Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 17:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 slot na pamięć w z10 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 10:19
Posty: 3
Post slot na pamięć w z10
Ciekawi mnie, jak sprawdza się jak odsłonięty slot na pamięci w z10.

http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/z10/z10_front_blk.jpg
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/z10/z10_side_rt.jpg
czy nie przeszkadza to w niczym, że jest on praktycznie odsłonięty?? Chodzi mi tu o wszelkiego rodzaju kurz, brud, ew. deszcz itp... na jednej z fotek tego aparatu widzizałem ze karta pamięci BYŁA WIDOCZNA w tym slocie!!!! Chyba że ten slot ma jakąś klapkę , ale nigdzie na żadnej fotce tego nie widziałem.


wtorek, 31 sierpnia 2004, 12:24
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 22:28
Posty: 70
Lokalizacja: localhost
Post 
Moze mnie pamiec zawodzi ale podobny temat juz byl.. Wiem ze latwiej jest zalozyc nowy niz poszukac ale na prawde polecalbym najpierw szukanie a pozniej zadawanie pytan.. Dopiero w przypadku nie znalezienia odpowiedzi..

_________________
Canon A75 + 32MB Canon + 256MB Kingston
I na razie tylko tyle..


wtorek, 31 sierpnia 2004, 12:31
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 10:19
Posty: 3
Post 
Widzisz, problem z tym, że zanim się gdziekolsiek wypowiem na forum, to najpierw sięrozglądam czy już nie została poruszona taka tematyka. A jak jużsię zdecydowałeś coś napisać w stylu "to już było" to podaj link, jak takim cwaniakiem jesteś.
CZemu niektórzy sa ludźmi, dla których najlepszą odpowiedzią są teksty w stylu RTFM.... (read the f... manual)
Dlatego proszę jeszcze raz o informacje nt. tego gniazda pamięci w z10....
Z gory dzięki


wtorek, 31 sierpnia 2004, 15:05
Zobacz profil

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
Nie mam żadnych problemów ze slotem karty (styki karty są głęboko, grzbiet karty nie jest równo z obudową tylko głębiej))
co do deszczu, to pewnie może, to być problem, ale aparaty generalnie nie są uszczelniane, więc jak nie tędy, to owędy :wink:
Zaletą tej obudowy jest to, że obiektyw jest szczelny

_________________
Notoryczny brak czasu


wtorek, 31 sierpnia 2004, 15:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post Re: slot na pamięć w z10

:shock:
Wiem że nie na tema ale niech mi ktoś napisze, czy Z10 jest aż tak brzydka jak na tych zdjęciach :?:
Bo byłem przekonany, że dużo lepiej wygląda ale jak zobaczyłem te fotki to :shock: :shock:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 31 sierpnia 2004, 16:09
Zobacz profil

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post Re: slot na pamięć w z10
M napisał(a):
Wiem że nie na tema ale niech mi ktoś napisze, czy Z10 jest aż tak brzydka jak na tych zdjęciach :?:
Bo byłem przekonany, że dużo lepiej wygląda ale jak zobaczyłem te fotki to :shock: :shock:


Tak brzydka jak na zdjęciach, czyli trochę ładniejsza od G5

_________________
Notoryczny brak czasu


wtorek, 31 sierpnia 2004, 18:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 22:28
Posty: 70
Lokalizacja: localhost
Post 
winiarus napisał(a):
Widzisz, problem z tym, że zanim się gdziekolsiek wypowiem na forum, to najpierw sięrozglądam czy już nie została poruszona taka tematyka. A jak jużsię zdecydowałeś coś napisać w stylu "to już było" to podaj link, jak takim cwaniakiem jesteś.
CZemu niektórzy sa ludźmi, dla których najlepszą odpowiedzią są teksty w stylu RTFM.... (read the f... manual)

Widocznie slabo sie rozgladasz bo mnie nie mylilo przeczucie..
W tym temacie bylo to poruszane: http://forum.swiatobrazu.pl/foto/viewto ... torder=asc
Proponuje poczytac.. :evil:

P.S.
Cwaniakiem jestem.. 8)

_________________
Canon A75 + 32MB Canon + 256MB Kingston
I na razie tylko tyle..


wtorek, 31 sierpnia 2004, 20:36
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 10:19
Posty: 3
Post 
To co jest w w/w linku, niestety traktuje bardzo pobieżnie o temacie , o który pytam, a który jest bardzo istotny dla mnie...
Czy przy włożonej karcie pamięci nie ma jakiś drobnych szczelin? Czy może wchodzi ona tam na tyle ciasno, że nie ma sie o co obawiać?

ps. a wypowiedź tą czytałem czlowieq'u :P


środa, 1 września 2004, 08:33
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 27 sierpnia 2004, 13:49
Posty: 39
Post 
wchodzi ciasno, nie ma szczelin, a po wyjeciu jest taka klapka ktora sie sama zamyka :)

_________________
Z10, 256MB


środa, 1 września 2004, 08:40
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post Re: slot na pamięć w z10
fuse napisał(a):
M napisał(a):
Wiem że nie na tema ale niech mi ktoś napisze, czy Z10 jest aż tak brzydka jak na tych zdjęciach :?:
Bo byłem przekonany, że dużo lepiej wygląda ale jak zobaczyłem te fotki to :shock: :shock:


Tak brzydka jak na zdjęciach, czyli trochę ładniejsza od G5

:shock:
Broń swojej Z10 broń :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 1 września 2004, 09:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL