Teraz jest piątek, 21 lutego 2020, 14:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Minolta Z10 informacje zebrane 
Autor Wiadomość
Post 
skoro się dowiedziałem co brać to kolejne pytanie:
wziąć kartę 512 MB Kingston czy 256 Sandisk Ultra II bo tak naprawdę to ilość zdjęć nie powinna być duża a szybkość odczytu zawsze się przyda
ps rozważam oferty z http://www.fotojoker.pl i Obrazek


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 15:35
Post 
to drugie miało byc: http://www.xxxxxxx.com


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 15:37
Post 
czyżby cenzura na forum? niespotykane
http://www.p i x m a n i a.com


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 15:41
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 6 grudnia 2004, 18:46
Posty: 40
Lokalizacja: GoCłAw
Post 
Maszyna**** moja rada jak już brać to SanDIsc lub Lexar -a le to te droższe, ja mam Pretec-a i jest świetna. Co do Kingstonów to słyszałem od koleżanki co pracuje w dziale z aparatami że z kingstonami sa jakieś problemy - ale to może tylko jakaąś partia. Z droższych SanDisc lub Lexar a z tańszych polecąłbym Pretec.

_________________
.:: WarsZaWSka MAsAkra - PiŁš MOToRoWĽ ::.
..::Minolta Z10 Team::..


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 16:05
Zobacz profil
Post 
Dobbs: dzięki czyli wiem: z10 + SD Ultra II teraz tylko futerał, może ten Soligor...


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 21:52
Post 
a co do ładowarki i akumulatorow, to wszystko jedno czy polecacie cos specjalnego?


wtorek, 14 grudnia 2004, 00:45
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 6 grudnia 2004, 18:46
Posty: 40
Lokalizacja: GoCłAw
Post 
Maszyna**** Ja moge polecic Ci np. 4xAkku Energizer, GP, Sonyo - ta trójka myslę że wiedzie prym w akku - co do ładowarek - ja mam MW1270 bardzo łądna i przyjemna ładowarka, jest mała i lekka i łąduje moje Energizery 2300mAh w jakieś góra 4h - jak nie krócej - nie wiem dokładnie - nie musze ich pilnowac bo ma DeltaV i jak sie naładują to potrzymuje im napięcie - myślę że takie czasy pozwolą na zancznie dłuższe życie akku niz te które łąduja "walą" w 1h czy nawet krócej - szybciej zniszczą akku. Myslę osobiście że to jest jeden z optymalnych wersii - mnie to wsio kosztowało 92 zeta ( 4akk Energizer i ładowarka MW1270 ) - i jestem zadowolony :)

_________________
.:: WarsZaWSka MAsAkra - PiŁš MOToRoWĽ ::.
..::Minolta Z10 Team::..


wtorek, 14 grudnia 2004, 15:01
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 16:10
Posty: 27
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Minolta Z10 informacje zebrane
"Aparat posiada pełny manual (jedynie przysłona ograniczona jest do trzech nastaw)"

od 3.2 do ...,5.6/8?(jakie dokładnie...) nie za mało trochę ..? przeszkadza to ?

(dla najmniejszego iso) czy te 30s na 3,2 przesłonie to tak samo jak w innych 2.8 na 15sec...? np kompaktach

_________________
Fed4, Praktica bx 20, Canon 590IS.


wtorek, 14 grudnia 2004, 16:49
Zobacz profil
Post 
No nareszcie jacyś znawcy tematu ludzie dzięki wam!! :shock:
Przetrząsnąłem sieć i nic ciekawego. Dopiero wy podaliście czasy opóźnienia migawki, czasy pracy na jednym komplecie bat. no i co ważne
rozmiar gwintu na obiektywie. Oglądałem fotki od "Tomekp" no są spoko tylko że ten aparat ma takie aberracje chromatyczne jak z1 może są mniejsze ale wciąż są widoczne.
Zastanawiam się nad kupnem albo Z10 albo Olimpus c725 mają identyczne ceny i full manual. Olimpus ma większy obiektyw i to trochę kusi. Ale czas pracy Z10 chyba przemówi do mnie.
Dzięki za sporą dawkę informacji :D


środa, 15 grudnia 2004, 04:30

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Minolta Z10 informacje zebrane
perzadam napisał(a):
...od 3.2 do ...,5.6/8?(jakie dokładnie...) nie za mało trochę ..? przeszkadza to ?...


od 3,2 do 3,4 / 4,8 / 8

zwykle używam max lub min wartość do GO, pośrednią raczej przy konieczności osłabienia błysku lampy w połączeniu z regulacją mocy błysku i dyfuzorem np. z chusteczki, fajnie by było mieć pełną przysłonę, ale nie narzekam - do tej pory nie odczułem braku dodatkowych nastaw.

perzadam napisał(a):
(dla najmniejszego iso) czy te 30s na 3,2 przesłonie to tak samo jak w innych 2.8 na 15sec...? np kompaktach


3,2 jest tylko 1,14 x większą wartością od 2,8 a czasem dysponujesz 2 x większym więc masz większe możliwości.

dzedosz napisał(a):
...tylko że ten aparat (Z10) ma takie aberracje chromatyczne jak z1 może są mniejsze ale wciąż są widoczne...


Jednak mniejsze - aberracje ma każdy układ optyczny mniejsze lub większe, a w tym przedziale cenowym i z takim zoom'em Z10 nie wypada pod tym względem tak źle - da się wytrzymać - zwiększasz przysłonę na 4,8 i praktycznie po kłopocie.

_________________
Notoryczny brak czasu


środa, 15 grudnia 2004, 10:45
Zobacz profil
Post 
Jakie jeszce aparaty można porównać do z10 ( głównie chodzi o duży zoom, ręczne nastawy i przystępna cena do 1500 zł)


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 12:55
Post 
Z1 i Z2 oczywiście! :lol:


wtorek, 4 stycznia 2005, 09:11
Post 
Witam wszystkich
Od paru dni jestem posiadaczem Z10 i mam problem ze zdjeciami otóz jak sie dobrze przyjzec to przez cale zdjecie , na calej jego powierzchni przebiegaja wzdłuz jakies paski:( Zaczyna mnie to denerwowac i to porzadnie juz. Najbardziej jest to widoczne na ciemnych obiektach i nie wiem co jest tego powodem. Czy moze powodem jest wada akurat tego aparatu co mam czy moze cos innego?


niedziela, 23 stycznia 2005, 22:28
Post 
Witam wszystkich
Od paru dni jestem posiadaczem Z10 i mam problem ze zdjeciami otóz jak sie dobrze przyjzec to przez cale zdjecie , na calej jego powierzchni przebiegaja wzdłuz jakies paski:( Zaczyna mnie to denerwowac i to porzadnie juz. Najbardziej jest to widoczne na ciemnych obiektach i nie wiem co jest tego powodem. Czy moze powodem jest wada akurat tego aparatu co mam czy moze cos innego?


niedziela, 23 stycznia 2005, 22:40
Post 
kristo napisał(a):
Witam wszystkich
...na calej jego powierzchni przebiegaja wzdłuz jakies paski:( Zaczyna mnie to denerwowac i to porzadnie juz. Najbardziej jest to widoczne na ciemnych obiektach...


wytnij kawałek fotki i zapodaj na forum, ale wygląda mi to na uszkodzony aparat (zrobiłem do tej pory ok 2500 fotek i takiego efektu nie miałem).


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 10:02
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL