Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 12:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Kłopoty z Z1. 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 15 września 2004, 21:23
Posty: 6
Lokalizacja: Węgorzewo
Post Kłopoty z Z1.
Cześć. Problem dotyczy przełączania obrazu z "ekranika" na wizjer. Poprostu coś wysiadło. Po przełączeniu dzwigienki w górne położenie nic się nie dzieje, nie zamyka się "ekranik" i nie ma obrazu w wizjerze. Poza tym wszystko jest ok, zdjęcia robi dobre. Nie mam gwarancji na ten aparat, bo kupiłem go będąc w Iraku. Proszę o radę, dzięki.


niedziela, 19 września 2004, 02:19
Zobacz profil
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 29 czerwca 2002, 17:59
Posty: 231
Lokalizacja: Kraków
Post 
Ktoś tu już pisał że to typowa usterka Z1 ;/ Lusterko sie zacięło najwyraźniej

_________________
pozdrawiam
dziks

SwiatObrazu.pl


niedziela, 19 września 2004, 02:42
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 kwietnia 2004, 20:45
Posty: 68
Lokalizacja: LINDEN N.J. USA
Post Re: Kłopoty z Z1.
megamasa napisał(a):
Cześć. Problem dotyczy przełączania obrazu z "ekranika" na wizjer.


W I T A M

Dokładnie taki sam objaw miałem w swoim Z 1. Ale jako że zakupiłem w kraju w "normalnej" sprzedaży to też i nie było żadnego problemu z naprawą gwarancyjną. Pięć dni i po zabiegu.
I zero śladów na obudowie działania servisu. Powodzenia i głowa do góry.

P O Z D R A W I A M

_________________
miechurzanka

...co masz zrobić dziœs
zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni wolne...


niedziela, 19 września 2004, 12:25
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No musisz oddać do serwisu. Miejmy jadzieję, że nie będzie to dużo kosztować.

Choć były osoby, któe same sobie radziły z tym problemem, np. poprzez stuknięcie dłonią w aparat, czy poluzowanie śrub mocujących obudowę.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 19 września 2004, 13:28
Zobacz profil

Dołączył: środa, 15 września 2004, 21:23
Posty: 6
Lokalizacja: Węgorzewo
Post Cześć
Skorzystałem z opcji "szukaj" i zgodnie z radą walnąłem go od spodu. Zadziałał i jest już ok. Dzięki.


niedziela, 19 września 2004, 20:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
cóż za spartańskie metody na tak zaawansowany technologicznie sprzęt. Nie wiedziałem, że zamiast oddać do serwisu wystarczy mu przyłozyć.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 19 września 2004, 20:40
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
:shock:

Szczerze jestem w szoku.

Miło, że Minolta zostawiła możliwość naprawy własnoręcznie. Ciekawe, czy w serwisie też tak robią... :lol:

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 19 września 2004, 21:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL