Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 21:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Wizjer Z1 
Autor Wiadomość
Post Wizjer Z1
Byłem w MediaM i oglądałem Z1. Zastanowiła mnie siatka widoczna przez wizjer. Marnie to wyglądało. To jakaś cecha fabryczna, czy dane ustawienie?


niedziela, 30 maja 2004, 23:36
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Też miałem to bardzo widoczne na początku, ale regulacja pokrętełkiem z lewej strony wizjera dość znacznie to niweluje.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 30 maja 2004, 23:53
Zobacz profil

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
Vendeur napisał(a):
Też miałem to bardzo widoczne na początku, ale regulacja pokrętełkiem z lewej strony wizjera dość znacznie to niweluje.


i rozmazuje obraz!! (jak ustawisz ostry obraz w wizierze, to musisz widzieć siatkę, taki urok kolorowego lcd widzianego przez soczewki)


piątek, 13 sierpnia 2004, 15:39
Zobacz profil
Post 
Rozmazuje obraz bo to jest korecja ostrosci dla osob ktore nosza okulary.
A ta siateczka juz tak ma, jak obraz z LCD za pomoca luster sie przezuca czy cos :) mi tam nie przeskadza.


sobota, 14 sierpnia 2004, 12:53
Post 
Niestety potwierdzam słowa kolegi siatka jest mocno widoczna i jest zasadnicza różnica jakości miedzy obrazem z tylnego lcd a wizjerem. Taki sam efekt lecz troszkę mniejszy jest w Z2. Coś za coś niestety.


Pozdrawiam.


sobota, 14 sierpnia 2004, 12:57

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post brak zrozumienia
SKRYTOBOJCA napisał(a):
Rozmazuje obraz bo to jest korecja ostrosci dla osob ktore nosza okulary.
A ta siateczka juz tak ma, jak obraz z LCD za pomoca luster sie przezuca czy cos :) mi tam nie przeskadza.


lustra nie mają, tu żadnego znaczenia tylko soczewka przez, którą oglądasz LCD, porady typu "regulacja pokrętełkiem z lewej strony wizjera dość znacznie to niweluje" są bez sensu, tego się nie da zniwelować chyba, że rozlegulujesz ostrość, jak ustawisz sobie prawidłowo korekcję ostrości, to siateczka będzie widoczna i koniec.

ps. Z2 ma taki sam układ optyczny wizjera i tak samo widać siateczkę (cena aparatu nic tu nie zmienia, 7Hi też ma "siateczkę" i wszystkie inne aparaty posiadające elektroniczny wizjer, wolne od tej dolegliwości są tylko lustrzanki.


sobota, 14 sierpnia 2004, 16:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL