Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 15:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 FILMY-ZOOM-MINOLTA A1,A2 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 lutego 2004, 22:55
Posty: 78
Lokalizacja: Małopolska :)
Post FILMY-ZOOM-MINOLTA A1,A2
Czy można korzystać z zoom'a optycznego podczas kręcenia filmów?

_________________
OLY C-700, MINOLTA A2,...
GALERIA na WWW


niedziela, 28 marca 2004, 17:07
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja tylko wtrącę, że w Z1 można tylko nagrywając bez dźwięku... To daltego, że silniczek jest zbyt głośny. Nie wiem, jak jest w A1.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 28 marca 2004, 18:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
W A1 zoom jest manualny. Nie ma problemów przy kręceniu. Tak samo musi być w A2. Jakość filmu w A1 jest jednak kiepska

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 28 marca 2004, 22:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 lutego 2004, 22:55
Posty: 78
Lokalizacja: Małopolska :)
Post 
Już mogę się wypowiedzieć na ten temat :).
ZOOM przy nagrywaniu filmów dziła bez problemu (tylko optyczny). Jakość filmów przy rozdzielczości 544x408 - 30fps jest bardzo dobra nawet przy oglądaniu na telewizorze 29".

_________________
OLY C-700, MINOLTA A2,...
GALERIA na WWW


wtorek, 20 kwietnia 2004, 21:38
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:51
Posty: 499
Lokalizacja: Białystok
Post 
U jednego świetna u drugiego słaba :lol: U mnie na razie jakość filmu wyszła kiepska ale przyznaję, że nie zgłębiałem tajników filmowania A1, bo też nie do tego ją sobie kupiłem :P


wtorek, 20 kwietnia 2004, 21:59
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
SamP napisał(a):
U jednego świetna u drugiego słaba :lol: U mnie na razie jakość filmu wyszła kiepska ale przyznaję, że nie zgłębiałem tajników filmowania A1, bo też nie do tego ją sobie kupiłem :P


Różnica jest taka, że A1 nie robi dobrych filmów, a A2 tak.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 20 kwietnia 2004, 22:08
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:51
Posty: 499
Lokalizacja: Białystok
Post 
No to wszystko jasne. Dzięki Vendeur, zaoszczędze sobie czas na studiowaniu instrukcji :lol:


wtorek, 20 kwietnia 2004, 22:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Tak, to właśnie (i jeszcz 2MP więcej i rozdzielczość wizjera) różni te 2aparaty :lol:

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


wtorek, 20 kwietnia 2004, 23:23
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:51
Posty: 499
Lokalizacja: Białystok
Post 
bonnum - 3 MP :lol: , ale chyba nie będziemy z tego powodu płakac? :wink:


wtorek, 20 kwietnia 2004, 23:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Tak racja 3MP, pomyślcie że jestem już prawie mgr inż. a nie umiem odejmować. Strzeżcie się chodzić po mostach które ja będę budował :evil:

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 21 kwietnia 2004, 00:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
bonnum napisał(a):
Tak racja 3MP, pomyślcie że jestem już prawie mgr inż. a nie umiem odejmować. Strzeżcie się chodzić po mostach które ja będę budował :evil:

w takim razie czułbym się bezpieczniej gdybyś zamiast budować mostów zasypywał rzeki :D ;)

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


środa, 21 kwietnia 2004, 09:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
hmmm...... a wiesz Int, że to jest myśl........ chyba zmienię temat pracy mgr.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 21 kwietnia 2004, 14:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL