Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 02:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 PROBLEM z S1 IS komputer go nie rozpoznaje :( 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 14:16
Posty: 3
Post PROBLEM z S1 IS komputer go nie rozpoznaje :(
Witam mam problem posiadam aparat canon s1 is i po podlaczeniu go do komputera w celu zrzucenia zdjec wyskakuje nie rozpoznano urzadzenia USB po sciagnieciu sterownikow ze strony canona dalej jest to samo:( Co jest nie tak a moze to z kablem jest cos nie tak


Ostatnio edytowano piątek, 18 stycznia 2008, 19:04 przez adas123, łącznie edytowano 2 razy

piątek, 18 stycznia 2008, 14:21
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 stycznia 2008, 01:29
Posty: 19
Lokalizacja: Poznań
Post 
Rozumiem że oryginalnej płyty z driverami i softem nie posiadasz. Spróbuj podpiąć go do innego portu, i kiedy znów wyświetli "znaleziono nowy sprzęt" i zacznie sie instalacja wskaż ręcznie plik sterownika które zassałeś, lub , jeśli to nie zadziała, pozwól instalatorowi połączyć się z netem w celu automatycznego zassania potrzebnych plików. Czasami działa :D Pozdro!


piątek, 18 stycznia 2008, 14:41
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 14:16
Posty: 3
Post 
Masta Daniel napisał(a):
Rozumiem że oryginalnej płyty z driverami i softem nie posiadasz. Spróbuj podpiąć go do innego portu, i kiedy znów wyświetli "znaleziono nowy sprzęt" i zacznie sie instalacja wskaż ręcznie plik sterownika które zassałeś, lub , jeśli to nie zadziała, pozwól instalatorowi połączyć się z netem w celu automatycznego zassania potrzebnych plików. Czasami działa :D Pozdro!

Wlasnie w tym problem ze nie wyskakuje znaleziono nowy sprzet tylko wychodzi od razu nieznane urzadzenie :(


piątek, 18 stycznia 2008, 14:48
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 stycznia 2008, 01:29
Posty: 19
Lokalizacja: Poznań
Post 
A może potrzeba sterownika USB pod tego canona? Pewnie można coś takiego zatargać z ich stronki. Podobny problem miałem przy podłączaniu przenośnego dysku twardego przez port USB, kiedy łączyłem w ten sposób że najpierw podłączałem kabelek do kompa, potem do dysku i jak już były połączone to włączałem zasilanie dysku. Reakcja taka jak opisujesz, czyli "nieznane urządzenie". Ale jak tylko podłączałem pod kabel WŁĄCZONY dysk, problem znikał. Pytanie, czy z aparatem można tak samo? Nigdy tego nie robiłem z Panasem (fotki zawsze zgrywałem przez czytnik kart)


piątek, 18 stycznia 2008, 17:15
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 14:16
Posty: 3
Post 
Teraz zauwazylem jeszcze ze po podlaczeniu na chwile na aparacie pojawia sie napis BUSY


piątek, 18 stycznia 2008, 19:05
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 stycznia 2008, 01:29
Posty: 19
Lokalizacja: Poznań
Post 
To oznacza prawdopodobnie próbę komunikacji z kompem. Nie ma gdzieś w sieci instrukcji obsługi od tego sprzętu?
O właśnie, chwilkę szukania i jest :D
Oto link :
http://www.netmod.net/download/canon_s1.pdf

Powinny być tam zamieszczone rozwiązania problemów. Jeżeli nie, no to czekamy. Może ktoś się jeszcze dołączy do dyskusji. Moja wiedza się skończyła.


piątek, 18 stycznia 2008, 19:27
Zobacz profil

Dołączył: środa, 13 czerwca 2007, 21:13
Posty: 65
Post 
Masta Daniel napisał(a):
To oznacza prawdopodobnie próbę komunikacji z kompem. Nie ma gdzieś w sieci instrukcji obsługi od tego sprzętu?
O właśnie, chwilkę szukania i jest :D
Oto link :
http://www.netmod.net/download/canon_s1.pdf

Powinny być tam zamieszczone rozwiązania problemów. Jeżeli nie, no to czekamy. Może ktoś się jeszcze dołączy do dyskusji. Moja wiedza się skończyła.


Witam!
a nie lepiej zrzucić zdjęcia przez czytnik kart , szybciej i wygodniej


piątek, 18 stycznia 2008, 20:04
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 stycznia 2008, 01:29
Posty: 19
Lokalizacja: Poznań
Post 
Pewnie że szybciej i wygodniej, ale jeżeli kolega adas123 potrzebuje komunikacji aparatu z kompem, to może znajdzie coś na temat tego błędu w w/w linku zawierającym instrukcję. Ale faktem jest że najprościej zakupić czytnik i po sprawie :D Gadżety takie są naprawdę tanie, a przydają się w wielu przypadkach.


piątek, 18 stycznia 2008, 20:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL