Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 04:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 firmware do Z10 czy tez sie pojawi? 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 18:30
Posty: 1
Lokalizacja: Inowrocław
Post firmware do Z10 czy tez sie pojawi?
Witam
Pytanie jak w temacie. Moze ktos cos wyczytal.

_________________
Pozdrawiam
Heniu


poniedziałek, 15 listopada 2004, 22:51
Zobacz profil
Post 
A czy uwazasz ze to co jest 1.0 jest zle ?


wtorek, 16 listopada 2004, 18:09

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
Pedros napisał(a):
A czy uwazasz ze to co jest 1.0 jest zle ?


Myślę, że sporo można by zmienić, to co mi przychodzi do głowy w tej chwili:

1. Drugi przycisk <custom key> pod przyciskiem makro (jeżeli ktoś rzadko korzysta z makro taka opcja bardzo by mu się przydała nie wspominając o tym, że makro można by włączać przytrzymując dłużej przycisk, a krótkie naciśnięcia przełączały by wybraną funkcję i podobnie z przyciskiem lampy)
2. Z10 na automatycznym balansie bieli ma tendencję do troszeczkę za ciepłych zdjęć - można by poprawić algorytm
3. RAW - może komuś by się przydał dobrzye mieć zawsze taką możliwość nawet jak się z niej normalnie nie korzysta
4. AF Asist - myśle, że to kwestia programowa, a dodatkowa funkcja na pewno by nie zaszkodziła
5. Możliwość robienia zdjęć z regulowanym interwałem czasowym
6. Sterowanie funkcjami aparatu z komputera

Wszystkie te funkcje to tylko zmiany w oprogramowaniu aparatu więc koszt niewielki, trochę pracy programistów Minolty, a podniosło by to atrakcyjność produktu więc i pewnie sprzedaż.
Osobiście jednak liczę tylko na naszych <braci> za wschodniej granicy.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Z10

_________________
Notoryczny brak czasu


środa, 17 listopada 2004, 09:11
Zobacz profil
Post 
Zgadzam się w zupełności w sprawie klawisza funkcyjnego. Uważam, że znacznie częściej używa się przełącznika trybu lampy niż funkcji makro, więc funkcyjnym powinien być w oprogramowaniu fabrycznym klawisz makro! Ewentualnie mogłaby być możliwość wyboru... :lol: Oczywiście Minolta tego nie zrobi, bo firma poprawia tylko ewentualne błędy w działaniu pierwotnego firmware a nie zmienia jego funkcjonalności. Jeśli chodzi o przeróbki nieautoryzowane to owszem, pewnie można zrobić bardzo dużo ale póki co Z2 i Z1 są znacznie bardziej popularne przez co i większa liczba potencjalnych "dłubaczy" przy ich sofcie:)


środa, 17 listopada 2004, 11:57
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL