Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 23:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 tryb af przy seryjnych fotkach i ogolnie 
Autor Wiadomość
Post tryb af przy seryjnych fotkach i ogolnie
slyszalem taka plotke ze ponoc w z1 gdy probuje sie zrobic zdjecia sekwencyjne, tak by uchwycic jakis moment np lotu ptaka, to po ustawieniu na pierwszym "kadrze" ostrosci wylacza sie wizjer i ciezko przez to kadrowac kolejne ujecia. czy to prawda, czy ktos z was sie z tym zetknal?? i jak tam z ogolnie jakosc automatu w tym aparacie - pytam sie bo wlasnie sie dowiedzialem ze kumpel moze zalatwic mi nowke z1 po 1299 (z forum zrozumialem jedno - dobry aparat to albo oli c4000 albo mina z1, z tym ze oliego nigdzie w sklepach nie znalazlem za mnij niz 1459pln) wiec wskoczyla do zakresu cen akceptowalnych przez mnie.


poniedziałek, 7 czerwca 2004, 22:40
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post Re: tryb af przy seryjnych fotkach i ogolnie
mkarwin napisał(a):
(...) z forum zrozumialem jedno - dobry aparat to albo oli c4000 albo mina z1 (...)

Idę pić do upadłego... :shock:

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


poniedziałek, 7 czerwca 2004, 22:43
Zobacz profil
Post 
chyba ktos mnie nie zrozumial.. chodzi mi o to ze to najlepsze aparaty w klasie cenowej o ktora sie pytalem w innym poscie - rozwazalem wtedy zalety i wady miedzy olem c720 mina s414 i canem a70. na pytanie ktory najlepszy w tej grupie cenowej i okolicy dostalem wiadomosc ze olek c4000, a zforum zrozumialem ze tez mina z1 niezgorsza - przynajmniej do tych ceow ktore zalozylem ze beda szeroko wykorzystywane...


poniedziałek, 7 czerwca 2004, 22:59
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Jeśli możesz mieć Minoltę Z1 za 1299 zł, to ja bym się chyba nie zastanawiał zbytnio. Cena rewelacyjna.

Sprawdziłem teraz dokładnie i jest tak: robiąc zdjęcia sekwencyjne, LCD pokazuje obraz, lecz w momencie zapisu zdjęcia się wygasza i włącza przed zrobieniem nowego zdjęcia. Więc teoretycznie masz niewiele czasu na kadrowanie, aby w tym ułamku sekundy "odnaleźć" obiekt.

Ciekawe czemu się wyłącza tak poza tym... Może aby nie zużywać energii i pozwolić na bezpieczny zapis zdjęcia.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 7 czerwca 2004, 23:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL