Teraz jest czwartek, 20 września 2018, 18:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 Nowa Konica Minolta DiMAGE Z2 - OFICJALNIE!!! 
Autor Wiadomość
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Nowa Konica Minolta DiMAGE Z2 - OFICJALNIE!!!
Info: http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=4&lewa=1&e=1756

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 12 lutego 2004, 18:52
Zobacz profil
Post minolta z2
Z tego co widac, dalej nie ma lampki wspomagania AF, wiec w nocy pewnie bedzie nie wiele lepiej niz w przypadku Z1. Miejmy nadzieje, ze dzieki nowym szklom GT, choc aberacje chromatyczne odejda w zapomnienie... Nie ma stabilizatora obrazu (nowy canon S1 ma). Jedyna w miare przydatna nowosc, to wieksza matryca, no i tryb nagrywania SVGA. Mialem nadzieje, ze bedzie tego wiecej...


czwartek, 12 lutego 2004, 22:05
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja też jestem zawiedziony. Ale nie spodziewałem się takiej jakości zdjęć...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 12 lutego 2004, 22:15
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Ktoś zna może ceny nowych Minolt?? Z2, A2 i dSRL :?:


czwartek, 12 lutego 2004, 22:29
Zobacz profil
Post 
Vendeur napisał(a):
Ja też jestem zawiedziony. Ale nie spodziewałem się takiej jakości zdjęć...


Znalazles juz w sieci fotki zrobione Z2? :>


czwartek, 12 lutego 2004, 22:32
Post 
bonnum napisał(a):
Ktoś zna może ceny nowych Minolt?? Z2, A2 i dSRL :?:


Z2 ma kosztowac tyle co nowy canon S1, a wiec w granicach 500 dolarow. Niestety, nie wiadomo kiedy sie pojawi w sprzedazy (S1 ma byc w kwietniu). Co do reszty, nie wiem...


czwartek, 12 lutego 2004, 22:36
Post minolta z2
Anonymous napisał(a):
Vendeur napisał(a):
Ja też jestem zawiedziony. Ale nie spodziewałem się takiej jakości zdjęć...


Lampki wspomagajacej AF nowa Z2 nie ma, to juz pewne. Natomiast nagrywanie w SVGA mozliwe jest tylko z predkoscia 15 klatek na sekunde. Innymi slowy, dalej nie wiem co mam zrobic ;-) Canon S1 czy Minolta Z2? Gdyby nie to macro od 10 cm, bez wahania wybral bym S1. A tak...


czwartek, 12 lutego 2004, 23:03
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
pytajnik:
Wiem że zaraz zostanę zbluzgany i wyklęty... ale radziłbym jednak Canona. Jakość zdjęć musi (moja własna subiektywna opinia) musi być lepsza.


czwartek, 12 lutego 2004, 23:07
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 18:03
Posty: 88
Post 
bonnum napisał(a):
pytajnik:
Wiem że zaraz zostanę zbluzgany i wyklęty... ale radziłbym jednak Canona. Jakość zdjęć musi (moja własna subiektywna opinia) musi być lepsza.


wcale nie, gdybym stal teraz przed dylematem Z2 czy S1
wybralbym to drugie

a tak mam Z1 i problem z głowy :)

_________________
#OLY


czwartek, 12 lutego 2004, 23:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Bartek...
"wcale nie, gdybym stal teraz przed dylematem Z2 czy S1
wybralbym to drugie"
No to jak wcale nie, czy jednak Canon jest lepszy? Nie kumam Cię!


czwartek, 12 lutego 2004, 23:15
Zobacz profil
Post minolta z2
bonnum napisał(a):
pytajnik:
Wiem że zaraz zostanę zbluzgany i wyklęty... ale radziłbym jednak Canona. Jakość zdjęć musi (moja własna subiektywna opinia) musi być lepsza.


Ano, patrzac na pierwsze fotki, S1 foci mniej wiecej tak jak Minolta F300. W moim subiektywnym odczuciu, bardzo fajnie :-) Ale, niestety musze wziac pod uwage takze to, ze nowym aparacikiem bede musial macro pstrykac, i te 10 cm w przypadku S1 moze sie okazac wynikiem zbyt slabym :-(


czwartek, 12 lutego 2004, 23:16
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Tak, makro to już zupełnie inna sprawa. Musisz kupić sprzęt, który ma WSZYSTKIE niezbędne Ci funkcje.


czwartek, 12 lutego 2004, 23:19
Zobacz profil
Post macro
bonnum napisał(a):
Tak, makro to już zupełnie inna sprawa. Musisz kupić sprzęt, który ma WSZYSTKIE niezbędne Ci funkcje.


I to jest wlasnie sedno problemu ;-) Do roboty musze miec bardzo dobre macro, ale nie stac mnie na kupowanie dwoch aparacikow, i dlatego ciagle szukam takiego, ktory oprocz macro zaoferuje mi jaknajwiecej. Nie chce wiec kupic dajmy na to Nikosia 4300, ktory, owszem macro ma kapitalne, ale dziala jak zolw i chyba do niczego innego jak do focenia zolwi sie nie nadaje ;-) Wyglada wiec na to, ze stary Olympus C-4000 dalej jest najlepszym wyborem?... :-)


czwartek, 12 lutego 2004, 23:34
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Vendeur napisał(a):
Ja też jestem zawiedziony. Ale nie spodziewałem się takiej jakości zdjęć...


Wybaczcie! Chodziło mi o jakość filmów...

Cytuj:
Z2 ma kosztowac tyle co nowy canon S1, a wiec w granicach 500 dolarow. Niestety, nie wiadomo kiedy sie pojawi w sprzedazy (S1 ma byc w kwietniu). Co do reszty, nie wiem...


Taka cena będzie w USA, natomiast w Europie 600 euro... W Polsce pewnie jeszcze więcej, czyli około 3500 zł...

Cytuj:
Bartek...
"wcale nie, gdybym stal teraz przed dylematem Z2 czy S1
wybralbym to drugie"
No to jak wcale nie, czy jednak Canon jest lepszy? Nie kumam Cię!


Oj, bARTecowi chodziło o to, że nie zostaniesz zbluzgany... :) Ja też wybrałbym teraz tego Canona :D Bez zastanowienia większego.

Cytuj:
Ale, niestety musze wziac pod uwage takze to, ze nowym aparacikiem bede musial macro pstrykac, i te 10 cm w przypadku S1 moze sie okazac wynikiem zbyt slabym


Ja nie do końca uważam to za wadę. Przecież zdjęcia makro często wychodzą lepsze w tele, więc te 10 cm nie robi różnicy... Ponadto zawsze można założyć jeszcze soczewkę makro i w sumie efekt będzie lepszy. No chyba, że i tak masz soczewkę i jeszcze za mała ta odległość...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 12 lutego 2004, 23:46
Zobacz profil
Post 
Vendeur napisał(a):
Taka cena będzie w USA, natomiast w Europie 600 euro... W Polsce pewnie jeszcze więcej, czyli około 3500 zł...


Jesli rzeczywiscie tyle ma S1 kosztowac, to moge sobie go juz darowac ;-)


Co wiec polecacie, w cenie do 2 tysiecy? (na allegro). Potrzebuje bardzo dobre macro, ale oprocz tego chce jak najwiecej za ta cene dostac (jakosc zdjec, pelny manual itp itd). Wstepnie wybralem Olympusa C-4000, ale powiem szczerze, ze nie do konca mnie jego fotki przekonuja (oczywiscie nie mowie o macro, bo te sa bardzo dobre).


piątek, 13 lutego 2004, 00:02
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL