Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 00:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 POMOCY - jaki aparat 
Autor Wiadomość
Post POMOCY - jaki aparat
Witam wszystkich.
Proszę napisać który wybrać aparat. Zastanawiam sie nad trzema MINOLTA z3 Canon G5 czy CANON s1-iS.
jestem początkujący z cyfrówką więc za wszystkie uwagi będę wdzięczny
Robert.
NAPISZCIE NA GG 1831929


niedziela, 22 sierpnia 2004, 19:33
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
hmm.. nie znam dobrze mozliwosci tych aparatow ale jedno co wiem, to to ze z3 i s1 to ultra zoomy (10x, co s1 to nie jestem na 100% pewien), a g5 ma (3lub4x). Musisz sobie odpowiedziec czy jest ci potrzebny taki dlugi zoom. Lepsza jakosc zdjec uzyskasz z pewnosci G5.

Na pewno dostaniesz tu duzo odpowiedzi. Jest tu kilka uzytkownikow G5.


niedziela, 22 sierpnia 2004, 19:38
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: POMOCY - jaki aparat
robert napisał(a):
NAPISZCIE NA GG 1831929


:shock: Zadzwoń do mnie 0700 123 456 to Ci wszystko dokładnie wytłumaczę ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 22 sierpnia 2004, 19:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Canon S1 IS i Minolta Z3 to zupełnie inna klasa aparatu niż G5. To prawda, że z G5 można uzyskać lepsze zdjęcia, ale Minolta i Canon to ultrazoomy. Warto się zastanowić, czy na pewno potrzebujesz ultrazooma i G5, może na początek warto kupić coś tańszego, np. Canona A80, który jest mniej więcej tej samej klasy aparatem, co S1 oraz Minolta, ale nie jest ultrazoomem. Z ultrazoomów warto rozejrzeć się za Olympusem C-765, ale on nie ma stabilizacji, która przy ultrazoomach jest bardzo przydatna. Jeżeli nie będziesz robił odbiktek większych niż 20x30 cm to matryca 3mpix Ci wystarczy.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 22 sierpnia 2004, 19:58
Zobacz profil
Post 
jeszcze nie wiem czy jest mi potrzebny taki zoom ale napewno kiedyś się przyda dlatego wybrałem z3 i s1 gdyż mają stabilizator.

więc g5 można robić lepsze zdjęcia?? Co wpływa na jakość??????
Napisz jeszcze jeśli wiesz jak jest z gwarancją aparatów kupionych w USA i w jaki sposób można je realizować oczywiście mam nadzieję ze nie będzi potrzebna gwarancja


niedziela, 22 sierpnia 2004, 20:10
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
gwarancja z USA nie jest akceptowana w Polsce.

G5 to inna klasa aparatu, niż Canon S1 IS, czy Minolta. To tak, jakby porównywać vana ( Canon S1 IS i Minolta) z limuzyną (g5). Canon oraz Minolta są więsze i bardziej funkcjonalne, natomiast G5 ma więcej bajerków, jest bardziej "luksusowa" i zaawansowana. Ja na początek bym brał któregoś UZ, bo jest bardziej funkcjonalny (aparat mam 3 tygodnie, a już parę razy przekonałem się, jak warto mieć duży zoom), a jak się nauczysz dobrze robić zdjęcia i stwierdzisz, że Cię to wciągnęło i chesz więcej to wtedy kupisz coś klasy G5.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 22 sierpnia 2004, 20:20
Zobacz profil
Post 
Dzieki za rady.

więc co lepiej wybrać z3 i s1. Właśnie pisałem do gościa który siedzi w USA i mogę kupić taki aparat jak z3 za 1850zł a s1 za 1750zł i twierdzi , ze gwarancja nie jest sklepu tylko firmowa wiec nie ma problemu:(.

Więc jak to jest. Rozumię że jeżeli taki sprowadzę to nie mam co myśleć o gwarancji.


niedziela, 22 sierpnia 2004, 20:32
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
chyba, że będziesz go potem wysyłał do USA. Gwarancja USA obejmuje USA, europejska europę a polska Polskę. Jak dla mnie już lepiej dołożyć te 200- 300zł, kupić na allegro u SS i mieć tą gwarancję. Jak już wydajesz tyle forsy, to te 300zł Cię nie zbawi.

A to, czy lepiej Minoltę, czy Canona??? Canon robi lepsze zdjęcia, ale ma mniejszą matrycę. Decyzja należy do Ciebie. Jak będziesz robił odbitki większe niż A4 to minolta. Jak nie to Canon.

PS Ja bym brał Canona.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 22 sierpnia 2004, 20:40
Zobacz profil
Post 
Wielkie dzieki za odpowiedź.
Jestem już na 99% przekonany że to będzie S1.
Zdjęć nie będę robił wiekszych niż 10:15 tak przynajmniej mi się na dzień dziisejszy wydaje.

jeszcze raz dzięki i POZDRAWIAM
Robert


niedziela, 22 sierpnia 2004, 20:58
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post Re: POMOCY - jaki aparat
Vendeur napisał(a):
robert napisał(a):
NAPISZCIE NA GG 1831929


:shock: Zadzwoń do mnie 0700 123 456 to Ci wszystko dokładnie wytłumaczę ;).


:D:D:D:D Bardzo cięta riposta :D Dobra odpowiedź.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 22 sierpnia 2004, 22:46
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: POMOCY - jaki aparat
bonnum napisał(a):
Vendeur napisał(a):
robert napisał(a):
NAPISZCIE NA GG 1831929


:shock: Zadzwoń do mnie 0700 123 456 to Ci wszystko dokładnie wytłumaczę ;).


:D:D:D:D Bardzo cięta riposta :D Dobra odpowiedź.


Taki był zamiar... :twisted:

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 22 sierpnia 2004, 23:37
Zobacz profil
Post Re: POMOCY - jaki aparat
Vendeur napisał(a):
bonnum napisał(a):
Vendeur napisał(a):
robert napisał(a):
NAPISZCIE NA GG 1831929


:shock: Zadzwoń do mnie 0700 123 456 to Ci wszystko dokładnie wytłumaczę ;).


:D:D:D:D Bardzo cięta riposta :D Dobra odpowiedź.


Taki był zamiar... :twisted:



Jeżeli ktoś jest PÓŁINTELIGENTEM to tylko tyle niestety umie napisać i nie umie zrozumieć ze komóś może się śpieszyć.

Żegnam oszołomów!


poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 18:17
Post 
robert napisał(a):
Żegnam oszołomów!

Do widzenia!
Ale wypadałoby się jeszcze z nami pożegnać a nie tylko do siebie gadać... I jeszcze ta liczba mnoga... Moze (nie)kolega robert cierpi na jakieś zwielokrotnienie jaźni??
Szkoda słów...


poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 18:33
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
pappapapapapappapa będzie nam Ciebie brakowało...

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 18:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL