Teraz jest niedziela, 26 stycznia 2020, 05:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Z1 czy Z2 
Autor Wiadomość
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
gre napisał(a):
http://www.-/index.php tutaj są podstawowe różnice.


Akurat tam można dużo głupot wyczytać. Szczególnie w wypowiedziach użytkowników i pseudo-użytkowników. Tylko się kłócą i przechwalają...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 18 maja 2004, 16:38
Zobacz profil
Post 
Tak,zgadza się,ale chodziło tutaj o czyste dane i porównanie parametrów obydwu aparatów,a nie o opinie .


środa, 19 maja 2004, 15:59
Post 
Vendeur napisał(a):
gre napisał(a):
http://www.-/index.php tutaj są podstawowe różnice.


Akurat tam można dużo głupot wyczytać. Szczególnie w wypowiedziach użytkowników i pseudo-użytkowników. Tylko się kłócą i przechwalają...


czy mugłbyś sie ustosunkowac do wypowiedzi ze strony
http://www.-/index.php?ka ... zje&lim=10

AUTOR: Lolek ( GG:165159 ) 2004-04-29

Niestety ale muszę przyznać , ze jakość zdjęć wykonanych Minoltą Z2 jest po prostu fatalna . Przykłady ze strony http://www.steves-digicams.com są jak najbardziej realne i nie ma tam żadnego zakłamania - jak niektórzy sądzą , ( To jest dobra fachowo strona - popatrznie na testy innych modeli ! ) . Przede wszytskim fotka http://www.steves-digicams.com/2004_rev ... ct0005.jpg -na wstępie dyskwalifikuje ten aparat - szczególnie wodać to na tabliczkach ONE STREET i tej drugiej . Nie wierzcie , ze to przekłamanie - fotka jest przede wszystkim nie ostra ale nie z winy błędnego ustawienia AF tylko z kiepskiej matrycy 1/2,5 . Po drugie moim zdaniem jest błędna kompresja . Widział ktoś z was zdjęcia zrobione z aparatu 4 mln w max jakosci , które zajmują niespełna 1,3 MB ?? Przeciez tam jest kompresja Exif 2,2 wiec o co chodzi z tym rozmiarem ?? Przykładowo z Canona A80 - tez 4 mln zdjęcia zajmują prawie 2 MB i tak powinny zajmować z matrycy 4 mln . Niedowiarków odsyłam na europejską stronę minolty ( na polskiej nic nie ma ) . Zgrałem orginalne fotki Minolty Z2 i , mając nadzieje , ze ze stroną http://www.steves-digicams.com jest coś nie tak . Niestety moje oczekiwania sie sprawdziły - to samo !! Totalna porażka , jak to mówią pixeloza a do tego fotki nie ostre . Zrobiłem Olympusem IS 3000
( najwyzszy model z 35 mm ) około 2000 zdjęć więc mogę powiedzieć coś szerzej o zdjęciach . Nie jestem , osobą , która wczoraj kupiła aparat i się cieszy , a do tego recenzje wystawia na same 6 . Popatrzcie realnie i oceńcie obiektywnie. Każdy , kto ma choć trochę pojęcia o fotografii przyzna ze to kiepski sprzęt.
Swego czasu chciałem kupić Z2 - ale niestety po zobaczeniu fotek zrezygnowałem . Trudno odnosić się do 1 zdjęcia , które w/w wymieniłem. Pooglądajcie pozostałe fotki z http://www.steves-digicams.com i nie tylko i przyjrzyjcie się .

Aparat na 1 rzut oka wydaje sie funkcjonalną machiną , 4 mln , 640 w 30 fps i 10x zoom za mniej niz 2000 zł to kusząca propozycja . Osobiście uważam ze na prawde nie warto .

Jedyny wniosek jaki mi sie nasówa - Z2 To bardziej kamera z możliwością robienia zdjęć - niż aparat z możliwością robienia filmów ..... niestety............




bo mi się podoba ogólnie Z2 ..ale po porzeczytaniu tego ...nie wiem c o tym sądzić :(

moze kotś rozjaśni moje wątpliwośći ??[/b]


sobota, 29 maja 2004, 11:38
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 22:40
Posty: 227
Lokalizacja: Krakoff
Post 
kiaad napisał(a):
bo mi się podoba ogólnie Z2 ..ale po porzeczytaniu tego ...nie wiem c o tym sądzić :(
moze kotś rozjaśni moje wątpliwośći ??


Ja nie nazekam, jak po forum widac chyba wszyscy uzytkownicy Z2 tez nie.
Zobacz tutaj.

_________________
Minolta Z2, SD 256MB, aku Energizer, tulejka+UV+Polar, statyw Velbon dx-888


sobota, 29 maja 2004, 11:59
Zobacz profil
Post 
ładnie ...bardzo ładnie ;)

podoba mi się bardzo ;)

tylko szkoda że nie czyta kart pamięci CF :(
to jest ylko taka mała wada ;)

ale SD ...są nawet 1 GB ;)

http://pclab.pl/art10214-1-f-1.html


sobota, 29 maja 2004, 13:55
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 22:40
Posty: 227
Lokalizacja: Krakoff
Post 
kiaad napisał(a):
ale SD ...są nawet 1 GB ;)
http://pclab.pl/art10214-1-f-1.html

A cenowa cena takiego cacka to bedzie pewnie gdzies kolo 2000pln, ostatnio w sklepie widzialem 512MB za 1100 :shock:

_________________
Minolta Z2, SD 256MB, aku Energizer, tulejka+UV+Polar, statyw Velbon dx-888


sobota, 29 maja 2004, 14:29
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
kiaad, nie czytaj takich głupot wśród tych recenzji. Od ostatniej Twojej wizyty na forum, przybyło nam wielu użytkowików Z2 i jakość zdjęć możesz zobaczyć w dziale "Pokazoofka" - według mnie są niezłe.

A co do cen kart, to ta 1 Gb może być droższa niż 2000 PLN. Ale po co? Nie lepiej kupić na Allegro 256 Mb po 240 zł lub 512 Mb za 500 zł ?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 29 maja 2004, 15:39
Zobacz profil
Post 
Vendeur napisał(a):
kiaad, nie czytaj takich głupot wśród tych recenzji. Od ostatniej Twojej wizyty na forum, przybyło nam wielu użytkowików Z2 i jakość zdjęć możesz zobaczyć w dziale "Pokazoofka" - według mnie są niezłe.

A co do cen kart, to ta 1 Gb może być droższa niż 2000 PLN. Ale po co? Nie lepiej kupić na Allegro 256 Mb po 240 zł lub 512 Mb za 500 zł ?


aha

zgadza się w 100 % i tak chyba by tego 1 gb nie zapełnł nigy no chyba ze bym zamist aparatu używał jako kamery ;)

+

pytanko moze @la lama ale nie bijce ;) :roll: co daje flitr UV na obiektyw ??

+
czy polepsza ..itp..czy jest sens kupowac taie coś ...? do aparacika który ma służyć do pstryknięcia tu i tam ? ;)


sobota, 29 maja 2004, 16:00
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Nie ma sensu kupować UV tak o... ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 29 maja 2004, 17:20
Zobacz profil
Post 
Vendeur napisał(a):
Nie ma sensu kupować UV tak o... ;).


to dobrze ;)

+

ile zajmuje w max rozdzielczość 1 fotka ?


sobota, 29 maja 2004, 18:49
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL