Teraz jest wtorek, 19 listopada 2019, 05:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 martwe pixele 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 7 maja 2004, 13:52
Posty: 67
Lokalizacja: Kraków
Post 
Już aparat mojego ojca który dostał od swojego ojca (piękny miechowy aparat - nadal w doskonałym stanie) miał czas T - pierwsze naciśnięcie spustu otwiera przysłonę , a drugie bez ograniczenia czasu zamyka. Natomiast w B prztsłona jest otwarta tak długo jak długo naciskamy spust.

_________________
Artur: Canon IXUS950


sobota, 29 maja 2004, 21:40
Zobacz profil
Post 
Witam
Własnie zrobiłem moim moim p52 trzy zdjęcia, przykładając obiektyw to kopletnie czarnego materiału, tak że światła ani trochę nie dotarło do niego (z zamkniętym się nie da) i deadpixeltest znalazł tylko jednego hot pixela i zero martwych, to chyba dobry wynik jak na roczny aparat tej klasy :)

PS, wcześniej zrobiłem takie zdjęcia tylko że z czerwoną datą na dole i miałem lekki szok - 6000hot, ale się połapałem o co chodzi :D


środa, 15 września 2004, 11:03
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:12
Posty: 268
Lokalizacja: Jarocin
Post 
No zrobilem sobie tescik ze zdjecia przy zaslonietym obiektywie i najdluzszym mozliwie czasie naswietlania i program nie wykryl zadnych martwych pixeli, ciesze sie z tego niesamowicie :lol: :lol:

_________________
Robson :) Minolta D5D + KM 18-70/3,5-5,6 + Sigma 70-300/4-5,6 APO + Sandisk 1GB + Velbon Dx-888


środa, 15 września 2004, 11:21
Zobacz profil
Post 
U mnie tez zero :? moze program nie dziala ? :twisted:


piątek, 17 września 2004, 13:55
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Jest jakis próg, górna granica goracych/death pixeli... ale zeby to porownanie mialo jakis sens, to trzeba miec zawsze taki sam czas. Jaki jest wiec umowny czas naswietlania, tzn taki najbardziej wiarygodny... mowiac prosciej:

Jaki czas (i inne parametry) ustawic, aby test byl wiarygodny?

Prosze jeszcze o jakis programik do usuwania szumow... Wie ktos moze jak to sie robi w PS?

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


sobota, 23 października 2004, 19:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Programu juz nie trzeba, natomiast nadal pytam sie, na jakich parametrach testowac zdjecia - hot pixels?

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


piątek, 29 października 2004, 16:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL