Teraz jest piątek, 21 września 2018, 02:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 problem? z z3 
Autor Wiadomość
Post problem? z z3
Witam. OD dwoch tygodni bawie sie z3 i od kilku dni zauwazylem "zawieszanie" sie aparatu. :(

Dzieje sie to gdy jest dluzszy czas wlaczony [10 min]. Nie mowie tu o wlaczaniu sie oszczedzaniu energii, bo wtedy zawsze "bzyknie" obiektyw i wylacza sie wyswietlacz. nacisniecie czegokolwiek powoduje powrot do pelnego dzialania. Jednak dzieje sie troche inaczej. Nagle bez zadnego powodu gasnie wyswietlacz i przez czas od 10s do ..... nieskonczonosci :( nic sie nie dzieje, obiektyw jest wysuniety. Czasami pomaga nacisniecie powera, ale np. dzisiaj musialem wyjac baterie i wlozyc spowrotem zeby przywrocic go do zycia.
Czy moze to byc jakies uszkodzenie?
Napiszcie co wiecie na temat zawieszania sie aparatów.
Nie wiem czy serwisowac czy sie.... przyzwyczaic... :?


środa, 8 września 2004, 19:50
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 22:40
Posty: 227
Lokalizacja: Krakoff
Post Re: problem? z z3
veeh napisał(a):
Witam. OD dwoch tygodni bawie sie z3 i od kilku dni zauwazylem "zawieszanie" sie aparatu...
Nie wiem czy serwisowac czy sie.... przyzwyczaic... :?


To jest bolaczka chyba wszystkich z3, jak wieszanie nie jest nagminne to pozostaje poczekac na nowy firmware.

_________________
Minolta Z2, SD 256MB, aku Energizer, tulejka+UV+Polar, statyw Velbon dx-888


środa, 8 września 2004, 19:57
Zobacz profil
Post 
"nowy firmware"? a to sie jakos wgrywa? bedzie mozna sciagnac ze strony minolty? cos jak zmiana biosu?
Po tej serii pytan mam nadzieje ze nie dodacie mnie do ignorowanych...


środa, 8 września 2004, 20:11
Post 
a i owszem. pobierasz nowy Firmware ze stronki, i umieszczasz na karcie, którą wsuwasz do aparatu. Po malej kombinacji przyciskami aparatQ firmware zostaje "weflashowany" :D

pozdrawiam, marcin


środa, 8 września 2004, 20:41

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Hmm... Minolta wypuściła aparat z niestabilnym oprogramowaniem? Hmm... a myślałem, że tak to tylko HP i Pentagram...

Smutne.

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 8 września 2004, 20:57
Zobacz profil
Post 
hym.... z tym zawieszaniem to moze da sie podciagnac pod reklamacje ???

ja bym sporbowal oddac do serwisu, bo przeciez takie wieszanie sie to w sumie uniemozliwia prace z aparatem i towar podlega reklamacji.
Moze to wina tego konkretnego modelu ?

jesli nie, to pewnie nowy firmware pomoze, ale tu to pewnie tak jak z kompami bedzie.
Jednak ! rozmawialem dzis ze sprzedawca, od ktorego kupilem swoj aparat (doslownie godzine temu) i mowil, ze Z3 ida jak woda i nikt nie narzekal jak narazie, a sprzedaje je dosc dlugo juz.


środa, 8 września 2004, 21:34
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 14:17
Posty: 233
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie
Post 
sebasw napisał(a):
Moze to wina tego konkretnego modelu ?


Niestety, na innym forum ludzie także już zgłaszali zawieszanie się Z3...

Pozdr.


środa, 8 września 2004, 22:47
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Zrobiłbym, jak radzi sebasw, czyli serwis. Tylko to im zajmie pewnie kilka dni.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 9 września 2004, 00:37
Zobacz profil
Post 
Witam
Zal mi kiedy ludzie za wlasna kase musza sie irytowac. Myslalem ze tym razem bedzie lepiej a tu na starcie takie cos? Dlatego jestem pewien ze trzeba walczyc o reklamacje. Moze nawet o zwrot kaski na zakup "czegos w pelni sprawnego" :wink: Niby mozna samemu upgrade'owac nowy Firmware ale to chyba nie o to chodzi :?
Pozdrawiam i zycze powodzenia
~Szamil 8)


czwartek, 9 września 2004, 09:48
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Szamil napisał(a):
Witam
Zal mi kiedy ludzie za wlasna kase musza sie irytowac. Myslalem ze tym razem bedzie lepiej a tu na starcie takie cos? Dlatego jestem pewien ze trzeba walczyc o reklamacje. Moze nawet o zwrot kaski na zakup "czegos w pelni sprawnego" :wink: Niby mozna samemu upgrade'owac nowy Firmware ale to chyba nie o to chodzi :?
Pozdrawiam i zycze powodzenia
~Szamil 8)

Dokładnie
Żałosne jest, że płaci się 2300 zł za coś co ledwo działa i odbiera całą radość z robienia zdjęć. Nie chce tu pisać, że firma X lest lepsza od firmy Y ale o ustarkach Minolty jest dość dużo a firmach Olympus czy Canon sie nie słyszy.
Wydaje mi się, że tak to już w życiu będzie, że używanie czegokolwiek zacznie być uciążliwe. Telefony, aparaty, telewizory, samochody zaczynają być za mocno nafaszerowane elektroniką oraz produkca robi się typowo masowa.
Łatwiej w życiu to juz nie będzie :wink:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


czwartek, 9 września 2004, 12:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 sierpnia 2004, 23:42
Posty: 70
Lokalizacja: Sieradz
Post 
ponoć rozwiązanie problemów z wieszaniem
http://www.lukawski.pl/foto/upgrade_z3_1.01e.html

_________________
Nikon D70 i kilka szkieł

http://gawronnek.pl


czwartek, 9 września 2004, 19:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL