Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 00:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 dimage 5 (i ewentualnie 7) a z1 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 8 czerwca 2004, 09:45
Posty: 3
Lokalizacja: Jaworzno, Polska
Post dimage 5 (i ewentualnie 7) a z1
chcialem sie tak zapytac co sadzicie o tych starszych modelach minolty - z tego co o nich wiem, a wiem stosunkowo malo, to sa cholernie pradozerne. a jak sie ma reszta mozliwosci np do takiej minolty z1? ktory bysci aparat z tego wybrali...

_________________
To be fond of learning is near to wisdom; to practice with vigor is near to benevolence; and to be conscious of shame is near to fortitude. Konfucjusz (551-479 p.n.e)


wtorek, 20 lipca 2004, 11:33
Zobacz profil
Post 
daj se spokój z tymi pierwszymi modelami jak już to kup faktycznie Zetke jakąś ..jak myślisz dlaczego ktoś chce sprzedać Dimage'a 7 czy 7i .....prądozercze to mało powiedziane .......


czwartek, 5 sierpnia 2004, 00:44
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 lipca 2004, 14:11
Posty: 63
Post 
2 lata temu bawilem sie 7i i kurna zawiodlem sie. Co 3-4 foto wychodziło nieostre. Ustawiałem różne systemy ostrzenia i du.. Nie polaeclabym go. Znajomy mial 7 i bylo podobnie, ale u niego wypadalo co ok 10 foto.
Pozdrawiam

_________________
C-5060, PT-020, FL-20, CF 512mb Kingston Elite Pro i jaki� tam statywik z media...
Fuji F10 na imprezki na 1GB...
Canon 40D, narazie na 17-85 f/4.0-5.6, w planach jakies eLki


piątek, 6 sierpnia 2004, 23:24
Zobacz profil
Post 
dimage 5 i 7 maja gorszy (wolniejszy)autofocus i sa nastawione bardziej na osluge manualna w np. studiu. Jak juz kupowac to minolte 7HI, ale te sa nawet teraz drogie. A ludzie sprzedaja, bo pojawily sie jeszcze drozsze i jeszcze lapsze (szybsze, dopracowane) Minolty A. Osobiscie wybralbym albo minolte Z1, albo Z3...a mam Z1 i jest świetna, kupilem za 1280 i si enie zawiodlem, konieczne jest dokupienie karty pamieci 128-256MB


sobota, 28 sierpnia 2004, 14:37
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Najgorsza sprawa a poprzednikami A1 to krótka praca na bateriach. Musiałbyś targać ze sobą plecak akumulatrorów :!: No.. chyba że chcesz coś do studia.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 28 sierpnia 2004, 15:08
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Są prądożerne, ale moim skromnym zdaniem to wyśmienite aparaty. Ale z pewnością nie do pracy w trybie automatycznym.


sobota, 28 sierpnia 2004, 19:12
Zobacz profil
Post 
Dimage 7 używałem przez ok. 1,5 roku. Porównuję do A1, którą używam teraz:
1. Żerność:
Dimage 7 na 4x2000GP - ok 45 minut. Jako ciekawostę podam czas pracy na najdroższych "alkalikach" - jest to ok 5 minut (!) A1 na swoim akumulatorze NP-400: Przez około 5 godzin próbowałem rozładować robiąc nonstop fotki z lampą, na włączonym wyświetlaczu, dźwiękach, kręcąc "filmy", odtwarzając je, formatując kartę itd... Bateria rozładowała się dopiero jak straciłem cierpliwość i poszedłem do ogrodu botanicznego - 12 fotek i koniec!!
2. Autohokuspokus
Nie widzę różnicy w szybkości działania! Czasem mam nawet wrażenie, że A1 łapie jakby wolniej...
3. % nieostrych fotek
U mnie średnio ok 20% na obu aparatach, zależy co i w jakich warunkach się fotografuje i jaką ma się wprawę.
4. Minusy w Dimage 7, których nie ma A1:
a. kolor obudowy :-)
b. brak siatki (?)
c. gorszy dostęp do niektórych często używanych funkcji
d. brak kilku szufladek z zapisem ustawień
e. brak Antishake - w A1 naprawdę często pomaga!
f. nienaprawialna wada USB w ogromnej liczbie egzemplarzy (bardzo powolne zgrywanie DIMAGE>>>PC)
g ...


poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 18:21
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL