Teraz jest środa, 26 września 2018, 10:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Konica Minolta Z2 - pytanie 
Autor Wiadomość
Post Konica Minolta Z2 - pytanie
Witam!
chcialbym sie dowiedziec, czy Minolta Dimage Z2 ma jakis stabilizator obrazu. Moglby ktos mi pomoc?
Z gory dziekuje.


niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:27
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 01:24
Posty: 22
Lokalizacja: z nikšd
Post 
ni ma... ma go Minolta A1/A2... zetki nie mają... gdyby miały byłyby o conajmniej jakies 1000 zł droższe


niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:38
Zobacz profil
Post 
Zetki go nie posiadają.... no chyba że Z3 :wink: która go posiada :wink:


niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:39
Post 
Ale przeszkadza to bardzo, czy da sie z tym zyc? Bo jezeli trza nosic statyw na plecach... to nie wesolo. Oczywiscie, zeby zrobic zdjecie z maksymalnym zoomem.


niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:46
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
:evil:

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano wtorek, 25 stycznia 2005, 20:28 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:52
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
E tam. Taka łapka pojawia się już przy 1/50 sekundy chyba, a potrafię zrobić fotkę przy czasie 1 sekunda, więc nie warto się tym do końca sugerować.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 1 sierpnia 2004, 02:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
:evil:

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano wtorek, 25 stycznia 2005, 20:29 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 1 sierpnia 2004, 11:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
nie chce rozpoczynac osobnego tematu - dlatego zapytam w tym dziale: Powiedzcie mi jak wlacza sie SUPER MACRO w Z1... Mam minolte od kilku dni...

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


środa, 4 sierpnia 2004, 22:44
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Grisza[Gen] napisał(a):
1 sek z ręki - przyznam że bym już nie ryzykował i "uczepił" się czegoś.


Zobacz tutaj: http://forum.swiatobrazu.pl/foto/viewto ... 1093#21093

shadoow napisał(a):
nie chce rozpoczynac osobnego tematu - dlatego zapytam w tym dziale: Powiedzcie mi jak wlacza sie SUPER MACRO w Z1... Mam minolte od kilku dni...


Przecież jest do tego przycisk obok pokrętła trybu/tematów, profili, czy jak kto jeszcze to nazywa... Taki mały z kwiatkiem ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 4 sierpnia 2004, 23:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
No ja wiem o co chodzi... ale czytalem ze to jest przycisk od zwyklego macro - natomiast super macro to cos innego... sam juz nie wiem:/

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


czwartek, 5 sierpnia 2004, 09:30
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Nie. Po jego naciśnięciu aparat sam ustawia odpowiednią ogniskową i przełącza się w tryb Super Macro (pojawi się na ekranie kwiatuszek z małą literką s po lewej). Jeśli teraz zmienisz ogniskową (zooma), to już literka "s" zniknie i będziesz miał zwykłe makro.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 5 sierpnia 2004, 10:21
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 18 maja 2004, 11:52
Posty: 9
Lokalizacja: Polkowice
Post 
Wciśnij przycisk Macro dwukrotnie i poczekaj chwillę aż aparat sam zmieni ogniskową. Pojawi się też znaczek makro z literką S.

Pozdrawiam

_________________
Minolta Z2


czwartek, 5 sierpnia 2004, 11:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Wlasnie o to mi chodzilo, wielkie dzieki. Musze sie pochwalic - sam mam Z1 od kilku dni... ale praktyka a teoria to dwie rozne rzeczy.
Pamietasz Vendeur jak pierwszy raz dostales minolte w swoje rece?:)

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


czwartek, 5 sierpnia 2004, 16:01
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
shadoow napisał(a):
Pamietasz Vendeur jak pierwszy raz dostales minolte w swoje rece?:)


Oczywiście.

Odnośnie praktyki, to wystarczy zajrzeć do instrukcji ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 5 sierpnia 2004, 16:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Ale jest problem - ja swoja kupilem za granica, i niestety producent nie pomyslal o uzytkownikach z Polski:/

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


czwartek, 5 sierpnia 2004, 16:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL