Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 23:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Nikon4100->Czemu robi slabe foty(ruch) bez lampy??<zam 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 18:51
Posty: 2
Post Nikon4100->Czemu robi slabe foty(ruch) bez lampy??<zam
Ogolnie aparacik fajny:)ale chcac zrobic fotki bez lampy w AUTO nawet przy wystarczajacym oswietleniu wychodza zamazane jesli ktos tylko sie minimalnie ruszy :/<fotki w opcji ruchu nie do przyjecia za ciemne:/ musza byc b.dobrze dowswietlone>to mi sie nie podoba w tym aparacie czy to mozna jakos ustawic zeby bylo lepiej??? :( No i jeszcze ten dlugi czas czekania jesli chcemy zrobic druga fotke:) Czekam na propozycje zmainy ustawien no i moze macie jakis aparacik godny polecenia <szybkie ladowanie ,zeby nie czekac godzinami zeby zrobic druga fotke jak cos juz zniknie z pola widzenia no i oczywiscie dobre foty bez lampy przeciez dziecku nie bede pstykal z flashem:/ pozdrawiam:)


niedziela, 12 czerwca 2005, 20:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 4 stycznia 2005, 15:27
Posty: 424
Lokalizacja: W-wa
Post 
To jest problem zbyt ciemnego obiektywu i braku możliwości ustawień ręcznych. Z zasady takie małe i proste aparaciki żądają włączenia flesza wcześniej, niż te z dobra optyką. A ograniczenie do ustalonych programów powoduje że nic nie możesz poprzestawiać.
Dobre fotki bez lampy możesz mieć w pełnym słońcu.
Na długi czas oczekiwania aż aparat upora się z zapisaniem zrobionego zdjęcia też nie ma rady. To taka technologia. Teraz postęp jest widoczny co pół roku, a to aparacik z początków 2004. Wtedy był niezły, ale teraz konkurencja dawno go już wyprzedziła.
Musisz się z tym pogodzić albo wysupłać kwotę 900-1600 złotych na coś nowoczesnego z manualem. Jest sporo opcji. Z tym, że w tej cenie mało jest aparatów z prawdziwie jasnymi obiektywami.

_________________
EOS 300D


niedziela, 12 czerwca 2005, 23:50
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 18:51
Posty: 2
Post 
:(


poniedziałek, 13 czerwca 2005, 15:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 4 stycznia 2005, 15:27
Posty: 424
Lokalizacja: W-wa
Post 
Zmień na Fuji F10 - też automacik, ale ma ISO 1600 :!: Poczytaj w poście Vendeur'a i testy. Wygląda dobrze. Jedyne co można mu zarzucić to brak manualu. No i trochę za mało przetestowany jeszcze... :D

_________________
EOS 300D


poniedziałek, 13 czerwca 2005, 15:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL