Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 06:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 RAW w Z2 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 22:07
Posty: 43
Post RAW w Z2
Czy ktoś próbował uaktualnić firmware Z2 do wersji pozwalającej zapisywać fotki w formacie RAW? Wiem, że taki firmware ktoś napisał, ale nie mogę go znaleźć, z rosyjskiej strony nie da się (przynajmniej u mnie) ściągnąć. Czy macie jakieś doświadczenia w fotografowaniu Z2 w tym formacie?


sobota, 13 listopada 2004, 22:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Użyj [Szukaj] - podawałem wszystkie linki itp dotyczące updatu itp

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


sobota, 13 listopada 2004, 23:24
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 22:40
Posty: 227
Lokalizacja: Krakoff
Post 
Ja mam ten firmware u siebie i sprawuje sie ok.

Tutaj jest wszystko opisane :)

_________________
Minolta Z2, SD 256MB, aku Energizer, tulejka+UV+Polar, statyw Velbon dx-888


sobota, 13 listopada 2004, 23:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 sierpnia 2004, 23:42
Posty: 70
Lokalizacja: Sieradz
Post 
mam tylko jedno pytanie czy słyszeliście może o takim firmware do Z3, mnie niestety nie udało sie znaleźć jakiejś wzmianki na ten temat

_________________
Nikon D70 i kilka szkieł

http://gawronnek.pl


niedziela, 14 listopada 2004, 00:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
20

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano piątek, 4 lutego 2005, 00:51 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 14 listopada 2004, 00:21
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 22:07
Posty: 43
Post 
może znacie jakieś inne źródła tego softu bo z tych rosyjskich serwerów ja nie mogę nic ściągnąć, zresztą ktoś na forum pisał, że ma ten sam problem


niedziela, 14 listopada 2004, 13:15
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
dzimy ;)

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano piątek, 4 lutego 2005, 00:52 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 14 listopada 2004, 14:58
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 22:07
Posty: 43
Post 
Grisza[Gen] napisał(a):
Znajdź jakieś wolne miejsce, to coś poradzimy ;)

właśnie założyłem na http://www.edysk.pl konto,
nick: minoltaz2
hasło: rawforz2
Grisza, jeśli możesz to wyślij do katalogu raw for z2 ten rosyjski "firmware" i inne potrzebne softy, myślę że wielu forumowiczów będzie mogło z tego skorzystać, dzięki, pozdrowionka.


niedziela, 14 listopada 2004, 23:33
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
na edysk

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano piątek, 4 lutego 2005, 00:52 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 15 listopada 2004, 00:01
Zobacz profil
Post 
Dzięki Grisza za wysłanie tego softu przez http://www.dropland.com, w razie potrzeby służę innym forumowiczom, na razie biorę się za zabawę z formatem raw którego w praktyce zupełnie nie znam :)


poniedziałek, 15 listopada 2004, 23:28
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 22:07
Posty: 43
Post 
Anonymous napisał(a):
Dzięki Grisza za wysłanie tego softu przez http://www.dropload.com, w razie potrzeby służę innym forumowiczom, na razie biorę się za zabawę z formatem raw którego w praktyce zupełnie nie znam :)
sorry, to ja, tylko zapomniałem sie zalogować
P.S. Poprawiłem adres linku


Ostatnio edytowano wtorek, 16 listopada 2004, 08:55 przez pavelek, łącznie edytowano 6 razy

poniedziałek, 15 listopada 2004, 23:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
dropload :twisted:

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


wtorek, 16 listopada 2004, 00:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 22:07
Posty: 43
Post 
Grisza ratuj!!
Firmware wgrany, ale zupełnie nie wiem jak przekonwertować te fotki, aby można je było otworzyć np w Nicon Capture Editor, gdybyś był tak uprzejmy i opisał po kolei co zrobić


Ostatnio edytowano wtorek, 16 listopada 2004, 17:58 przez pavelek, łącznie edytowano 2 razy

wtorek, 16 listopada 2004, 17:13
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 22:40
Posty: 227
Lokalizacja: Krakoff
Post 
Odpal raw2nef_setupi kliknij add, teraz po kliknieciu prawym przyciskiem na RAWie powinienes miec opcje RAW to NEF. Po jej kliknieciu w katalogu z rawem powinien sie pojawic plik NEF ktory przez nikon capture mozesz odpalic.

_________________
Minolta Z2, SD 256MB, aku Energizer, tulejka+UV+Polar, statyw Velbon dx-888


wtorek, 16 listopada 2004, 17:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Dokładnie - albo przez PS'a ;)

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


wtorek, 16 listopada 2004, 17:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL