Teraz jest wtorek, 18 września 2018, 19:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 chetni na A1...wiecie cos o wewnetrznej baterii? 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 7 marca 2004, 15:42
Posty: 10
Post chetni na A1...wiecie cos o wewnetrznej baterii?
jestem kolejnym zajawkowiczem A1.....i zanim go kupie, to sprawdzam tu i uwdzie info na temat tego aparatu....

I mimo iz wlasciwie jestem zdecydowany, to po raz kolejny dziele sie obawami spowodowanymi niektorymi komentarzami...

Czy slyszeliscie cos o wewnetrznej baterii odpowiadajacej za pamiec w aparacie, ktora wymienic moze jedynie serwis MINOLTY, a ktorej wyczerpanie wyl. samoczynnie aparat?
Oraz po jakim czasie nalezalo by ja wymienic, albo liczyc sie z jej wymiana? (glupie pytanie, bo kazdy stuka rozna ilosc zdjec...ale moze jakos orientacyjnie - to sobie przelicze...)
- moze akurat po okresie gwarancyjnym :)?

http://dcresource.pricegrabber.com/rati ... 3330615347

pozdrawiam,hej


wtorek, 9 marca 2004, 17:05
Zobacz profil
Post 
Coś w tym jest. Po wyjęciu baterii i włożeniu jej na drugi dzień nadal miałem prawidłowo ustawioną datę przestawioną o ten jeden dzień. Być może jest to tak jak komputerze; jeśli tak to jest to kwestia kilku lat :D


wtorek, 9 marca 2004, 18:49

Dołączył: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:09
Posty: 3
Lokalizacja: Kraków
Post 
Używam Minolty A1 i nic nie słyszałem o takiej baterii. Myślę, że zapis parametrów aparatu jest realizowany w pamięci wewnętrznej w podobny sposób jak zdjęcia na karcie. Pewnie jakiś flash, i chyba nie trzeba tu baterii, ale mogę się mylić. Spróbuję to sprawdzić i dam znać na forum. Jak ktoś cos by wiedział na ten temat, to też proszę o informację. Pozdrawiam.


wtorek, 9 marca 2004, 20:17
Zobacz profil
Post 
otwierajac ten temat mialem wlasnie na uwadze ta dodatkowa baterie, wewnatrz aparatu (nie akumulatorek)....o ktorej funkcjonalnosci (pod wzgledem czasowym ) nie moge znalezc info...jedynie ten przypadek kolesia w Stanach ktory mial z tym problemy....
(ponoc jest o tym info w instrukcji - o tym ze jak sie wylacza samoczynnie aparat to nalezy go wyslac do serwisu w celu wymiany baterii - niestety instrukcji nie mam, wiec nie moge sprawdzic)

obawy swoje opieram na jednym z komentarzy do ktorego link podalem otwierajac ten temat...

jezeli ktos cos wie lub sie z tym spotkal...poprostu prosze o info

dzieki, pozdrawiam


wtorek, 9 marca 2004, 21:09
Post 
Sprawdziłem w instrukcji. Rzeczywiście jest taka bateria o długim okresie działania. Podtrzymuje ustawienia aparatu.


wtorek, 9 marca 2004, 21:53
Post 
Ludzie bez paniki!!!
Każda szanująca się firma dodaje baterie podtrzymującą umieszczona wewnątrz aparatu. Trochę ciężko byłoby ustawiać zegarek po każdym wyjęciu akumulatorów(a) ;)

Po wyczerpaniu baterii nie będzie podtrzymania zegarka i ostatnich ustawień ale aparat będzie działał.

Natomiast każdy aparacik trzeba wysłać do serwisu żeby mu tą wewnętrzną wymienić.

Taka bateria wytrzyma około 10 lat i używanie aparatu raczej nie wpływa na jej żywotność.


środa, 10 marca 2004, 08:58

Dołączył: niedziela, 7 marca 2004, 15:42
Posty: 10
Post 
ok, dzieki, dziwi mnie jedynie fakt ze kolesiowi sie owa bateria wyczerpala....skoro jej zywotnosc to okolo 10 lat jak to mozliwe?


piątek, 12 marca 2004, 14:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL