Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 06:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kopiowanie zdjec 
Autor Wiadomość
Post Kopiowanie zdjec
Chcialem sie dowiedziec czy da sie a jesli tak to jak kopiowac zdjecia z komputera do aparatu bo probowalem w rozne strony ale nie wychodzi problem w tym ze jak skopiuje zdjecie na Aparat przez USB to w aparacie nie moge go wyswiwtlic , a jak ponownie podlacze aparat przez USB to wykrywa te zdjecia wczesniej skopiowane na aparat i pyta sie czy zgrac mi je na kompa . Pomozcie , co robie nie tak ?? Aparat nikon coolpix5200


czwartek, 21 października 2004, 14:14

Dołączył: czwartek, 16 września 2004, 22:08
Posty: 74
Post 
Dziwne może zadam pytanie, ale po co kopiować zdjęcia z kompa do aparatu?

A odpowiadając na pytanie, to sprawdź, czy kopiujesz w odpowiednie miejsce. W moim Olym na karcie jest folder, w którym znajdują się zdjęcia, a więc przypuszczam, że powinno do niego kopiować się zdjęcia.

Nie mniej nie sprawdzałem czy działałoby coś takiego w moim aparacie, tzn. czy będą się wyświetlać zdjęcia wgrane z kompa.

_________________
Zenit 12XP + flesze: Elwa FotoE 18LA2 (baterie) i Elgawa N128 (sieć);
Olympus C-310 Zoom, 2x Olympus XD (64 MB i 16 MB);
Aku: 4x GP 1300 mAh + 2x Panasonic 2100 mAh + GP Powerbank;


czwartek, 21 października 2004, 15:09
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
Może problem jest w tym jak komputer widzi pamięć w twoim aparacie. Ja na swojej Minolcie A1 moge robic takie sztuczki, a nawet A1 pokazuje zdięcia zrobione innym aparatem ( z komputera wgrane do A1), przy czym sprawdziłem to na JPEG'ach. TIFF pewnie tez zadziała, a RAW raczej na pewno nie.
U mnie komputer widzi kartę CF w A1 jakby to był dodatkowy dysk.

Może to też być spawa systemu operacyjnego na komputerze (ja próbowałem na 2000/XP). Myslę że z 98/95/NT mogą być problemy.

pozdrowienia

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


czwartek, 21 października 2004, 15:31
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 16 września 2004, 22:08
Posty: 74
Post 
jacek2004 napisał(a):
U mnie komputer widzi kartę CF w A1 jakby to był dodatkowy dysk. Może to też być spawa systemu operacyjnego na komputerze (ja próbowałem na 2000/XP). Myslę że z 98/95/NT mogą być problemy.
W windowsie (XP) chyba każdy aparat widać jako dodatkowy dysk - tu chyba nie tkwi problem.

_________________
Zenit 12XP + flesze: Elwa FotoE 18LA2 (baterie) i Elgawa N128 (sieć);
Olympus C-310 Zoom, 2x Olympus XD (64 MB i 16 MB);
Aku: 4x GP 1300 mAh + 2x Panasonic 2100 mAh + GP Powerbank;


czwartek, 21 października 2004, 17:53
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
baklo nie pisz rzeczy, jeśli nie masz o nich zielonego pojęcia...

Po pierwsze kopiowanie zdjęć do aparatu pozwala ich pokazanie np. na TV ludziom bez dostępu do komputera, nie wspomnę o możliwości ich przenoszenia.

Po drugie NIE KAŻDY aparat jest widoczny w systemie Windows XP jako dysk wymienny i nie zawsze da się skopiować pliki bez dodatkowych czynności.

PS. Było o tym już kilka wątków, więc sobie poszukajcie.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 21 października 2004, 19:06
Zobacz profil
Post 
Tzn sa dwie opcje polaczenia usb z kompem PTP i masiw tun czy jakos tak . przy PTP pokazuuje mi jako nowy spzret aparat a przy masiv jako dysk wymienialny , Ptzy PTP wogle nie idze nic wgrac a przy nie wykrywa zdjec :/


czwartek, 21 października 2004, 20:11
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL