Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 23:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Nagrywanie filmów w Dimage Z2 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 22 października 2004, 16:02
Posty: 13
Post Nagrywanie filmów w Dimage Z2
Witam
Pytałem się o stukanie podczas nagrywania filmów w Dimage z1
Ok. rozumiem; niech już stuka ale czy dźwięk się musi rozjeżdżać?
Jest małe ale do wychwycenia przesunięcie między obrazem a dźwiękiem.
Czy Dimage Z2 ma też ten problem?
Czy też stuka? Dobra niech stuka ale czy dźwięk się rozjeżdża?
A kartę ma szybką Pentagram 8 MB sek zapis ponoć.

Pozdrawiam
Jurek
PS. Wiem że to nie kamera. Kodak 9460 nagrywa bez tykania i bez rozjeżdżania dźwięku.


sobota, 23 października 2004, 17:27
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 22 października 2004, 16:02
Posty: 13
Post 
Ok. Sam sobie odpowiem.
Są takie same problemy:
http://www.stevesforums.com/forums/view ... =20&page=1

A najlepsze jes to iż frima Minolta zna sprawę tak samo jak problem yw Z1 i olewa sprawę.
To się nazywa troska o uzytkowników.
Czyli sprawa z eurogwarancją wcale nie jest czymś przypadkowym.

Pozdrawiam
Jurek

Ps. Prosiłbym jeśli ktoś ocenia jakiś sprzęt i jeśli mu się coś w nim niepodoba to żeby to mówił, bo w tym momencie wali się cała idea takiego forum :(


poniedziałek, 25 października 2004, 10:29
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja nagrywałem kiedyś filmy moją Z1 i nie było żadnego rozjeżdżania się video i audio. W ogóle pierwszy raz o tym słyszę.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 25 października 2004, 11:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 28 maja 2004, 12:58
Posty: 28
Post 
Witam,

W mojej Z2 rowniez nie zauwazylem takiego problemu.
Moze to wina Twojej 'ponoc szybkiej' karty? :D

pozdrawiam
deniZ


poniedziałek, 25 października 2004, 15:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
]]]

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano piątek, 28 stycznia 2005, 16:41 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 25 października 2004, 15:50
Zobacz profil
Post 
Vendeur napisał(a):
Ja nagrywałem kiedyś filmy moją Z1 i nie było żadnego rozjeżdżania się video i audio. W ogóle pierwszy raz o tym słyszę.

Nie wiem jak to jest w Z1 ale w Z2 istotnie Minolta wprowadziła firmware w wersji 1.02, którego głównym zadaniem jest właśnie poprawienie nagrywania fonii synchronicznie z wizją. O tym nowym sofcie do Z2 przecież na tym forum już było! A więc problemy jakieś są... :wink:


poniedziałek, 25 października 2004, 15:55

Dołączył: piątek, 22 października 2004, 16:02
Posty: 13
Post 
Panowie bez jaj.
Problem jak widać jest znany, a że nie chcecie go przyjąć do wiadomości to wasza sprawa.
Dowód:
http://www.thetinsnail.co.uk/files/PICT0213.MOV
lub w lepszej jakosci:
http://www.thetinsnail.co.uk/files/PICT0214.MOV
Prawda jest taka że z1 i z2 pomimo atrkacyjnej ceny są niedopracowane.
Nie jest to kwestia karty.
Rozjeżdżanie jest zauważalne gołym okiem i uchem.
Proszę się przyjrzeć jakiemuś waszemu kilpowi gdy ktoś mówi i proszę sobie sprawdzić jak nie chcecie uwierzyć.
I co dalej twierdzicie że Dimage z1 i z2 mają fajne możliwości nagrywania video?
Chyba tylko na papierze :(

Jestem upierdliwy, ale jak kupuje coś co nie kosztuje kilka złoty to chcę żeby robiło to co ma robić dobrze. Jeśli tego nie robi do końca to nie jestem zadowolony. Jeśli bym wiedział że tak się sprawy mają nie kupiłbym tego aparatu.
A kwestia nagrywania filmów w momencie zakupu była dla mnie akurat w aparacie ważna.
Jurek


poniedziałek, 25 października 2004, 20:59
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Jurku i Tereso lub Jurku lub Tereso...

O co Wam do jasnej ciasnej chodzi?! Próbujecie nam wmówić, że mamy niedopracowane aparaty i że nam się dźwięk rozłazi. Naczytaliście sięgłupot w necie i co z tego? U nas jest wszystko OK, więc w czym problem? Na siłę się nie da. Skoro działa, to działa i nie twierdźcie, że jest inaczej.

Minolta to bardzo dopracowany aparat. Sami sprawdźcie, jak nie chcecie uwierzyć... :D

PS. Wymieńcie sobie na kamerę.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 25 października 2004, 21:07
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 22 października 2004, 16:02
Posty: 13
Post 
Dzieki za szybka odpowiedz.
Ale niestety u mnie tak jest na Z1. Ssprawdzalem na karcie 16 oryginalnej i tej mojej.
Pytałem się też gościa który ma Z2 i mówił że u niego też jest.
Przepraszam ale gdybym nie miał z tym problemu to bym głowy nie zawracał.
A teksty o kamerze są nie na miejscu.
Dobra jak uważacie że nie ma z tym problemu to ok wasza sprawa.
Ja to widzę i mnie to drażni.
Tyle
Nikogo nie atakuje, proszę tylko o pomoc.
Nie znoszę tylko jak mi ktoś wmawia że coś jest okrągłe jak na głe oko widać że nie jest.
Jurek


poniedziałek, 25 października 2004, 21:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Dblemów...

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano piątek, 28 stycznia 2005, 16:40 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 25 października 2004, 21:37
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
jurekiteresa napisał(a):
Nie znoszę tylko jak mi ktoś wmawia że coś jest okrągłe jak na głe oko widać że nie jest.
Jurek


No ale to nie my wmawiamy... ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 25 października 2004, 21:49
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 22 października 2004, 16:02
Posty: 13
Post 
ok. Może tak jest jak mówicie ale:
http://www.dcresource.com/reviews/minol ... z1-review/
Sound in movie mode appears to be out of sync with video (640 x 480, 30 fps only?)
Może faktycznie jest jakaś partia która ma z tym problem.
Prosze mi tylko powiedzieć w Dimage Z2 co jest napisane w instrukcji na temat tych stuków podczas nagrywania?
W mojej instrukcji do z1 nic nie pisze.
Ale widzialem żę Z2 ma więcej opcji dotyczących filmów np autofocus i chyba o ile sie nie myle mozna ustawic Focus mode single af tak?
I faktycznie wtedy tych stuków nie ma?
Jurek login jurekiteresa ba taki mam w różnych miejscah w necie ok?


poniedziałek, 25 października 2004, 22:01
Zobacz profil
Post 
No nie widzę chyba innego wyjścia jak telefon do serwisu i rozmowa z kimś, kto wie o czym mówi (bo to też nie takie łatwe kogoś takiego znaleźć). Zapytaj delikatnie czy znają taki problem itd... Bo jak widać na forum nie ma nikogo z takim problemem... :lol:


wtorek, 26 października 2004, 09:48
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 28 maja 2004, 12:58
Posty: 28
Post 
Wasylek napisał(a):
Vendeur napisał(a):
Ja nagrywałem kiedyś filmy moją Z1 i nie było żadnego rozjeżdżania się video i audio. W ogóle pierwszy raz o tym słyszę.

Nie wiem jak to jest w Z1 ale w Z2 istotnie Minolta wprowadziła firmware w wersji 1.02, którego głównym zadaniem jest właśnie poprawienie nagrywania fonii synchronicznie z wizją. O tym nowym sofcie do Z2 przecież na tym forum już było! A więc problemy jakieś są... :wink:


Hmmm.. firmware z 1.00 -> 1.02 upgrade'owalem poltora tygodnia temu. Od tego czasu filmow nie robilem i moja wypowiedz o tym, ze nie ma zadnych problemow oparta byla na doswiadczeniu z firmware 1.00 :)

pozdrawiam
deniZ


wtorek, 26 października 2004, 11:49
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 22 października 2004, 16:02
Posty: 13
Post 
Witam ponownie
Znalazłem połowiczne rozwiązanie problemu dla tych którzy uważają że to problem.
Program o nazwie RAd Video Tools
http://www.radgametools.com/down/Bink/RADTools.exe
Jeśli chcemy się pozbyć etgo efektu to nazleży po uruchomieniu porgramu wskazac plik potem wybrać Conver File i gdy pojawi sie okienko opcji wybrac na dole w Convert Audio: Start input at (ms) 300.
U mnie to działa przy okazji można bardzo prosto przekonwertować MOVy do czegoś innego, np divx.
Pozdrawiam
Jurek


wtorek, 26 października 2004, 13:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL