Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 03:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 filmy w Minolcie Z3 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 2 września 2004, 08:02
Posty: 23
Lokalizacja: Radom
Post filmy w Minolcie Z3
:?: Aparat mam od 4 dni i nie mam polskiej instrukcji mam karte kingstona 256 i nagrywam filmiki w najwiekszej rozdzielczosci i mam ograniczenie do 2 minut ale i w tych słabszych rozdzielczościach tez mam ograniczenia.... w najsłabszej mam ograniczenie do 17 minut....czy to sie gdzies ustawia w aparacie zeby robic filmiki bez ograniczenia ???
Dzieki za odpowiedzi...pozdrawiam KOSCI

_________________
Minolta Z3
Moje zdjęcia http://www.wsfib.pl/~kosci/moje%20zdjecia/


czwartek, 16 września 2004, 19:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
A czy te ograniczenia nie są spowodowane zapełnieniem karty pamięci?

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


czwartek, 16 września 2004, 19:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 2 września 2004, 08:02
Posty: 23
Lokalizacja: Radom
Post 
no wlasnie tez tak myślałem i zformatowałem karte i nic tez moglem tylko zrobic 2 minuty filmu.....a jak jest w innych aparatach Minolty typu "Z" ????

_________________
Minolta Z3
Moje zdjęcia http://www.wsfib.pl/~kosci/moje%20zdjecia/


czwartek, 16 września 2004, 20:59
Zobacz profil
Post 
Formatowanie karty akurat nic nie pomoże. Twój problem to brak miejsca na karcie a dokładniej to za mała karta. Te 2 minuty 50 sekund (przynajmniej mój aparat tak pokazuje) w najwyższej jakości zajmą akurat 256MB. Jeżeli chcesz nagrywac dłuższe filmy to pozostaje Ci zakup karty 512MB lub 1GB.
Pozdrawiam


czwartek, 16 września 2004, 23:50
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 2 września 2004, 08:02
Posty: 23
Lokalizacja: Radom
Post 
A widzicie a umnie nagrałem w jalepszej rozdzielczosci i przy 30 klatkach 2 filmiki po 2minuty i 20 sekund a potem jeszcze pokazało mi 1 minute i 45 sekundi nagrałem dwa razy jeszcze filmik a potem jeszcze dwa razy nagrałem film po 45 sekund.....Tylko jestem ciekawy dlaczego nie mozna zrobic jednego dlugiego filmu bez ograniczenia....jesli ktos wie jak to zrobic....to prosze o odpowiedz...pozdrawiam kosci

_________________
Minolta Z3
Moje zdjęcia http://www.wsfib.pl/~kosci/moje%20zdjecia/


piątek, 17 września 2004, 08:24
Zobacz profil

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
kosci napisał(a):
A widzicie a umnie nagrałem w jalepszej rozdzielczosci i przy 30 klatkach 2 filmiki po 2minuty i 20 sekund a potem jeszcze pokazało mi 1 minute i 45 sekundi nagrałem dwa razy jeszcze filmik a potem jeszcze dwa razy nagrałem film po 45 sekund.....Tylko jestem ciekawy dlaczego nie mozna zrobic jednego dlugiego filmu bez ograniczenia....jesli ktos wie jak to zrobic....to prosze o odpowiedz...pozdrawiam kosci


Oprogramowanie tylko szacuje pozostały czas (nie jest możliwe precyzyjne określenie pozostałego czasu ze względu na kompresję) i zostawia małą rezerwę, żeby nie urwać filmiku
Aparat zachowuje się całkowicie prawidłowo.

_________________
Notoryczny brak czasu


piątek, 17 września 2004, 08:59
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 lipca 2004, 15:19
Posty: 34
Post 
ogladalem zdjecia na twojej stronie
sprobuj zrobic jakies z ustawieniami ISO 50, max 100 bo te strasznie szumia, ogolnie jakosc koszmarna, nie wiem czy to aparat czy kwestia ustawien


piątek, 17 września 2004, 12:04
Zobacz profil
Post 
nie zgadzam się z przedmówcą, jakość nie jest taka zła co innego kadrowanie - tu można mieć parę uwag, jeżeli zaś chodzi o pomysł na zdjęcia to niektóre są ciekawe. Pozdrawiam.


8) 8) stolo 8) 8)


piątek, 17 września 2004, 12:45
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 2 września 2004, 08:02
Posty: 23
Lokalizacja: Radom
Post 
dzięki za opinie na temat moich zdjęc......moze i są koszmarne bo ja aparat w ręku mam dopiero od tygodnia i nigdy wczesniej nie miałem stycznosci z takimi zdjeciami zawsze fotografia mnie interesowała ale nigdy nic nie moglem zrobic.... a zdjecia pokazuje własnie po to zeby ci co się znają mi powiedzieli własnie co w nich jest nie tak i co zrobic zeby było lepiej i dlatego dziękuje za wszytkie opinie

_________________
Minolta Z3
Moje zdjęcia http://www.wsfib.pl/~kosci/moje%20zdjecia/


piątek, 17 września 2004, 19:48
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Jeśli chcesz uzsykać opinie o swoich fotkach, to najlepiej pokaż je w dziale "Pokazoofka".

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 17 września 2004, 20:08
Zobacz profil
Post 
przy nagrywaniu filmów 640x480x30fps proszę zwrócić uwagę także na to że czasami karta wolno zapisuje i kręcąc film to co już jest nie zdąży się zapisać i zostanie zapełniony bufor aparatu. Stąd może być krótszy czas nagrywania. Co do czasu trwania zalezy to od tego co się filmuje - w miare jednolite powierzchnie lepiej się kompresują stąd po prostu więcej wejdzie takiego filmu na kartę - przy dużej ilości szczegółów jest wręcz odwrotnie. Może także być to wina asekuranckiego podejścia oprogramowania w aparacie, które na początku wyliczy sobie ile może nagrać, a potem nie będzie korygować tego z aktualną zajętościa filmu w stosunku do czasu.


wtorek, 16 listopada 2004, 10:14
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL