: poniedziałek, 30 lipca 2007, 21:57
Posty: 18
Lokalizacja: Świdnica
Post Problem z Canonem D400
Witam,

procowałem z Canonem D350 nie sprawiał on żadnego problemu. Kupiłem teraz Canona D400 i pojawił się problem. Mianowicie problem wygląda tak :

Robie zdjęcia jedno po drugim(na lampie wbudowanej w aparat) i kłopat zaczyna się jak chce zrobić 4 czy też 5 zdjęcie. Aparat poprostu nie wyrabia i nie może wyzwolić lampy oraz zrobić zdjęcia. Jestem fotografem, który chodzi na wesela robić reportaże więc nie może tak być bo się człowiek więcej nerówn naje np. jak młodzi wychodzą z kościoła a aparat się ładuje i nie można zrobić zdjęcia. Gdy robie zdjęcia pozowane nie sprawia to problemu ponieważ czas nie gra aż tak wielkiej roli. Więc jeśli wiecie co jest nie tak to bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam pr@del


poniedziałek, 30 lipca 2007, 22:06
Zobacz profil
Post 
Nie wiem jak to w Canonie wygląda,ale sprawdziłem w swojej A100 i na bardzo słabej baterii(wskaźnik na czerwono)lampa ładuje się około 2 sekundy bez względu na ilość zdjęć.Przy naładowanym akumulatorze ten czas jest krótszy,jeśli dobrze pamiętam.
Doradzałbym Ci kontakt raczej z serwisem Canona,lub wizytę w jakimś sklepie i sprawdzenie innego egzemplarza,bo może tak ma być w-g Canona.


wtorek, 31 lipca 2007, 12:08

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
pr@del, napisałeś "Jestem fotografem, który chodzi na wesela robić reportaże więc nie może tak być bo się człowiek więcej nerówn naje np. jak młodzi wychodzą z kościoła a aparat się ładuje i nie można zrobić zdjęcia."

I NIE MASZ LAMPY ZEWNĘTRZNEJ ???????


normalnie TRAGRAGEDIA ... i to nie tylko ze względu na czas ładowania ... :mrgreen:

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


wtorek, 31 lipca 2007, 12:15
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
jacek2004 to samo miałem napisać :mrgreen:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 31 lipca 2007, 20:14
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 6 września 2004, 10:13
Posty: 160
Lokalizacja: Radom
Post 
Jeżeli robisz e RAw to jeszcze prędkosć zapisu na kartę może być problemem... Masz u mnie plusa za odwagę- na wesele z wbudowaną lampą :shock:

_________________
http://jacekfoto.riki.pl


środa, 1 sierpnia 2007, 10:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL