Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 21:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Czy Z1 obsłuży kartę SD 1GB ??? 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2004, 17:40
Posty: 6
Post Czy Z1 obsłuży kartę SD 1GB ???
Jak w temacie czy jak wsadzę kartę 1 GB do mojej Minoltki to ją wykryje poprawnie czy może max dla tego sprzetu to 512 MB ??
z góry dziekuję za odpowiedz


czwartek, 26 sierpnia 2004, 20:18
Zobacz profil
Post 
cholera wie, ale to pewnie jest tak jak z plytami glownymi do komputerow, w specyfikacji wpisywali max predkosc aktualnie produkowanych procesorow, a za 3 miesiace okazywalo sie , ze wypuscili procesor 2x szybszy i tez zadzialal na tej plycie. Jezeli masz mozliwosc sprawdzic w sklepie to sprawdz, bo szkoda pozniej kasy jakby cos nie zagralo.
ps. to juz wypuscili SD 1GB ?


sobota, 28 sierpnia 2004, 22:47

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2004, 17:40
Posty: 6
Post 
no wlasnie w tym problem ze nie mam gdzie sprawdzic czy dziala na tym sprzecie ta karta 1GB, mam okazje ja kupic za 500 zl sprowadzana z czech - kupie okaze sie ze nie lazi i kasa w bloto :(

_________________
Minolta Z1; SD 1GB Twinmos; UV,PL, soczewka makro +8d; Aku Sanyo 2300 oraz Panasonic 2100


niedziela, 29 sierpnia 2004, 00:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Idz do jakiegos sklepu, np. media markt, powiedz ze bardzo chcesz kupic taka karte ale boisz sie ze nie bedzie dzialac. Jak dobrze pogadasz to ci ja przetestuja na miejscu, minolty maja napewno, jak maja 1GB karty to nie bedzie problemu.

Przy okazji 500pln to wcale nie taka rewelacyjna cena, na allegro nowe kingstony 1GB mozna dostac za 470pln

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 29 sierpnia 2004, 00:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
z czech? Jak ostatnio bylem w pradze to ceny byly straszne. Prawde mowiac liczylem na tansze cfy.

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


niedziela, 29 sierpnia 2004, 00:51
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2004, 17:40
Posty: 6
Post 
po kilku dniach dostalem odpowiedz od Product Manager
Minolta Camera Polska Sp. z o.o.
cytuje: "Z1, tak jak wszystkie nasze aparaty cyfrowe, nie ma ograniczeń pojemności karty pamięci czyli obsłuży kartę 1GB "
SUPER !!! no to trzeba zamawiac,
zna ktos cene w Polsce nizsza niz 519zł bo za tyle mogę mieć:
A-DATA SD 1024 MB ( 1GB ) NOWA!!! z 5 letnią gwarancją
warto zwrócić uwagę na MINIMALNE prędkości odczytu ( powyżej 6MB/s ) i zapisu ( powyżej 5MB/s ).

_________________
Minolta Z1; SD 1GB Twinmos; UV,PL, soczewka makro +8d; Aku Sanyo 2300 oraz Panasonic 2100


poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 19:49
Zobacz profil
Post 
no to ladnie, tylko skad tu na raz wywalic 500 zlociszy, splukany jestem po kupnie minoltki z1...ale 1GB na pewno przyda sie na wakacje [60-120 zdjec/dzien]


środa, 1 września 2004, 22:03
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 22:07
Posty: 43
Post 
hlmale napisał(a):
...ale 1GB na pewno przyda sie na wakacje [60-120 zdjec/dzien]
liczy się jakość a nie ilość, a swoją drogą zastanawiam się czy bezpiecznie mieć tyle zdjęć na jednej karcie, jak by nawaliła to czarna rozpacz. Do filmów to owszem, ale i tak zmieści sie tylko parę minut w lepszej rozdzielczości.


niedziela, 5 września 2004, 21:40
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Kupcie sobie lepiej IMAGE - TANK'a... Zmieścicie tam setki tysięcy fotek i niewiele drożej wyjdzie. Ja bez laptopa bym się nie obył na tych wakacjach - 400 zdjęć dziennie...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 5 września 2004, 22:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: rysza i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL