Teraz jest wtorek, 11 sierpnia 2020, 21:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Jak przyciemnić zdjęcie nie korygując w migawke i przyslone? 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 maja 2004, 21:37
Posty: 62
Post OOO
Wlasnie o takie cos mi chodzi, mam nadzieje , że mi sie uda na wakacjach albo wczesniej takie robic.

Jak sie uda to zamieszce na forum napewno :lol:

Pozdro

_________________
Minolta 7Hi, Camelion 2300, Sanyo 1850, GP 1800, 2x128mb i 32mb, statyw, wężyk spustowy domowej roboty:), flitr UV, gwiazdka, polaryzacyjny, center focus i dwie soczewki macro: +2 i +3. Minolta przywieziona z Japonii:)
http://www.zdj4.republika.pl


sobota, 29 maja 2004, 07:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1691
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post Re: OOO
Cyfroman napisał(a):
Wlasnie o takie cos mi chodzi, mam nadzieje , że mi sie uda na wakacjach albo wczesniej takie robic.

Jak sie uda to zamieszce na forum napewno :lol:

Pozdro


Zapomniałem dodać jak było robione: czas 2s i max przesłona :)

Może coś Ci to ułatwi.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


sobota, 29 maja 2004, 21:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 maja 2004, 21:37
Posty: 62
Post zrobilem
Dzisiaj w czechach udalo mi sie zrobic zdjecia wodospadu z nawet 1s w jedym miejscu, bo slonce az tak nie swiecilo i mialem ten filtr polaryzacyjny.

Zdjecia bede mial na swojej stronie moze jutro i zamieszcze na forum, ale narazie jestem wykonczony, bo w czechach bylem na wyscigu rowerowym "Zdobywamy Praded" :D

Zobaczymy jutro. :arrow:

Narazie

_________________
Minolta 7Hi, Camelion 2300, Sanyo 1850, GP 1800, 2x128mb i 32mb, statyw, wężyk spustowy domowej roboty:), flitr UV, gwiazdka, polaryzacyjny, center focus i dwie soczewki macro: +2 i +3. Minolta przywieziona z Japonii:)
http://www.zdj4.republika.pl


sobota, 29 maja 2004, 22:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 maja 2004, 21:37
Posty: 62
Post zdj
Witam

Poniżej przedstawiam obiecane zdjęcia wodospadów :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Narazie tyle:)

Ma ktoś może filtr polaryzacyjny na 49mm do sprzedania?? Pilnie potrzebny

Pozdro

_________________
Minolta 7Hi, Camelion 2300, Sanyo 1850, GP 1800, 2x128mb i 32mb, statyw, wężyk spustowy domowej roboty:), flitr UV, gwiazdka, polaryzacyjny, center focus i dwie soczewki macro: +2 i +3. Minolta przywieziona z Japonii:)
http://www.zdj4.republika.pl


środa, 2 czerwca 2004, 18:19
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 14 maja 2004, 22:12
Posty: 106
Lokalizacja: 3-miasto
Post 
Olej polaryzacyjny i kup szary bo polaryzacyjny pozabiera ci cenne bliki wody i bedziesz rozczarowany!
A w temacie przysłony: ona nie tylko "obsługuje" głębie ostrosci (i nie o nią zreszto chodzi) ale i dawkuje światło...


środa, 2 czerwca 2004, 18:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 maja 2004, 21:37
Posty: 62
Post szary
Kupilbym filtr szary, ale na allegro narazie nie ma na moja srednice filtra niestety, pozatym polaryzacyjny zwieksza nasycenie barw. Zdjecia wodospadow robione byly z reki, bo niewzialem akurat statywu.

Pozdro

_________________
Minolta 7Hi, Camelion 2300, Sanyo 1850, GP 1800, 2x128mb i 32mb, statyw, wężyk spustowy domowej roboty:), flitr UV, gwiazdka, polaryzacyjny, center focus i dwie soczewki macro: +2 i +3. Minolta przywieziona z Japonii:)
http://www.zdj4.republika.pl


środa, 2 czerwca 2004, 18:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
napisales wezyk spustowy wlasnej roboty; czy moglbys przyblizywc owo zagadnienie :?:

_________________
remanent...


środa, 2 czerwca 2004, 21:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 maja 2004, 21:37
Posty: 62
Post wezyk
Tz, ze sam go zrobilem tj. lutowalem ze schematu (nie ma zadnej filozofii - 3 luty:)).

Pozdro

_________________
Minolta 7Hi, Camelion 2300, Sanyo 1850, GP 1800, 2x128mb i 32mb, statyw, wężyk spustowy domowej roboty:), flitr UV, gwiazdka, polaryzacyjny, center focus i dwie soczewki macro: +2 i +3. Minolta przywieziona z Japonii:)
http://www.zdj4.republika.pl


czwartek, 3 czerwca 2004, 06:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
a czy bylbys tak mily i udostepnil ow schemat :?:

_________________
remanent...


czwartek, 3 czerwca 2004, 08:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 maja 2004, 21:37
Posty: 62
Post wezyk
Oto link do strony ze schamatem i opisem (j. Angielski):
http://home-4.tiscali.nl/~t800373//remote.htm

Pozdro 8)

_________________
Minolta 7Hi, Camelion 2300, Sanyo 1850, GP 1800, 2x128mb i 32mb, statyw, wężyk spustowy domowej roboty:), flitr UV, gwiazdka, polaryzacyjny, center focus i dwie soczewki macro: +2 i +3. Minolta przywieziona z Japonii:)
http://www.zdj4.republika.pl


piątek, 4 czerwca 2004, 20:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
opis rzeczywiscie nie wydaje sie byc jakis bardzo zakrecony...
bedzie trzeba sprobowac.
dziekuje

_________________
remanent...


piątek, 4 czerwca 2004, 22:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
fajny bajer :-)
wlasnie sie bawilem moja minolta i robilem zdjecia spinaczem :D
zastanawiam sie tylko jak obsluzyc bulba...
Cyfroman masz jakis pomysl :?:

_________________
remanent...


sobota, 5 czerwca 2004, 19:16
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Użyj przełącznika dwubiegunowego.
Wstaw go przed przyciski AF i migawki tak, aby rozwarty nie robił nic, a zwarty zwierał :wink: no i masz czas B.

( sam sobie zrobiłem wężyk do 300V więc też coś o tym wiem )

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


sobota, 5 czerwca 2004, 20:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
majac n auwadze fakt, ze ledwo elektornike przepchalem na ktorym terminie z rzedu, prosze o jasniejszy opis :wink:
chyba ze jasniej sie juz nie da... :wink:
ogolnie rozumiem idee, tylko ten przelacznik dwubiegunowy, to innymi slowy... :?:

_________________
remanent...


sobota, 5 czerwca 2004, 22:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Mea culpa - jednobiegunowy być powinien. Sorry. Jednobiegunowy to taki, który albo załącza, albo nie.

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


sobota, 5 czerwca 2004, 22:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL