Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 17:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Samowyzwalacz w Z1 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:59
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków
Post Samowyzwalacz w Z1
Witam, przewertowałem całą instrukcje i niestety nic konkretnego na temat włączania samowyzwalacz nie znalazłem - jak to zrobić bo ja chyba jakiś lewy jestem :lol:

_________________
Minolta Z1


czwartek, 4 listopada 2004, 21:52
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Zaraz w pierwszym menu, na samej gorze opcje DRIVE MODE.... z "single" przelaczasz na "self timer". Trzeba to niestety robic za kazdym razem, wiec jesli planujesz zabawe na dluzej, to proponuje przypisanie klawiszowi funkcyjnemu przelaczanie na "self timer".

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


czwartek, 4 listopada 2004, 22:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 18:18
Posty: 121
Lokalizacja: Białystok
Post 
stoi w menu jak wol... tak samo w polskiej instrukcji - s. 45 i 46...

_________________
plfoto.com: http://www.plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=makakson


czwartek, 4 listopada 2004, 22:24
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:59
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków
Post 
shadoow napisał(a):
Zaraz w pierwszym menu, na samej gorze opcje DRIVE MODE.... z "single" przelaczasz na "self timer". Trzeba to niestety robic za kazdym razem, wiec jesli planujesz zabawe na dluzej, to proponuje przypisanie klawiszowi funkcyjnemu przelaczanie na "self timer".


dzęki wielkie , przynajmniej ty mi pomogłeś 8)

makak napisał(a):
stoi w menu jak wol... tak samo w polskiej instrukcji - s. 45 i 46...


jak ci sie nie chce odpowiadac ani pomagac to moze lepiej sie wcale nie odzywaj :roll:

_________________
Minolta Z1


czwartek, 4 listopada 2004, 22:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
DuroneK napisał(a):
shadoow napisał(a):
Zaraz w pierwszym menu, na samej gorze opcje DRIVE MODE.... z "single" przelaczasz na "self timer". Trzeba to niestety robic za kazdym razem, wiec jesli planujesz zabawe na dluzej, to proponuje przypisanie klawiszowi funkcyjnemu przelaczanie na "self timer".


dzęki wielkie , przynajmniej ty mi pomogłeś 8)


Moze dlatego, ze nie jestem tu tyle czasu co Vendeur i cala reszta i JESZCZE mam sile i JUZ wiedze aby odpowiadac na takie trudne dla was pytanka. Ale sam zauwazylem juz, ze coraz czesciej tematy sie powtarzaja, co prowadzi do nerwicy... :twisted:

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


czwartek, 4 listopada 2004, 22:52
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Czy odpowiedź "Masz to w instrukcji na stronie 45-46" nie jest wystarczająco konkretna? Dla mnie aż nadto.


czwartek, 4 listopada 2004, 23:31
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:59
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków
Post 
shadoow napisał(a):
DuroneK napisał(a):
shadoow napisał(a):
Zaraz w pierwszym menu, na samej gorze opcje DRIVE MODE.... z "single" przelaczasz na "self timer". Trzeba to niestety robic za kazdym razem, wiec jesli planujesz zabawe na dluzej, to proponuje przypisanie klawiszowi funkcyjnemu przelaczanie na "self timer".


dzęki wielkie , przynajmniej ty mi pomogłeś 8)


Moze dlatego, ze nie jestem tu tyle czasu co Vendeur i cala reszta i JESZCZE mam sile i JUZ wiedze aby odpowiadac na takie trudne dla was pytanka. Ale sam zauwazylem juz, ze coraz czesciej tematy sie powtarzaja, co prowadzi do nerwicy... :twisted:


złość pięknośc szkodzi :lol:

TomekK napisał(a):
Czy odpowiedź "Masz to w instrukcji na stronie 45-46" nie jest wystarczająco konkretna? Dla mnie aż nadto.


jak widac dla mnie nie , bo przewertowałem instrukcje zanim napisałem temat na forum , i skoro go tutaj dałem to znaczy że nie znalazłem konkretów dotyczących uruchomienia samowyzwalacza ...

_________________
Minolta Z1


piątek, 5 listopada 2004, 09:46
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
To jak Ty czytasz?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 5 listopada 2004, 11:42
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:59
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków
Post 
Normalnie.
Może mam problemy ze zrozumieniem tekstu.
Może to jest spowodowane chrobą ?

Nie wiem, w każdym bądź razie nie znalazłem konkretnej informacji - gdzie wejśc , w której opcji i co i jak ...

Zawsze myślałem że forum jest od tego żeby zapytać jeśli nie zna się czegoś , ale widocznie się myliłem bo jak człowiek czegoś nie wie i się pyta to od razu jakieś głupie docinki.

_________________
Minolta Z1


piątek, 5 listopada 2004, 12:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
DuroneK napisał(a):
jak człowiek czegoś nie wie i się pyta to od razu jakieś głupie docinki.

Może też nie rozumiesz tego co sam piszesz ?
Ktos podał CI konkretną stronę w instrukci a Ty mu piszesz żeby lepiej się nie odzywał :!: :twisted:
To raczej Ty piszesz głupie docinki.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 5 listopada 2004, 12:10
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:59
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków
Post 
M napisał(a):
DuroneK napisał(a):
jak człowiek czegoś nie wie i się pyta to od razu jakieś głupie docinki.

Może też nie rozumiesz tego co sam piszesz ?
Ktos podał CI konkretną stronę w instrukci a Ty mu piszesz żeby lepiej się nie odzywał :!: :twisted:
To raczej Ty piszesz głupie docinki.


rozumiem lepiej niż myslisz.
ktoś mi podał strone , ale zdrowo myślący człowiek najpierw zagląda w instrukcje dopiero później się pyta czegoś na forum - i tak było , nie znalazłem w instrukcji (z resztą napisałem to w głównym wątku) więc postanowiłem zapytać , to chyba nie grzech ? jeśli tak to przepraszam że wogóle śmiałem o coś zapytać :roll:

Moje posty w żaden sposób nie są docinkami , poprostu pisze co myśle i osoba która pisała mi nr. strony chyba ma problemy z czytaniem bo powtarzam - wyraźnie napisałem , że żadnej KONKRETNEJ odpowiedzi nie znalazłem! ! ! !

Nie moja wina że instrukcja jest głupio i mało szczegółowo napisana... :evil:

_________________
Minolta Z1


piątek, 5 listopada 2004, 12:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Równie dobrze mogłeś przegapiś to w instrukcji więc podano Ci dokładnie na której stronie jest to opisane.
Myślę, że nie jest to powód do pisania żeby ktos sie lepiej nie odzywał.

Nie ma co ciągnąc tematu dłużej

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 5 listopada 2004, 12:27
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Przejżyj sobie spis treści w instrukcji - masz jak byk "Samowyzwalacz - strona 47"... Całą strona jest o tym + odsyłacz do sposobu włączenia. Czego chciałeś się więc dowiedzieć?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


Ostatnio edytowano piątek, 5 listopada 2004, 13:56 przez Vendeur, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 5 listopada 2004, 12:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 18:18
Posty: 121
Lokalizacja: Białystok
Post 
mialem sie nie odzywac wiec z gory przepraszam za zabieranie glosu :wink: ale uwierz mi, z czytaniem nie mam problemu - przeczytalem twojego posta, napisales ze nie znalazles w instrukcji, wiec napisalem ci, gdzie w niej to znajdziesz...

wogole skonczmy to, jakis niemily klimat sie robi, a przeciez korzystanie z forum ma byc przyjemnoscia, a nie pasmem docinek. jezeli sie poczules urazony to ok, przepraszam. mowie szczerze.

_________________
plfoto.com: http://www.plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=makakson


piątek, 5 listopada 2004, 13:48
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:59
Posty: 59
Lokalizacja: Kraków
Post 
makak napisał(a):
mialem sie nie odzywac wiec z gory przepraszam za zabieranie glosu :wink:


Wybaczam :lol:

Cytuj:
ale uwierz mi, z czytaniem nie mam problemu - przeczytalem twojego posta, napisales ze nie znalazles w instrukcji, wiec napisalem ci, gdzie w niej to znajdziesz...


ale ja nie napisalem ze nie znalazłem nic na ten temat tylko konkretnych informacji na temat wlaczania tego badziewia , a to jest znaczna roznica ...

Cytuj:
masz jak byk "Samowyzwalacz - strona 47"... Całą strona jest o tym + odsyłacz do sposobu włączenia. Czego chciałeś się więc dowiedzieć?


sorry , ale na stronie 47 , z jakichś informacji to znalazłem tylko "Tryb samowyzwalacza wybierany jest w sekcji 1 menu trybów zapisu (str. 44) "

przechodze do strony 44 i co ?

"poruszanie sie w menu trybu zapisu" - zero informacji na temat samowyzwalacza , przewracam strone , patrze pierwsze okienko , pierwsza linijka "Tryb zapisu - Single" i gdzie tu jest opisane że akurat tam będzie się uruchamiać samowyzwalacz ? Sorry ale jestem laikiem w tych sprawach , menu jest w języku ang. którego nie znam więc wszystko robie metosą prób i błędów ... do tego dochodzi jeszcze moja aktualna choroba i brak myślenia ...

Cytuj:
wogole skonczmy to, jakis niemily klimat sie robi, a przeciez korzystanie z forum ma byc przyjemnoscia, a nie pasmem docinek. jezeli sie poczules urazony to ok, przepraszam. mowie szczerze.


nie szkodzi :-)
ja tylko napisalem ze mi nie pomogles :lol:
tylko troszke niejasno sie widocznie wyrazilem skoro przez tak bezsensu sie rozwinął temat :arrow:

Peace !

Pozdrawiam

_________________
Minolta Z1


piątek, 5 listopada 2004, 13:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL