Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 17:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Power save ?????? 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 kwietnia 2004, 20:45
Posty: 68
Lokalizacja: LINDEN N.J. USA
Post Power save ??????
WITAM WSZYSTKICH FORUM'owiczów, użytkowników Z 1.

Pytam czy w Waszych Z 1-ach funkcja power save mimo ustawienia czasu dziesięciominutowego bądź pięciominutowego z widocznym punktem
wyboru czasu mimo wszystko odlicza w "bezruchu" tylko jedna minutę i się wyłącza ? Być może jest to wynik niedokładnego ustawienia jakiegoś parametru itp. Proszę więc znawców tematu o
podjecie tematu.

POZDRAWIAM

_________________
miechurzanka

...co masz zrobić dziœs
zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni wolne...


sobota, 24 kwietnia 2004, 18:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 kwietnia 2004, 20:45
Posty: 68
Lokalizacja: LINDEN N.J. USA
Post 
PONOWNIE WITAM.
A coż to, czyżby użytkownicy tak pięknego aparatu jak MINOLTA
DIMAGE Z 1 nie mieli w kwestii nic do powiedzenia ?


POZDRAWIAM

_________________
miechurzanka

...co masz zrobić dziœs
zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni wolne...


Ostatnio edytowano niedziela, 25 kwietnia 2004, 15:18 przez miechurzanka, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 25 kwietnia 2004, 10:21
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
mylisz dwie rzeczy.. ustawiając power save ustawiasz po jakim czasie aparat się wyłączy całkowicie (łącznie z "zaparkowaniem" soczewek, ale bez wciągania obiektywu - sorki za to parkowanie ale tak jakoś skojarzyłem z parkowaniem głowic dysku), natomiast to wyłączanie wcześniejsze tyczy tylko wyświatlacza lcd -wystarczy wtedy tylko wcisnąć do połowy spust i lcd załącza się ponownie.. natomiast po ustawionym czasie załączenie jest możliwe tylko po wciśnięciu power

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


niedziela, 25 kwietnia 2004, 13:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 marca 2004, 09:46
Posty: 305
Lokalizacja: ŁódŸ
Post 
http://moya.toya.net.pl/galeria/show.php?s=b7154c2b1349ccac268ae15a63ab18f7&gid=260&i=0&kid=5

wejdzie na ten link tam sa cztery zdjecia spojzcie na kazde z nich po kolei (uwage nalezy zwrocic na czułość)
To jak to jest z tym iso w minoltach czytalem ze maja: 50,100,200,400 a tu wyraznie widac na tych zdjeciach ze jest to wierutna bzdura - bo aparat ustawia 50,64,80, itp ????? (nie to zeby to byla wada ale niescislosc instrukcji ze sprzetem) :)

_________________
Minolta Z2 + 256MB - Sprzedana

Teraz Fuji S5500 + xD 256MB + statyw
http://www.komputery-attena.9x.pl


niedziela, 25 kwietnia 2004, 13:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
50,100,2000,400 -to sa czułości które możesz ręcznie ustawić, natomiast gdy masz ustawione sensitiv na auto, to automat ma jeszcze kilka pośrednich progów (np. jeszcze spotkałem się z iso 125).. fakt że niepamiętam by w instrukcji wspominali to tym..

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


niedziela, 25 kwietnia 2004, 14:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 marca 2004, 09:46
Posty: 305
Lokalizacja: ŁódŸ
Post 
no niezle ja raz wycyrklowalem fotke na iso160 - fajna ta Z2 coraz bardziej mi sie podoba :)

_________________
Minolta Z2 + 256MB - Sprzedana

Teraz Fuji S5500 + xD 256MB + statyw
http://www.komputery-attena.9x.pl


niedziela, 25 kwietnia 2004, 14:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 kwietnia 2004, 20:45
Posty: 68
Lokalizacja: LINDEN N.J. USA
Post 
int napisał(a):
mylisz dwie rzeczy.. ustawiając power save ustawiasz po jakim czasie aparat się wyłączy całkowicie (łącznie z "zaparkowaniem" soczewek, ale bez wciągania obiektywu - sorki za to parkowanie ale tak jakoś skojarzyłem z parkowaniem głowic dysku), natomiast to wyłączanie wcześniejsze tyczy tylko wyświatlacza lcd -wystarczy wtedy tylko wcisnąć do połowy spust i lcd załącza się ponownie.. natomiast po ustawionym czasie załączenie jest możliwe tylko po wciśnięciu power

W I T A M.

Bardzo dzięki. Rozjaśniłeś mi umysł. Co do power save to jest to
opisane w manual'u. Natomiast co do wyłączania monitora LCD to nie
ma ani słowem wspomniane. A nie przyszło mi to do głowy jako, że obie funkcje wykonują się bezszelestnie. Co do ponownego uruchomienia to obie funkcje uruchamiają się obojętnie którą knopką
Właśnie jestem na etapie sprawdzania tego o czym piszę.
Także jeszcze raz duże podziękowania. Wąty rozwiane.
A jeżeli idzie o "z "zaparkowaniem"" to mi osobiście spodobało się
określenie. I przy okazji VY ! sorry za
uŻytkownicy.

POZDRAWIAM

_________________
miechurzanka

...co masz zrobić dziœs
zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni wolne...


niedziela, 25 kwietnia 2004, 15:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL