Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 15:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Nie moge zainstalować Z1... 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:59
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków
Post Nie moge zainstalować Z1...
Witam,

Kupiłem dzisiaj Minlote Z1 i aparat już rozgryzłem, jednak mam duży problem z zainstalowaniem aparatu pod Windowsem XP...
Jeśli byłby ktoś taki miły i pomógł mi byłbym wdzięczny! Mój nr. gg: 1290484
Problem głównie polega na tym że nie może go wykryć... czego to może być wina ? sterowników ? jeśli tak to skąd wziąść odpowiednie?
Proszę o pomoc!


czwartek, 9 września 2004, 19:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Teoretycznie xp powinien wykryć Z1 jako przenośny dysk. Instalowałeś jakieś sterowniki?

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


czwartek, 9 września 2004, 19:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
?

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano środa, 26 stycznia 2005, 22:48 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 9 września 2004, 20:12
Zobacz profil

Dołączył: środa, 8 września 2004, 11:14
Posty: 10
Lokalizacja: Wawa
Post 
Ja mam Xp i robiłem tak:
zainstalowałem oprogramowanie z płyty łącznie z PCC drivers czy jakoś tak.
Wyłączyłem komp., podłączyłem Z1 do USB, włączyłem komputer.
Bez problemów po restarcie odnalazł mi Z1 a w "Mój komputer" widoczna jest jako dodatkowy dysk.

pozdr.

_________________
Minolta Z1


czwartek, 9 września 2004, 22:18
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:12
Posty: 268
Lokalizacja: Jarocin
Post 
W XP nic nie trzeba instalowac, aparat zglasza sie jako dodatkowy dysk, te stery z plyty to tylko niepotrzebny balas na dysku

_________________
Robson :) Minolta D5D + KM 18-70/3,5-5,6 + Sigma 70-300/4-5,6 APO + Sandisk 1GB + Velbon Dx-888


czwartek, 9 września 2004, 23:08
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
MobyDick napisał(a):
W XP nic nie trzeba instalowac, aparat zglasza sie jako dodatkowy dysk, te stery z plyty to tylko niepotrzebny balas na dysku


Dokładnie. Nie rozumiem, dlaczego niektórzy mają manię robienia wszystkiego na siłę i po swojemu. Tak się składa, że XP to już nieco inteligenty system, a jak ma za współpracownika inteligentny aparat, to współpracuje wzorowo. Oczywiście wystarczy więc JEDYNIE podłączyć aparat do USB, włączyć go i poczekać chwilkę, aż Windows SAM zainstaluje odpowiednie oprogramowanie. Po chwili Z1 jest widziana jako dysk wymienny.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 10 września 2004, 00:38
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:59
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków
Post 
Dzęki za pomoc :wink:


piątek, 10 września 2004, 06:22
Zobacz profil
Post Kłopoty z komunikacją
:D
WCZORAJ SAM ZOSTAŁEM SZCZĘSLIWYM POSIADACZEM Z-1 I MIAŁEM PODOBNY PROBLEM CO TY, ALBO BARDZO PODOBNY.
NA EKRANIE CAŁY CZAS MIAŁEM KOMUNIKAT O PRÓBIE NAWIĄZANIA POŁĄCZENIA APARATU Z USB I NIC POZA TYM, OKAZAŁO SIE ŻE WTYCZKA OD KABLA USB NIE DO KOŃCA BYŁA WETKNIĘTA W GNIAZDO APARATU:D
MIŁEGO UZYTKOWANIA, JA SAM WRACAM DO ROZGRYZANIA OPCJI
JAKBY CIĘ INTERESOWAŁO TO MAM INSTRUKCJĘ DO Z1 PO POLSKU
GG: 1433463


niedziela, 10 października 2004, 11:09
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL