Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 03:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem - Joystick w Konice revio 220z 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 września 2004, 22:01
Posty: 179
Lokalizacja: Toruń
Post Problem - Joystick w Konice revio 220z
Mam problem... no właściwie moja siostra ma problem. Chodzi o joystick w jej aparacie (który jej z resztą sprzedałem, no i oczywiście mnie teraz wyzywa). mianowicie pewnego pięknego dnia przestało coś kontaktować i zasadniczo joystick przestał swoją funkcję spełniać... (pierwszy rysunek aby dokładnie zobrazować obiekt):
Obrazek
Po rozebraniu aparatu z odzienia okazało się, że element odpowiadający za komunikację palcowo-aparatową jest luźny. Żeby było ciekawiej nie był on przylutowany tylko prawdopodobnie przyklejony jakimś dziwnym klejem (nie będę zagłębiał się z szczegóły technologiczne), który po 1,5 roku przestał trzymać (może aparat miał działać tylko rok, no góra dwa?).
Obrazek
Na zdjęciu powyżej element o którym mowa.
No i teraz moje pytanie: czy ktoś może miał podobny przypadek i udało mu się rozwikłać problem sposobem chałupniczym? Nie chcę oddawać aparatu do serwisu, bo raz, że jest po gwarancji a dwa, że naprawa kosztowałaby pewnie więcej niż aparat jest wart.
(Prawdopodobnie skończy się próbą potraktowania elementu jakimś superglue albo co... ale może ktoś jest mi coś w stanie doradzić? )
pozdrawiam

_________________
"każdy dzień jest walkš..."

CANON POWERSHOT S1 IS... i dobrze jest! / do albumu mojego zapraszam :)


wtorek, 9 listopada 2004, 23:40
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Dałeś za małe fotki... Myślałem, że S1 ma lepsze makro :twisted: . Bo niewiele widać z tego przełącznika. Ale ja wyznaję zasadę złotej rączki i osobiście bym samemu to kleił.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 10 listopada 2004, 01:16
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Popieram Vendeur'a - tez bym sam kelil, tyle ze nie kropelka a predzej czyms na bazie zywicy czy cos. W elektronicznym kupisz klej do tego (nie wiem jak sie zwie) on bedzie najodpowiedniejszy - kosztuje jakies gorsze (do 10-15pln zalezy jak duzo go bedzie)


środa, 10 listopada 2004, 01:21
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 września 2004, 22:01
Posty: 179
Lokalizacja: Toruń
Post 
Vendeur napisał(a):
Dałeś za małe fotki... Myślałem, że S1 ma lepsze makro :twisted: . Bo niewiele widać z tego przełącznika. Ale ja wyznaję zasadę złotej rączki i osobiście bym samemu to kleił.

Dzięki za głos oddany na chałupnictwo. Miło, że chociaż jednej *osobie chciało się tu zerknąć :)
A co do makro, to fotka nie była robiona jako makro - poważnie (z 50 cm to trudno makro nazwać :wink: )
* oj moje przeoczenie (już 2 osoby się wypowiedziały)

_________________
"każdy dzień jest walkš..."

CANON POWERSHOT S1 IS... i dobrze jest! / do albumu mojego zapraszam :)


środa, 10 listopada 2004, 01:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL