Teraz jest sobota, 22 września 2018, 09:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 rozdzielczosc przy zoomie cyfrowym 
Autor Wiadomość
Post rozdzielczosc przy zoomie cyfrowym
wczesniej mialem aparat HP735 i przy robieniu fotek z zoomem cyfrowym zmniejszala sie rozdzielczosc fotki...i to jest dla mnie normalne.ale teraz zakupilem aparat Minolte Z1 i co mnie bardzo zdziwilo to przy uzywaniu zoomu cyfrowego dalej mam rozdzielczosc fotki 3MP(ale plik jest okolo 2x mniejszy od robionego bez zoomu cyfrowego)jak to sie dzieje ze tak jest? czy ktos mi to wytlumaczy?


sobota, 24 lipca 2004, 14:36
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Pewnie interpolacja.

Na narząd Ci zoom cyfrowy ?

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


sobota, 24 lipca 2004, 14:39
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 4 czerwca 2004, 16:33
Posty: 64
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Po co Ci zoom cyfrowy? Wystarczy najprostszy program graficzny i efekty beda moze nawet i lepsze.

Minolta zapewne interpoluje do 3MP. Pozdrawiam

_________________
Olympus Camedia C-220, na wiecej mnie nie stac :/


sobota, 24 lipca 2004, 17:14
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Tylko jeszcze nigdzie nie spotkalem sie z informacja ze Z1 "interpoluje". Sa standardowe rozdzielczosci... natomiast nie ma wzmianki o interpolacji...

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


piątek, 6 sierpnia 2004, 17:53
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
shadoow napisał(a):
Tylko jeszcze nigdzie nie spotkalem sie z informacja ze Z1 "interpoluje". Sa standardowe rozdzielczosci... natomiast nie ma wzmianki o interpolacji...


Im chodzi pewnie o to, że w zoomie cyfrowym aparat wycina fragment obrazu i interpoluje go do większej rozdzielczości.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 6 sierpnia 2004, 18:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL